Remediu pentru exfolierea picioarelor cu sare și cocos - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru exfolierea picioarelor cu sare și cocos

Vrei să ai picioare mai fine? Nu ezita să încerci următorul remediu naturist! Pielea ta va deveni mai moale încă de la prima aplicare. Însă dacă vrei să îndepărtezi și bătăturile, va trebui să aplici remediul în mod repetat.
Remediu pentru exfolierea picioarelor cu sare și cocos
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Astăzi vrem să îți propunem un remediu pentru exfolierea picioarelor care te va scăpa de bătături. Bătăturile reprezintă porțiuni inestetice de piele întărită, rezultate în urma frecării repetate cauzate de anumite tipuri de încălțări.

În general, ele se formează pe metatarsul sau călcâiul unuia sau al ambelor picioare, dar și mâinile și degetele acestora pot fi afectate. Această imperfecțiune cutanată este caracterizată de o acumulare excesivă de celule moarte, porțiuni deshidratate și, în cele mai grave cazuri, piele crăpată.

Deși nu sunt în general considerate a fi o problemă de sănătate, este indicat să tratăm bătăturile pentru a preveni durerea și inflamațiile. Vestea bună este că avem la dispoziție diverse ingrediente naturale ale căror proprietăți înmoaie pielea și îndepărtează bătăturile enervante.

În cele ce urmează îți prezentăm un remediu pentru exfolierea picioarelor preparat cu ulei de cocos și sare grunjoasă. Proprietățile exfoliante ale acestor produse combat bătăturile, hidratează picioarele și previn dezvoltarea ciupercilor. Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii!

Uleiul de cocos cu sare grunjoasă, cel mai bun remediu pentru exfolierea picioarelor

Acest remediu exfoliant pentru picioare cu ulei de cocos și sare grunjoasă constituie un produs natural care poate elimina orice porțiuni uscate de piele care s-au format pe picioare, oferindu-le acestora un aspect mai fin și atractiv.

Spre deosebire de produsele din comerț, următorul remediu este foarte ieftin și nu conține substanțe chimice agresive.

Remediu pentru exfolierea picioarelor ușor de preparat

Uleiul de cocos este un ingredient ecologic utilizat timp de secole în cosmetică. Acizii grași cu lanț mediu din componența acestuia pot penetra porii cu ușurință, reglând pH-ul pielii și captând umiditatea naturală.

Compușii antioxidanți și emolienți ai uleiului de cocos facilitează îndepărtarea porțiunilor de piele rigidă, eliminând celulele moarte și celelalte impurități acumulate pe suprafața acesteia. Având și un efect antibacterian, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune produse disponibile pentru îngrijirea picioarelor.

Sarea ca remediu pentru exfolierea picioarelor

Sarea grunjoasă acționează ca un agent exfoliant puternic. În plus, acest ingredient are și un efect antiinflamator, fiind ideal pentru a înmuia pielea uscată și a ameliora durerea senzația de greutate.

Mineralele și antioxidanții din componența sării grunjoase echilibrează pH-ul și, de îndată ce sunt absorbiți în piele, tratează deshidratarea excesivă. Acest tip de sare acționează asemenea unui agent antifungic, reducând prezența microbilor care provoacă iritarea pielii și mirosurile neplăcute.

Cum să prepară acest remediu pentru exfolierea picioarelor?

Remediu pentru exfolierea picioarelor cu ulei de cocos

Combinația de ulei de cocos și sare grunjoasă constituie un tratament accesibil, pe care îl putem prepara în doar câteva minute.

Ingredientele necesare sunt disponibile în orice plafar sau magazin de produse cosmetice. Înainte să le cumperi, verifică informațiile înscrise pe ambalaj pentru a te asigura că nu au fost procesate excesiv.

Uleiul de cocos ar trebui să fie 100% ecologic, astfel încât proprietățile sale să fie nealterate. Deși produsele foarte rafinate sunt mai ieftine și ușor de găsit, merită să dai mai mulți bani pentru a primi un plus de beneficii și nutrienți.

Ingrediente

 • ½ cană (100 g) de ulei de cocos ecologic
 • 3 linguri (36 g) de sare grunjoasă

Ustensile

 • Un recipient de sticlă cu capac
 • O lingură de silicon sau lemn

Mod de preparare

 • Pune uleiul de cocos într-un recipient de sticlă și adaugă sarea grunjoasă.
 • Amestecă bine cu o lingură de silicon sau lemn.
 • Lasă remediul să stea câteva ore, după care poți să îl aplici.

Mod de aplicare

 • Noaptea, înainte de culcare, spală-te pe picioare cu săpun și apă pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.
 • Apoi, ia puțin din acest remediu pentru exfolierea picioarelor și folosește-l pentru a freca regiunile cu piele uscată sau bătături.
 • Așteaptă 20-30 de minute, apoi înmoaie-ți picioarele în apă caldă.
 • Masează-ți picioarele pentru a amplifica acțiunea exfoliantă a remediului. După ce s-au scurs 15 minute, poți să le scoți din apă.
 • Usucă-ți pielea bine și aplică o loțiune hidratantă.
 • Aplică acest tratament de cel puțin 4 ori pe săptămână, iar bătăturile nu te vor mai deranja mult timp.

Nu uita, în ciuda numeroaselor beneficii oferite, acest remediu exfoliant pentru picioare nu poate elimina bătăturile după doar o singură aplicare. Fii consecvent dacă vrei să scapi de această problemă. Partea bună este că nu va trebui să cheltuiești mulți bani pe produsele din comerț.

Ca să previi apariția bătăturilor, încearcă să afli care sunt încălțările care îți irită picioarele și, pe cât posibil, evită-le.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.