Exfolierea pielii prin metode naturale - Doza de Sănătate
 

Exfolierea pielii prin metode naturale

Este necesar să îți exfoliezi pielea cel puțin o dată pe săptămână. Iată ce ingrediente naturale poți folosi în acest scop!
Exfolierea pielii prin metode naturale

Ultima actualizare: 25 aprilie, 2019

Exfolierea pielii constă în îndepărtarea celulelor moarte. În medie, pielea își regenerează în mod natural celulele o dată pe lună. Însă, odată cu trecerea timpului, acest proces încetinește, iar celulele moarte rămân la suprafața pielii, împiedicând dezvoltarea celor noi. 

Este necesar să îți exfoliezi pielea cel puțin o dată pe săptămână. În rândurile următoare vei găsi câteva rețete simple, convenabile și eficiente pentru hidratarea și regenerarea pielii.

Morcov pentru exfolierea pielii

Mască pe bază de morcovi pentru exfolierea pielii

Pasează un morcov în blender, amestecă sucul cu o cremă hidratantă, apoi aplic-o pe mâini, picioare și față. Poți să faci acest lucru înainte a-ți face baie. La final, clătește-te cu apă din abundență.

Exfolierea coatelor cu lămâie

Coatele reprezintă una dintre cele mai neglijate zone ale corpului, însă ar trebui să le acordăm aceeași importanță ca și celorlalte.

Taie o lămâie în jumătate și masează zeama în pielea de pe coate. Las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi îndepărteaz-o cu ulei de bebeluși.

Aspirină

Dizolvă aspirină într-un pahar cu apă. Înmoaie o bucată de vată în acest lichid și aplică-l pe față. Va funcționa ca un astringent.

Zahăr

Toarnă câteva linguri de zahăr într-un vas, adaugă puțină cremă de mâini și masează amestecul pe brațe, mâini și picioare.

Îți recomandăm să citești și:

3 exfoliante naturale pentru față, corp și mâini

Miere de albine

Folosește miere de albine pentru exfolierea pielii

Amestecă o lingură de miere cu două migdale măcinate și o lingură de zeamă de lămâie. Aplică această mască pe față în fiecare săptămână, iar la final clătește cu apă caldă.

Papaya

Ia o felie de papaya fără semințe, prepară un piure și aplică-l pe față. Papaya conține papaină, o enzimă care dizolvă uleiurile din piele și îndepărtează celulele moarte.

Ulei de struguri pentru celulită

Amestecă 2 linguri de ulei de struguri, 7 grame de făină de porumb și 4 picături de zeamă de lămâie până obții o pastă omogenă. Aplic-o pe șolduri și pe mușchi cu mișcări circulare. Pe lângă exfolierea pielii, acest amestec ajută și la reducerea celulitei.

Ovăz

Amestecă 3 linguri de fulgi de ovăz măcinați cu 1/4 lingură de lapte. Pune câteva bucăți de vată în amestec, apoi scoate-le. Vata îl va face mai dens. Folosește-l ca mască facială.

Argilă

Amestecă argilă verde, roșie sau albă cu puțină apă minerală, până obții o pastă omogenă. Aplic-o pe corp, las-o să stea 10 minute, apoi spală-te cu apă din abundență.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline ajută la exfolierea pielii

Amestecă două linguri de ulei de măsline cu o lingură de sare. Sarea curăță pielea, iar uleiul o face mai fină. 

Miere, lămâie și zahăr

Amestecă aceste trei ingrediente în părți egale până obții o pastă omogenă. Aplic-o pe întregul corp, folosind mișcări circulare.

Cafea

Cafeaua ajută la exfolierea pielii. Adaugă puțină cafea într-o cremă hidratantă, amestecă și aplic-o pe întregul corp, masează, apoi spală-te cu apă din abundență.

Bicarbonat de sodiu

Aceasta este o rețetă extrem de simplă. Amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu apă pentru a obține o pastă densă, apoi aplic-o pe tot corpul.

Banană

Banana este recomandată pentru exfolierea pielii

Rețeta pe bază de banane este recomandată pentru pielea grasă. Pasează în blender o banană coaptă, 3 linguri de zahăr și un  sfert de lingură de esență de vanilie. Masează amestecul pe tot corpul, de jos în sus cu mișcări circulare.

Ulei de cocos și zahăr brun

Această rețetă este un răsfăț pentru corpul tău, deoarece îl hidratează și îl relaxează datorită texturii sale și a mirosului plăcut.

Pune într-un vas o jumătate de cană de ulei de cocos și o jumătate de cană de zahăr brun. Masează-ți tot corpul cu acest amestec, apoi clătește-te cu apă caldă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Rodan K, Fields K, Majewski G, Falla T. Skincare Bootcamp: The Evolving Role of Skincare. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2016;4(12 Suppl Anatomy and Safety in Cosmetic Medicine: Cosmetic Bootcamp):e1152. Published 2016 Dec 14. doi:10.1097/GOX.0000000000001152

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.