Reguli Feng Shui pentru o locuință armonioasă - Doza de Sănătate
 

Reguli Feng Shui pentru o locuință armonioasă

Dacă faci câteva schimbări în stil Feng Shui în locuința ta, aceasta va deveni un spațiu mai plăcut și mai confortabil, încărcat cu o energie pozitivă. 
Reguli Feng Shui pentru o locuință armonioasă

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Probabil ai auzit deja conceptul de reguli Feng Shui și de cum poate acest stil să îmbunătățească echilibrul din locuința ta. 

Anumite reguli Feng Shui sunt greu de aplicat în anumite apartamente sau case vechi. Altele însă pot fi puse în practică destul de ușor, iar beneficiile sunt majore.

Află cum te poate ajuta stilul Feng Shui să îți faci locuința mai armonioasă, mai plăcută și mai primitoare cu ajutorul unor schimbări simple, dar practice.

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o metodă chinezească antică de a organiza un anumit spațiu (locuință, birou, etc.) conform învățăturilor ancestrale pentru a oferi armonie și echilibru persoanelor care locuiesc în acel mediu.

Pentru a aborda stilul Feng Shui, trebuie să iei în considerare următoarele elemente:

  • Aranjarea mobilierului
  • Lumina
  • Aerisirea
  • Culoarea pereților
  • Oglinzile și elementele decorative
  • Alți factori mai greu de schimbat, cum ar fi locația clădirii.

Mai jos îți prezentăm câteva reguli Feng Shui de bază pentru armonizarea spațiului în care locuiești conform principiilor Feng Shui. Vei simți beneficiile la nivelul bunăstării și al sănătății tale. 

Ușa din față

Ușa principală a casei este foarte importantă, deoarece te „întâmpină” în fiecare zi, atât pe tine, cât și pe musafirii tăi.

Ușa din față trebuie să fie mare, rezistentă și deschisă la culoare și să poată fi deschisă larg pentru a nu împiedica în niciun fel accesul în prima încăpere a locuinței.

Îți recomandăm să citești: Cum să-ți umpli casa de energie pozitivă

Potrivit principalelor reguli Feng Shui, ușa din față are un rol important

Lumina este energie

Pentru o atmosferă caldă și plăcută, locuința trebuie să fie bine luminată, indiferent dacă lumina este naturală sau artificială. Dacă se poate, optează întotdeauna pentru lumină naturală și ferestre mari. Dacă nu este posibil, folosește lămpi, lumânări sau alte obiecte de luminat.

Pe de altă parte, trebuie să eviți orice tip de lumină noaptea în dormitor, deoarece îți poate tulbura somnul, oricât de slabă ar fi.

Băile

Băile trebuie poziționate întotdeauna într-un loc discret. Cu alte cuvinte, nu trebuie să se vadă din holul de la intrare, din bucătărie sau din sufragerie.

Uită-te bine unde se află ușile băilor și care este unghiul din care se deschid. Dacă este nevoie, folosește separatoare de cameră sau draperii pentru a le ascunde dacă sunt vizibile din sufragerie.

Totodată, conform acelorași principii Feng Shui, capacul de la vasul de toaletă trebuie să fie întotdeauna închis. Nu este o problemă ce ține numai de aspectul estetic, ci și de fluxul de energie din baie care se pare că poate provoca și pierderi financiare.

Potrivit principalelor reguli Feng Shui, baia trebuie să se afle într-un loc discret

Bucătăria: simbol al belșugului

Bucătăria este un spațiu important din locuință, deoarece simbolizează bogăția și belșugul familiei. 

Transformarea alimentelor cu ajutorul apei și al focului este un proces de alchimie esențial pentru o stare bună de sănătate. Prin urmare, aragazul trebuie să stea departe sau separat de chiuvetă, pentru a impune o distanță corespunzătoare între aceste două forțe opuse.

În plus, evită un aranjament al camerei care să țină persoana care gătește cu spatele la ușa bucătăriei. 

Totodată, ține în bucătărie obiecte din lemn, fructe și flori proaspete pentru un plus de viață și de culoare.

Un somn armonios

Dormitorul este camera destinată intimității și odihnei și acesta ar trebui să fie singurul său rol. Nu este indicat să folosești acest spațiu pentru a lucra, întrucât îi poți tulbura echilibrul.

Potrivit unor reguli Feng Shui, iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont pentru a avea un dormitor sănătos:

  • Alege materiale textile naturale, în culori deschise și pastelate.Poți opta și pentru culori mai aprinse, precum roșu, dar în proporții limitate.
  • Un alt aspect important în ceea ceea ce privește dormitorul este poziționarea patului. Capul patului trebuie să fie îndreptat către nord sau est. 
  • Nu ține oglinzi în care se reflectă patul.
  • Deși îți vine ușor să depozitezi anumite lucruri sub pat sau pe capul patului, evită acest obicei, întrucât îți poate tulbura somnul din timpul nopții.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.