Frunzele de papaya: 13 beneficii - Doza de Sănătate
 

Frunzele de papaya: 13 beneficii

Frunzele de papaya sunt foarte benefice pentru sănătate. Află din articolul de azi cum și de ce să le folosești!
Frunzele de papaya: 13 beneficii
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Beneficiile fructului de papaya sunt celebre. El are un conținut ridicat de antioxidanți, vitamine, minerale și enzime digestive, acestea din urmă fiind un ingredient esențial pentru o dietă sănătoasă. Însă puțini oameni știu că și frunzele de papaya au beneficii incredibile pentru sănătate. 

În articolul de astăzi, îți prezentăm cele mai importante proprietăți ale frunzelor de papaya. După ce vei afla care sunt ele, nu vei ezita să adaugi acest remediu în dietă.

1. Frunzele de papaya combat indigestia

Frunzele de papaya sunt utile pentru indigestie

Frunzele de papaya combat diverse probleme digestive, cum ar fi infecțiile, durerile de stomac și arsurile gastrice. Enzimele lor protejează întregul sistem digestiv, de la cavitatea bucală până la colon, și ajută la descompunerea naturală a proteinelor și a carbohidraților, prevenind formarea acidului în intestine.

2. Reduc umflăturile cauzate de febra denga

Frunzele de papaya conțin enzime care reduc umflăturile din corp, dar și febra, durerea și gripa asociate cu febra denga. 

Febra denga este cauzată de înțepăturile țânțarilor infectați cu acest virus. Boala debutează cu o febră bruscă și ridicată (ajunge până la 40 °C), manifestată între a patra și a șaptea zi după infectare.

În primele două – cinci zile după începutul febrei, poate apărea și o erupție roșiatică, netedă pe cea mai mare parte a corpului. Ulterior, se dezvoltă o altă erupție, asemănătoare pojarului.

Persoanele infectate cu febră denga se pot confrunta și cu o sensibilitate acută la nivelul pielii, însoțită de un disconfort major.

Dacă ai simptomele prezentate mai sus, îți recomandăm să mergi la medic și să suplimentezi tratamentul prescris cu frunze de papaya.

3. Sunt utile persoanelor care suferă de intoleranță la gluten

Frunzele de papaya nu conțin gluten

Printre altele, frunzele de papaya ajută la descompunerea glutenului în organism și facilitează digerarea acestuia. 

Dacă ai fost diagnosticat cu intoleranță la gluten, îți recomandăm să consumi o infuzie de frunze de papaya și să consulți un nutriționist pentru a face schimbările de rigoare în alimentație.

4. Combat cancerul

Antioxidanții din frunzele de papaya ajută organismul să lupte împotriva unor boli grave, cum ar fi cancerul, fără să provoace efecte secundare.

Consumă o infuzie de frunze de papaya cel puțin de patru ori pe săptămână și adoptă o dietă echilibrată. În plus, este indicat să renunți la fumat, să faci mai multe exerciții fizice și să eviți alimentele procesate.

5. Combat dependența de carbohidrați și zahăr

Dulciuri din zahăr

Ceaiul de frunze de papaya scade pofta de carbohidrați și zaharuri. Dependența de astfel de alimente este o problemă serioasă, deoarece duce la mâncatul în exces, fapt care îți afectează în mod negativ sănătatea.

În plus, nu uita să adaugi în dietă alimente bogate în proteine și grăsimi de calitate superioară, cum ar fi:

  • Ouă organice
  • Carne
  • Avocado
  • Ulei de cocos

6. Tratează acneea

Acneea este o problemă serioasă pentru adolescenți și adulți cu probleme hormonale. Dacă ai acnee și ai încercat o multitudine de produse care nu te-au ajutat, apelează la un remediu pe bază de frunze de papaya.

Pentru a combate acneea și coșurile, prepară o mască din frunze de papaya amestecate cu puțină apă:

  • Va trebui să folosești un blender pentru a obține o pastă.
  • Aplică masca pe piele și las-o să acționeze 15 minute.
  • Apelează periodic la acest tratament pentru a obține cele mai bune rezultate.

7. Ameliorează simptomele prostatei mărite

Dacă suferi de prostată mărită, ceaiul de frunze de papaya te va ajuta să ameliorezi problemele cauzate de această afecțiune:

  • Usturimi la urinare
  • Nevoia frecventă de a urina
  • Febră
  • Oboseală

8. Îmbunătățesc sănătatea părului

Păr frumos folosind frunzele de papaya

Papaya este un ingredient prezent în numeroase produse de înfrumusețare. Însă un tratament excelent este și ceaiul preparat din frunzele acestui arbore.

Ceaiul de frunze de papaya întărește părul și îi redă strălucirea naturală. Adaugă acest remediu în șamponul tău preferat și spală-te pe cap ca de obicei.

9. Au proprietăți laxative

Știm deja că papaya este un laxativ excelent. Dar, dacă nu îți place gustul fructului, poți oricând să prepari un ceai din frunzele sale. Această băutură conține o cantitate bogată de fibre, care combat constipația.

10. Ameliorează crampele menstruale

Frunzele de papaya sunt utile pentru crampe menstruale

Pentru a ameliora crampele și durerile menstruale, poți bea câteva ceaiuri de frunze de papaya pe zi.

Dacă ai probleme hormonale sau fibrom uterin, probabil că ai menstruații foarte dureroase. În acest caz, încearcă ceaiul pe care ți l-am recomandat pentru a face această perioadă a lunii mai suportabilă fără a lua prea multe medicamente.

11. Au proprietăți antiîmbătrânire

Datorită conținutului ridicat de aminoacizi, frunzele de papaya mențin pielea tânără și sănătoasăO cană de ceai pe zi ajută la îmbunătățirea fermității pielii. Astfel, acest remediu previne apariția ridurilor fine și adânci.

12. Stimulează pofta de mâncare

Dacă ești bolnav sau urmezi un anumit tratament, este posibil să îți pierzi pofta de mâncare. Ceaiul de frunze de papaya stimulează apetitul și îmbunătățește digestia. 

13. Întăresc sistemul imunitar

Conținutul bogat de fitonutrienți din frunzele de papaya apără organismul împotriva mai multor probleme și afecțiuni:

  • Boli cardiovasculare
  • Cancer
  • Îmbătrânire
  • Alergii
  • Infecții stomacale

Acum că îi cunoști toate proprietățile, încearcă să bei ceai de frunze de papaya în mod regulat pentru a te bucura de toate beneficiile oferite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.