Cum îți exfoliezi pielea în mod natural - Doza de Sănătate
 

Cum îți exfoliezi pielea în mod natural

Indiferent de vârstă, nu trebuie să ezităm să ne îngrijim pielea. Avem la dispoziție numeroase alternative care ne pot ajuta să avem pielea netedă și radiantă, astfel încât aceasta să strălucească de sănătate și vitalitate.
Cum îți exfoliezi pielea în mod natural
Diego Pereira

Verificat și aprobat de medicul Diego Pereira.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pielea este cel mai mare organ pe care îl avem. Din păcate, aceasta este expusă aproape permanent la diverși factori care îi pot altera frumusețea și sănătatea. Astăzi îți prezentăm câteva metode cu ajutorul cărora poți să îți exfoliezi pielea în mod natural.

În timp, din cauza climei, a unor obiceiuri alimentare deficitare și nu numai, pielea devine mai sensibilă și începe să aibă nevoie de îngrijire specială.

Indiferent de vârstă, nu trebuie să ezităm să ne îngrijim pielea. Avem la dispoziție numeroase alternative care ne pot ajuta să avem pielea netedă și radiantă, astfel încât aceasta să strălucească de sănătate și vitalitate.

Sfaturi despre cum să îți exfoliezi pielea

 • Utilizează cremă de protecție solară: Este esențial să-ți protejezi zilnic pielea împotriva razelor ultraviolete, motiv pentru care te sfătuim să-ți aplici cremă de protecție solară cu SPF minim 30 (ai însă la dispoziție creme și mai eficiente).
 • Urmează o dietă echilibrată: Dieta are un impact major asupra sănătății, acest factor influențând inclusiv sănătatea pielii. Ai grijă să consumi regulat legume și fructe proaspete și alimente bogate în vitamine și minerale.
 • Dormi suficient: Somnul este cel mai bun medicament dacă vrei să ai pielea radiantă și sănătoasă. În timp ce dormi activitatea celulară atinge cote maxime, celulele fiind de trei ori mai active decât în orice alt moment al zilei.
 • Nu-ți neglija igiena corporală: Pielea este expusă zilnic la contaminanți externi, la vânt, la praf și la produse cosmetice care pot înfunda porii. Din acest motiv este esențial să-ți cureți pielea în fiecare zi, astfel încât machiajul și impuritățile ce îi pot afecta sănătatea să fie îndepărtate.
 • Menține-te hidratat: Hidratarea pielii este indispensabilă dacă vrei să ai un look radiant. Există în comerț diverse produse care ne pot fi de ajutor. Însă putem apela și la măști preparate acasă și la creme pe bază de produse naturale.
 • Adoptă obiceiuri sănătoase: O rutină de exerciții fizice și evitarea unor obiceiuri nocive precum consumul de alcool sau de tutun sunt elemente indispensabile pentru a avea pielea sănătoasă. În caz contrar putem experimenta iritații, alergii, dezechilibre de pH și deshidratare.
 • Exfoliază-ți pielea: Există mai multe modalități de a-ți exfolia pielea și de a curăța acest organ de impurități. Există numeroase produse exfoliante pe care le putem achiziționa din comerț, dar și alternative naturiste pe care le putem prepara acasă fără a cheltui sume mari de bani.

Exfoliante naturale pentru a revitaliza pielea

Îți exfoliezi pielea cu banană și zahăr

Poți să îți exfoliezi pielea cu banane și zahăr

Acest exfoliant este ideal pentru cei care au pielea grasă deoarece nu conține deloc ulei.

Ai nevoie de:

 • 1 banană coaptă
 • 3 linguri de zahăr granulat
 • Un castron

Cum se prepară?

Amestecă bine cele două ingrediente în castron până obții o pastă. Aplică pasta pe piele atunci când intri sub duș. Pentru a-ți exfolia tenul nu este nevoie să utilizezi zahăr.

Îți exfoliezi pielea cu zahăr grosier și ulei

Poți să îți exfoliezi pielea cu zahăr grosier și ulei

Grație conținutului de ulei, acest exfoliant este indicat celor care au pielea uscată și sensibilă.

Ai nevoie de:

 • 4 linguri de zahăr brun grosier
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 20 de picături de ulei esențial

Cum se prepară?

Într-un castron curat, amestecă toate ingredientele și aplică-ți pasta rezultată pe față cu mișcări circulare de masaj. Îndepărtează exfoliantul cu apă caldă.

Îți exfoliezi pielea cu nucă de cocos și zahăr brun

Poți să îți exfoliezi pielea cu nucă de cocos și zahăr brun

Acest exfoliant este ideal pentru pielea uscată și lipsită de viață. El te ajută să obții un aspect al pielii radiant și plin de vitalitate.

Ai nevoie de:

 • ½ linguriță de extract de vanilie
 • ½ cană de ulei de nucă de cocos
 • ½ cană de zahăr brun

Cum se prepară?

Amestecă toate ingredientele într-un castron și aplică ușor pasta rezultată pe piele prin mișcări circulare de masaj. Îndepărtează pasta cu apă caldă. Dacă îți rămâne o anumită cantitate de exfoliant, o poți depozita într-un borcan de sticlă la temperatura camerei.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.