7 beneficii ale periajului uscat pentru sănătate - Doza de Sănătate
 

7 beneficii ale periajului uscat pentru sănătate

Știai că poți să combați celulita, pielea flască și retenția de apă cu ajutorul periajului uscat? Citește în continuare și ia aminte!
7 beneficii ale periajului uscat pentru sănătate

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Foarte multe femei includ periajul uscat în rutina lor zilnică de înfrumusețare. Cu ajutorul acestei practici, poți avea parte de beneficii multiple fără a-ți sacrifica mai mult de câtva minute din timp. De asemenea, periajul uscat este are un impact pozitiv atât asupra frumuseții, cât și a sănătății. Află mai multe despre cele mai importante beneficii ale periajului uscat!

În articolul de azi îți prezentăm 7 beneficii ale periajului uscat pe care este bine să le reții. De pildă, știai că acesta este util pentru a combate pielea flască, celulita și retenția de apă?

Ce este periajul uscat?

Ustensile ce scot în evidență beneficii ale periajului uscat

Periajul uscat reprezintă o tehnică simplă. Acesta constă în frecarea pielii cu fibre naturale pentru a o stimula pe plan intern și extern. Totodată, periajul uscat stimulează circulația sanguină.

  • Ca să execuți acest tip de masaj, începe cu picioarele și periază mereu spre inimă.
  • Intensitatea periajului uscat trebuie să fie medie, fără a cauza durere sau senzații neplăcute.
  • O sesiune poate dura între 5 și 30 de minute, iar masajul poate fi repetat de mai multe ori pe săptămână. La început, te sfătuim să te rezumi la doar câteva minute și să mărești durata treptat.
  • Vei observa beneficii ale periajului uscat încă de la prima aplicare a procedeului. Atât aspectul pielii, cât și starea generală de sănătate se vor îmbunătăți.
  • Persoanele cu pielea sensibilă trebuie să aibă grijă când apelează la această tehnică. Nu aplica o presiune excesivă.

7 beneficii ale periajului uscat pentru sănătate

În cele ce urmează îți vom detalia 7 beneficii ale periajului uscat.

1. Facilitează drenajul limfatic

Periajul uscat stimulează drenajul limfatic. Cu alte cuvinte, acesta ne poate ajuta să curățăm sistemul limfatic, care este responsabil de eliminarea toxinelor acumulate în organism. Totodată, periajul uscat susține activitatea sistemului imunitar.

Drept rezultat, aspectul pielii se va îmbunătăți. Mai mult, organismul va scăpa de particulele minuscule de toxine care pot declanșa diverse probleme de sănătate. Astfel, mijloacele naturale de apărare ale corpului vor fi întărite.

2. Stimulează eliminarea fluidelor

Periajul uscat susține eliminarea fluidelor în exces, permițându-ne să evităm diureticele. Cu ajutorul acestei practici, putem reduce inflamațiile care apar la nivelul anumitor părți ale corpului, inclusiv la nivelul picioarelor și al gâtului. În plus, periajul uscat ameliorează inflamațiile articulare.

3. Susține regenerarea pielii

Beneficii ale periajului uscat pentru piele

Periajul uscat este și o alternativă la exfoliere. De fapt, îl putem combina cu diverse măști pentru a elimina celulele moarte, printre care cele acumulate pe suprafața pielii, care îi dau un aspect lipsit de viață, cenușiu și uscat.

Această practică stimulează și regenerarea pielii, reducând aspectul ridurilor. Exfolierea oferită de periajul uscat te va pregăti pentru expunerea la soare, astfel încât să te bronzezi uniform.

4. Combate celulita

Celulita se numără printre cele mai mari griji ale femeilor. Din fericire, periajul uscat ne poate fi de mare ajutor pentru a o combate. Această practică acționează asupra pielii în profunzime. Drenajul limfatic stimulează eliminarea substanțelor care tind să se acumuleze, făcând celulita mai greu de remediat.

5. Previne vergeturile

Vergeturile sunt asociate cu deshidratarea pielii, precum și cu lipsa de elasticitate a acesteia. Poți preveni apariția lor și stimula dezvoltarea celulelor cutanate apelând la periajul uscat în fiecare zi. După ce ți-ai masat pielea, aplică o cremă hidratantă naturală.

6. Stimulează circulația sângelui

Periajul uscat îmbunătățește circulația sanguină

Un alt avantaj al periajului uscat este faptul că acesta stimulează circulația sângelui. Ca să profiți de acest beneficiu, urmează pașii prezentați la începutul acestui articol. Începe cu picioarele și periază în sus, mereu spre inimă. Când ajungi la gât, periază în jos, spre piept.

Dacă rogi pe cineva să îți perieze spatele, spune-i persoanei respective să folosească mișcări ascendente. De îndată ce termini masajul, vei simți niște furnicături plăcute pe toată suprafața pielii. Oamenii afectați de o senzație de greutate sau varice se vor simți mai bine în urma periajului uscat.

7. Face pielea mai netedă

Un efect imediat al periajului uscat este faptul că pielea va avea un aspect mai neted. Această practică susține dezvoltarea celulelor cutanate. Datorită ei, pielea ta va fi mai moale, netedă și fermă. Periajul uscat te poate ajuta să remediezi pielea flască.

Sursa imaginii principale: wikiHow.com


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu Salud. La Editorial, UPR, 2000.
  • Nigel Palastanga, Derek Field, Roger Soames. Anatomía y movimiento humano. Estructura y funcionamiento. Editorial Paidotribo, 2007.
  • Tom Bisio. Tratamientos y terapias de la medicina deportiva china. Disfruto y hago, 2006.
  • Sanitas. Estética. Beneficios del drenaje linfático.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.