7 trucuri pentru curățarea suprafețelor dificile

· 4 august 2016
Știai că pudra de talc ajută la curățarea petelor de grăsime de pe tapițerie? Las-o să acționeze timp de 30 de minute și pata va dispărea. 

Curățarea locuinței poate fi o sarcină grea dacă nu cunoști câteva soluții eficiente pentru a îndepărta murdăria dificilă.

Există diverse produse pe piață care îți pot ușura munca, întrucât conțin ingrediente care pot curăța aproape orice substanță de pe orice tip de suprafață. Cu toate acestea, majoritatea sunt foarte scumpe și au în compoziție chimicale dure care pot dăuna sănătății și mediului înconjurător.

Din acest motiv, produsele de curățare ecologice sunt recomandate pentru curățarea locuinței. Acestea folosesc ingrediente naturale cu proprietăți care îndepărtează aproape orice tip de murdărie de pe materialele greu de curățat.

Astăzi îți prezentăm 7 trucuri și soluții care fac suprafețele dificile impecabile. Încearcă-le și tu!

Curățarea ustensilelor de bucătărie

Curățarea ustensilelor de bucătărie se poate face cu bicarbonat

Cratițele și alte ustensile de bucătărie se murdăresc și oxidează odată cu trecerea timpului și utilizarea constantă.

Pentru a nu le arunca, prepară un amestec din bicarbonat de sodiu și apă oxigenată și folosește-l pentru a freca oalele sau ustensilele murdare cu un burete. Rezultatele sunt surprinzătoare!

Curățarea mașinii de spălat

Deși funcția sa este de a spăla haine, în timp mașina de spălat acumulează mizerie care o împiedică să funcționeze în mod corespunzător.

Pentru a preveni aceste probleme, adaugă în mod regulat un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet în ciclul de spălare.

Îndepărtarea petelor de grăsime

Bicarbonatul și lămâia ajută la curățarea grăsimii

Grăsimea aderă adesea la diverse suprafețe și necesită o soluție de curățare eficientă.

Pentru a îndepărta acest tip de pete de pe materiale textile, prepară un amestec din bicarbonat de sodiu și lămâie și freacă bine cu o perie.

Dacă petele sunt localizate pe tapițerie, folosește un prosop de hârtie pentru a absorbi grăsimea, apoi presară niște pudră de talc sau amidon de porumb. Lasă să acționeze pentru o jumătate de oră, apoi absoarbe reziduurile cu aspiratorul.

Ferestrele și tocul ușii

În aceste zone se acumulează praf și mizerie care, dacă nu sunt eliminate, pătează suprafețele și cauzează alergii.

Pentru a le curăța în mod corespunzător, amestecă niște bicarbonat de sodiu cu oțet și îndepărtează mizeria cu o perie sau cârpă. 

Petele de pe suprafețele din lemn

Pasta de dinți este eficientă în curățarea lemnului

Pentru petele de pe suprafețele din lemn, cum ar fi ușile, mobilierul sau podeaua, pasta de dinți este cea mai eficientă. 

Nu trebuie decât să întinzi puțină pastă de dinți pe suprafața respectivă. După 30 de minute, freacă și curăță cu o perie sau un burete umed.

Curățarea cuptorului cu microunde

Este important să cureți acest aparat în mod regulat, deoarece are tendința să acumuleze grăsime și resturi de mâncare ce îți pot afecta sănătatea.

Umple un vas cu două căni de apă și o lingură de oțet. Pune-l la încălzit în cuptorul cu microunde la putere maximă pentru 3-4 minute, pentru ca apa să se evapore. Așteaptă 10 minute, apoi deschide ușa pentru ca aburii să pătrundă în fiecare colțișor al cuptorului.

Scoate vasul cu atenție, apoi curăță pereții cuptorului cu un burete și puțin bicarbonat de sodiu.

La final, șterge pereții cu o cârpă umedă, curată.

Dezinfectarea blatului de bucătărie

Curățarea blatului de bucătărie este foarte importantă

Această suprafață trebuie curățată și dezinfectată de mai multe ori pe zi, deoarece aici se pot acumula foarte multe bacterii, reziduuri alimentare și grăsime, care sunt dăunătoare pentru sănătate și care atrag insectele nedorite.

Pentru a ușura această sarcină și a ucide microorganismele, prepară un amestec din oțet, apă și zeamă de lămâie și aplică-l cu o cârpă umedă. Asigură-te că nu omiți nicio părticică a acestei suprafețe.

Dacă mizerie s-a lipit sau este foarte greu de îndepărtat, prepară o pastă din bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie. Apoi freacă bine suprafața până devine imaculată.