5 exerciții și remedii pentru bărbia dublă - Doza de Sănătate
 

5 exerciții și remedii pentru bărbia dublă

Pentru a scăpa de bărbia dublă, trebuie să combini exercițiile de tonifiere cu aplicarea unor uleiuri sau tratamente naturiste cu același efect. 
5 exerciții și remedii pentru bărbia dublă
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 17 decembrie, 2018

Toată lumea caută remedii pentru bărbia dublă (gușă). Această problemă nu este „rezervată” numai persoanelor supraponderale, putând avea la bază și factori genetici, înaintarea în vârstă sau cauze medicale.

În acest articol, îți prezentăm 5 dintre cele mai bune exerciții și remedii pentru bărbia dublă. Dacă le practici sau le aplici în mod consecvent, vei avea un gât mai suplu în cel mai scurt timp.

Exerciții și remedii pentru bărbia dublă

1. Mișcarea mandibulei

Remedii pentru bărbia dublă precum exercițiile pentru mandibulă

În unele cazuri, bărbia dublă nu este legată de greutatea corporală în exces. Deși pare greu de crezut, gușa poate fi cauzată și de tensiunea prezentă la nivelul mandibulei. Faptul că obișnuiești să îți încleștezi maxilarul poate afecta flexibilitatea și fermitatea părții inferioare a feței.

A;adar, unul dintre cele mai bune remedii pentru bărbia dublă este practicarea unor exerciții care vizează maxilarul. În acest fel, poți combate și bruxismul (scrâșnitul din dinți). În acest sens, ține cont de următoarele recomandări:

 • Deschide și închide gura.
 • Mișcă-ți maxilarul dintr-o parte în alta.
 • Mișcă maxilarul în timp ce împingi bărbia în față, iar apoi o tragi înapoi.
 • Fă mișcări circulare pe ambele părți.
 • Mișcă gura în tot felul de poziții comice.

2. Mișcarea gâtului

Remedii pentru bărbia dublă precum mișcarea gâtului în mai multe direcții

Gâtul este zona pe care ți se citește vârsta. Dacă îl neglijezi, bărbia dublă se poate dezvolta prematur. Prin urmare, trebuie să îți menții gâtul hidratat în permanență și să faci anumite exerciții și întinderi pentru a-l tonifica.

 • Poți să practici exercițiile stând culcată, în fund sau în picioare. Important este să îți miști gâtul în toate direcțiile. Însă ai grijă să nu îl împingi prea tare în spate. Dacă stai întinsă, nu vei avea această problemă.
 • Fă mișcările treptat. Relaxează și încordează toți mușchii. 

3. Exfoliere și periere

Remedii pentru bărbia dublă care îngrijesc pielea

Pentru a elimina pielea lăsată din zona gâtului și bărbia dublă, trebuie să pui accent pe îngrijirea pielii. Exfoliază această parte a corpului cel puțin o dată pe săptămână. Poți folosi produse din comerț sau preparate acasă, pe bază de ingrediente precum zaț de cafea, sare, zahăr sau bicarbonat de sodiu.

Poți apela și la tehnica periajului uscat pentru a elimina celulele moarte și a stimula regenerarea lor. Tot ce trebuie să faci este să îți masezi gâtul cu o perie cu peri naturali.

 • Perie cu mișcări verticale timp de maxim un minut. Cel mai bine este să faci acest lucru înainte de culcare, deoarece pielea se va înroși.

4. Hidratare cu uleiuri

Remedii pentru bărbia dublă pe bază de uleiuri esențiale

După ce îți exfoliezi pielea, trebuie să o și hidratezi. Nu uita că multe persoane își hidratează zilnic fața, dar uită de zona gâtului.

Dacă aplici un produs hidratant și pe această parte a corpului, oferi bărbiei numeroși nutrienți și îi îmbunătățești elasticitatea și fermitatea. Dacă vrei, îți poți prepara singură o loțiune care ajută la reducerea gușii.

Ingrediente

 • ½ cană de ulei de migdale sau ulei de cocos extravirgin (100 g)
 • 15 picături de ulei esențial de grepfrut
 • 5 picături de ulei esențial de lavandă
 • 10 picături de ulei esențial de trandafir

Uleiurile esențiale sunt printre cele mai bune remedii pentru bărbia dublă. Uleiul de grepfrut stimulează eliminarea lichidelor și arderea grăsimilor. Uleiul de lavandă are efect relaxant și combate tensiunea, iar uleiul de trandafiri mărește fermitatea pielii.

În plus, combinația dintre toate aceste ingrediente are un parfum absolut încântător!

Mod de preparare și aplicare

 • Amestecă întâi toate ingredientele și pune produsul obținut într-un borcan închis etanș.
 • Aplică loțiunea de două ori pe zi: dimineața, după ce te trezești și seara, înainte de culcare.

Te-ar putea interesa și următorul articol:

Sfaturi pentru a scăpa de gușă

5. Mască pe bază de argilă

Argila este printre cele mai bune remedii pentru bărbia dublă

Pentru a elimina toxinele și lichidele acumulate sub bărbie, poți încerca o mască pe bază de argilă. Aceasta este eficientă pentru gât și toate zonele corpului. Totodată, argila oferă un conținut bogat de minerale. 

 • Când prepari masca, ai grijă să nu folosești ustensile de plastic sau metal. Optează, în schimb, pentru sticlă sau ceramică. În plus, dacă ai pielea foarte uscată, amestecă argila cu iaurt, nu cu apă.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.

 • Hatef, D., Koshy, J., Sandoval, S., Echo, A., Izaddoost, S., & Hollier, L. (2009). The Submental Fat Compartment of the Neck. Seminars in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1055/s-0029-1242180

 • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

 • Shamban, A. T. (2016). Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plastic and Reconstructive Surgery – Global Open. https://doi.org/10.1097/GOX.0000000000001155


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.