Sfaturi și leacuri despre cum să scăpăm de gușă - Doza de Sănătate
 

Sfaturi și leacuri despre cum să scăpăm de gușă

Odată cu trecerea timpului, corpul  nostru suferă și el modificări și ne putem alege cu o gușă. Acesta nu mai este la fel de bine hidratat și scade nivelul de colagen. Pielea își pierde din fermitate și devine mai flască. Tonusul muscular scade.
Sfaturi și leacuri despre cum să scăpăm de gușă

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Corpul nostru, cu trecerea timpului, nu mai este la fel de bine hidratat și scade nivelul de colagen. Pielea își pierde din fermitate. Tonusul muscular scade. Toate acestea se observă cel mai bine pe gât, unde se poate acumula grăsime și poate da aspectul unei “bărbii duble”. Iată câteva sfaturi utile despre cum să scăpăm de gușă.

Experții sunt de părere că principala cauză a pierderii tonusului muscular este faptul că organismul nostru nu mai produce la fel de mult colagen. Celulele pielii vor simți această lipsă și nu vor mai putea lupta împotriva radicalilor liberi.

Dar, de cele mai multe ori, putem suplini lipsa acestor elemente din corpul nostru prin alimentație, o soluție simplă și la îndemâna tuturor.

Cum scăpăm de gușă cu remedii naturale

Masaj cu ulei de ricin

Putem să scăpăm de gușă cu un masaj cu ulei de ricin
  • Uleiul de ricin este o soluție minunată în astfel de cazuri. Având la bază acizi grași nesaturați, împiedică celulele să-și piardă hidratarea, le redă flexibilitatea și menține pielea curată și fină.
  • Este bine să folosiți o lingură de ulei de ricin și o lingură de ulei de măsline.

Puneți-le într-o ceașcă și amestecați bine. Apoi luați puțin din acest amestec în palmă și, cu mișcări ferme și orientate în sus, masați-vă dinspre zona gâtului către cea a maxilarului. Continuați astfel timp de 15 minute.

Apoi introduceți un prosop micuț în apă fierbinte și stoarceți-l bine. Așezați-l pe zona gâtului timp de 5 minute. Astfel, căldura vă va ajuta pielea să absoarbă uleiul și să se relaxeze. Este bine să folosiți acest procedeu seara, pentru a scăpa de gușă.

O hidratare corespunzătoare ne ajută să scăpăm de gușă

Putem să scăpăm de gușă cu hidratare corespunzătoare

Toată lumea știe: să bei apă este sănătate curată. Dar trebuie să o faceți într-un mod conștient. Dacă vă mențineți corpul hidratat și pielea va fi mai sănătoasă și fără riduri. Un corp bine echilibrat la interior, se va vedea și la exterior. Așa că, nu uitați să beți 2 litri de apă pe zi.

Scăpăm de gușă dacă evităm expunerea la soare

Putem să scăpăm de gușă dacă evităm expunerea la soare

Soarele este benefic pentru sănătatea organismului: de exemplu, îl ajută să sintetizeze vitamina D. Insă, trebuie să aveți grijă și să vă protejați cu loțiuni de plajă și ochelari de soare. Zona gâtului este foarte sensibilă la razele soarelui, lucru care duce la îmbătrânirea prematură a acesteia.

Prin urmare, este bine să vă protejați întotdeauna cu un prosop sau să evitați expunerea la soare când acesta este mai intens.

O dietă corespunzătoare

 

Pentru a vă menține pielea sănătoasă, pentru a preveni pierderea fermității și ca să puteți lupta împotriva radicalilor liberi, este esențial să adoptați o dietă bogată în antioxidanți, betacaroten și vitaminele A, C și E.

În acest scop, un suc sănătos este cel mai bun desert. Cele mai bune sucuri sunt cele de sfeclă și de măr. Sunt foarte sănătoase pentru că vă mențin hidratarea și au vitaminele și mineralele necesare pentru o piele tânără.

Mască de avocado și struguri

Putem să scăpăm de gușă cu o mască de avocado

O mască revigorantă plină de antioxidanți, care previne formarea de gușă și îmbătrânirea. Combinația dintre avocado și struguri este un aliat extraordinar pentru piele. Vă va revigora, hidrata și vă va oferi minerale.

Pentru a beneficia de aceste proprietăți, luați o jumătate de avocado și cinci boabe de strugure. Puteți să le amestecați într-un blender sau foarte bine cu o furculiță. În final trebuie să obțineți o pastă destul de groasă încât să o puteți aplica pe gât.

Așezați-vă pe spate și lăsați amestecul pe pielea gâtului timp de douazeci de minute. Dacă repetați procedeul zi de zi, veți observa că pielea își va redobândi treptat fermitatea.

Pastă revigorantă din ovăz

 

Ovăzul este un remediu străvechi pentru gușă, pentru regenerarea pielii și pentru aportul de acizi grași esențiali de care are nevoie zona sensibilă a gâtului, acolo unde apare inestetica gușă.

Pentru a o prepara, luați o jumătate de ceașcă de ovăz, o jumătate de pahar cu lapte fierbinte și o lingură de ulei de măceșe. Aplicați un strat din acest amestec pe gât. Puteți să vă întindeți pe spate și să puneți un prosop pe piept ca să nu vă murdăriți. Lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătiți bine cu apă rece.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • D’souza R, Kini A, D’souza H, Shetty N, Shetty O. Enhancing facial aesthetics with muscle retraining exercises-a review. J Clin Diagn Res. 2014;8(8):ZE09–ZE11. doi:10.7860/JCDR/2014/9792.4753
  • Shamban AT. Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2016;4(12 Suppl Anatomy and Safety in Cosmetic Medicine: Cosmetic Bootcamp):e1155. Published 2016 Dec 14. doi:10.1097/GOX.0000000000001155
  • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • Patel VR, Dumancas GG, Kasi Viswanath LC, Maples R, Subong BJ. Castor Oil: Properties, Uses, and Optimization of Processing Parameters in Commercial Production. Lipid Insights. 2016;9:1–12. Published 2016 Sep 7. doi:10.4137/LPI.S40233
  • Garavaglia J, Markoski MM, Oliveira A, Marcadenti A. Grape Seed Oil Compounds: Biological and Chemical Actions for Health. Nutr Metab Insights. 2016;9:59–64. Published 2016 Aug 16. doi:10.4137/NMI.S32910
  • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.
  • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.