6 trucuri simple pentru o bucătărie curată

· 1 decembrie 2016
Pentru a avea o bucătărie curată, nu ai nevoie de mult timp sau de sume mari de bani. Este suficient să știi care sunt produsele cele mai bune și cum ar trebui să le utilizezi. 

Cu siguranță obiectele și suprafețele din bucătărie sunt cele care se murdăresc cel mai ușor, comparativ cu celelalte camere din locuințele noastre.

Grăsimea rămasă de la gătit este una dintre principalele probleme cu care ne confruntăm atunci când facem curățenie în această parte a casei.

Nu ezita să apelezi la trucurile de mai jos pentru a avea o bucătărie curată. Îți vor fi de mare ajutor!

1. Curățarea blatului de bucătărie

Blatul de bucătărie poate fi curățat cu produse naturale

Blatul de bucătărie este una dintre zonele cele mai predispuse la imprimarea petelor de orice fel.

Acest obiect poate fi confecționat din diverse materiale, drept pentru care este esențial să alegi produsul de curățare adecvat, pentru a nu-l deteriora. Este foarte important să citești care sunt ingredientele din compoziția soluției pe care intenționezi să o utilizezi.

De exemplu, dacă blatul este făcut din marmură, poți să îl cureți și să îl păstrezi imaculat dacă respecți următorii pași:

Ingrediente

  • 1 cană de alcool cu o concentrație de 70º sau apă oxigenată (200 ml)
  • Zeama unei lămâi
  • Apă călduță (cât este necesar)

Instrucțiuni

Amestecă alcoolul sau apa oxigenată cu zeama de lămâie și apa călduță. Dacă freci blatul cu o cantitate mică din această soluție, va arăta ca nou.

2. Hota

Este necesar să cureți și hota din bucătărie

Hota este un alt obiect problematic în bucătărie, însă curățarea sa în profunzime este absolut necesară.

Este un loc care se murdărește foarte tare și îți este greu să îl cureți.

Dacă ai o hotă din oțel, află că pentru a o curăța și dezinfecta ai nevoie de puțin ghimbir. De fapt, acest truc este util pentru curățarea oricărui alt dispozitiv sau ustensilă din oțel.

3. Ustensilele de bucătărie

Poți face curățenie în bucătărie cu bani puțini

Dacă tacâmurile tale au ruginit, există o modalitate de a le reda strălucirea.

  • Pentru a-ți face lingurile și furculițele să arate ca noi, poți folosi o jumătate de ceapă pe care ai presărat sare pentru a freca zonele deteriorate. În plus, poți folosi apă cu săpun pentru a spăla farfuriile. Ambele trucuri sunt utile.
  • Dacă ustensilele tale sunt din ceramică, poți să le speli cu puțin amoniac și detergent.
  • Dacă sunt de lemn, încearcă să le albești folosind un amestec de apă călduță și apă oxigenată. Rezultatele sunt uimitoare.

4. Ochiurile de aragaz

Spală ochiurile de la aragaz pentru a avea o bucătărie curată

Ochiurile de la aragaz pot fi curățate cu puțină apă cu săpun. Însă nu uita că trebuie să fie reci atunci când le speli. După ce ai terminat, pune-le la locul lor, după care le poți folosi în mod normal.

Aceste suprafețe nu necesită o curățare zilnică, ci periodică.Poți găsi și în comerț diverse produse degresante care ajută la eliminarea grăsimii și a murdăriei de pe ochiurile de la aragaz în mod rapid și eficient.

5. Soluție de curățare a mobilei de bucătărie

Poți curăța mobila de bucătărie cu produse naturale

Poți prepara o soluție de curățare naturală pentru mobila de bucătărie.

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml)
  • 1/2 cană de oțet (125 ml)
  • 1/2 cană de vodcă (125 ml)

Instrucțiuni

  • Amestecă toate ingredientele, agită recipientul, apoi toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator.
  • Acest amestec poate fi folosit și ca dezinfectant, dacă adaugi și câteva picături de ulei de eucalipt.
  • Astfel, o combinație simplă de ingrediente poate elimina urmele de calcar și petele de grăsime din bucătărie.

Fără îndoială, este o soluție care ți se va părea extrem de utilă.

6. Spune adio calcarului

Poți curăța calcarul de pe vasele din bucătărie cu acid citric

Pentru a scăpa de calcar, nu ezita să urmezi pașii de mai jos.

Ingrediente

  • 2 pungi de acid citric (200 g) (cantitatea depinde de  cât de mult calcar s-a depus)
  • Apă

Instrucțiuni

  • Umple 2/3 dintr-un ceainic sau din vasul ales cu apă rece. Adaugă o pungă de acid citric și apa.
  • Dă apa în clocot timp de 3-5 minute.
  • După acest interval, va trebui să verifici dacă sedimentul alb a început să se desprindă sau nu.
  • Ia ceainicul de pe foc și mișcă-l dintr-o parte în alta. Sedimentul rămas va arăta cât de eficientă a fost curățarea.
  • Aruncă apa murdară și clătește ceainicul.
  • La final, va trebui să îl umpli cu apă caldă pe care să o fierbi, iar apoi să o arunci din nou.
  • Repetă această procedură de două ori, după care poți folosi vasul în mod normal.

Apelează oricând la acest truc simplu pentru a curăța calcarul de pe ustensilele de bucătărie.