Odată cu trecerea timpului, corpul nostru suferă și el modificări și ne putem alege cu o gușă. Acesta nu mai este la fel de bine hidratat și scade nivelul de colagen. Pielea își pierde din fermitate și devine mai flască. Tonusul muscular scade.
Corpul nostru, cu trecerea timpului, nu mai este la fel de bine hidratat și scade nivelul de colagen. Pielea își pierde din fermitate. Tonusul muscular scade. Toate acestea se observă cel mai bine pe gât, unde se poate acumula grăsime și poate da aspectul unei „bărbii duble”. Iată câteva sfaturi utile despre cum să scăpăm de gușă.
Experții sunt de părere că principala cauză a pierderii tonusului muscular este faptul că organismul nostru nu mai produce la fel de mult colagen. Celulele pielii vor simți această lipsă și nu vor mai putea lupta împotriva radicalilor liberi.
Dar, de cele mai multe ori, putem suplini lipsa acestor elemente din corpul nostru prin alimentație, o soluție simplă și la îndemâna tuturor.
Cum scăpăm de gușă cu remedii naturale
Masaj cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este o soluție minunată în astfel de cazuri. Având la bază acizi grași nesaturați, împiedică celulele să-și piardă hidratarea, le redă flexibilitatea și menține pielea curată și fină.
Este bine să folosiți o lingură de ulei de ricin și o lingură de ulei de măsline.
Puneți-le într-o ceașcă și amestecați bine. Apoi luați puțin din acest amestec în palmă și, cu mișcări ferme și orientate în sus, masați-vă dinspre zona gâtului către cea a maxilarului. Continuați astfel timp de 15 minute.
Apoi introduceți un prosop micuț în apă fierbinte și stoarceți-l bine. Așezați-l pe zona gâtului timp de 5 minute. Astfel, căldura vă va ajuta pielea să absoarbă uleiul și să se relaxeze. Este bine să folosiți acest procedeu seara, pentru a scăpa de gușă.
O hidratare corespunzătoare ne ajută să scăpăm de gușă
Toată lumea știe: să bei apă este sănătate curată. Dar trebuie să o faceți într-un mod conștient. Dacă vă mențineți corpul hidratat și pielea va fi mai sănătoasă și fără riduri. Un corp bine echilibrat la interior, se va vedea și la exterior. Așa că, nu uitați să beți 2 litri de apă pe zi.
Scăpăm de gușă dacă evităm expunerea la soare
Soarele este benefic pentru sănătatea organismului: de exemplu, îl ajută să sintetizeze vitamina D. Insă, trebuie să aveți grijă și să vă protejați cu loțiuni de plajă și ochelari de soare. Zona gâtului este foarte sensibilă la razele soarelui, lucru care duce la îmbătrânirea prematură a acesteia.
Prin urmare, este bine să vă protejați întotdeauna cu un prosop sau să evitați expunerea la soare când acesta este mai intens.
O dietă corespunzătoare
Pentru a vă menține pielea sănătoasă, pentru a preveni pierderea fermității și ca să puteți lupta împotriva radicalilor liberi, este esențial să adoptați o dietă bogată în antioxidanți, betacaroten și vitaminele A, C și E.
În acest scop, un suc sănătos este cel mai bun desert. Cele mai bune sucuri sunt cele de sfeclă și de măr. Sunt foarte sănătoase pentru că vă mențin hidratarea și au vitaminele și mineralele necesare pentru o piele tânără.
Mască de avocado și struguri
O mască revigorantă plină de antioxidanți, care previne formarea de gușă și îmbătrânirea. Combinația dintre avocado și struguri este un aliat extraordinar pentru piele. Vă va revigora, hidrata și vă va oferi minerale.
Pentru a beneficia de aceste proprietăți, luați o jumătate de avocado și cinci boabe de strugure. Puteți să le amestecați într-un blender sau foarte bine cu o furculiță. În final trebuie să obțineți o pastă destul de groasă încât să o puteți aplica pe gât.
Așezați-vă pe spate și lăsați amestecul pe pielea gâtului timp de douazeci de minute. Dacă repetați procedeul zi de zi, veți observa că pielea își va redobândi treptat fermitatea.
Pastă revigorantă din ovăz
Ovăzul este un remediu străvechi pentru gușă, pentru regenerarea pielii și pentru aportul de acizi grași esențiali de care are nevoie zona sensibilă a gâtului, acolo unde apare inestetica gușă.
Pentru a o prepara, luați o jumătate de ceașcă de ovăz, o jumătate de pahar cu lapte fierbinte și o lingură de ulei de măceșe. Aplicați un strat din acest amestec pe gât. Puteți să vă întindeți pe spate și să puneți un prosop pe piept ca să nu vă murdăriți. Lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătiți bine cu apă rece.
Uleiul de ricin este extras din semințele plantei Ricinus communis și este o alternativă naturală la medicamentele tradiționale. Uleiul de ricin are multe proprietăți și, prin urmare, diferite utilizări. În cele ce urmează, vom analiza principalele beneficii ale uleiului de…
De câte ori nu ți-ai ars pielea stând la soare? Deși este posibil să crezi că în acest mod te poți bronza mai repede și mai frumos, te poți alege cu pete închise la culoare pe piele. Drept rezultat, pielea…
Epuizarea provocată de căldură este o afecțiune care se caracterizează printr-o temperatură ridicată a corpului care depășește 40° C. Tinde să apară în medii foarte calde, iar cauzele includ de obicei o combinație de umiditate ridicată și activitate fizică intensă.…
Anemia cu deficiență de fier este o afecțiune care se dezvoltă atunci când nivelul hemoglobinei în sânge scade din cauza lipsei acestui mineral. Drept urmare, oxigenul nu poate fi transportat corespunzător către țesuturi și celule, declanșând o stare de haos…
Uneori expunerea la soare poate avea beneficii pentru sănătate, atât timp cât o faci cu atenție. Cu toate acestea, atunci când razele soarelui sunt prea intense și temperatura este ridicată, poate apărea epuizarea provocată de căldură.
Găsirea unei modalități de a inversa căderea părului este o preocupare comună, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. De asemenea, stresul în exces poate provoca o pierdere dramatică a densității, luminozității și volumului podoabei capilare. În acest articol, îți prezentăm…