Alimente și suplimente împotriva pielii uscate - Doza de Sănătate
 

Alimente și suplimente împotriva pielii uscate

Ai pielea uscată și ternă? Consumă alimente și suplimente care îi îmbunătățesc aspectul, acționând din interior. 
Alimente și suplimente împotriva pielii uscate

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Ai pielea uscată? Nu știi cum o poți face din nou netedă, tânără și frumoasă? Deși există numeroase creme și uleiuri hidratante care se aplică extern, este mult mai bine să tratezi problema din interior, consumând diferite alimente și suplimente împotriva pielii uscate. 

În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva alimente care te vor ajuta să-ți menții pielea hidratată și îți vom recomanda suplimente naturale foarte eficiente, destinate persoanelor afectate de pielea uscată sau ridată.

Îți recomandăm să citești și:

Cum să-ți revitalizezi și hidratezi pielea

Alimente benefice împotriva pielii uscate

  • Fructele bogate în vitamina C: Această vitamină este esențială pentru sănătatea pielii. O poți obține în mod natural consumând citrice (lămâi, portocale, grepfrut, mandarine, etc.) sau fructe roșii (căpșuni, mure, zmeură, etc.).
Citricele pe lista de alimente și suplimente împotriva pielii uscate
  • Ginsengul american (panax quinquefolium): Este o plantă medicinală care revigorează și hidratează pielea uscată. De asemenea, ginsengul american este foarte benefic pentru îngrijirea pielii mature. Consumă ginseng timp de 15 zile. Poți relua acest tratament la fiecare două sau trei luni.
  • Ginkgo biloba (sub formă de infuzie sau extract): Este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți benefice. Printre acestea se numără reglarea secreției glandelor sebacee ale pielii (ginkgo biloba ajutându-te astfel să-ți menții pielea hidratată), dar și reechilibrarea pielii grase sau mixte. O poți consuma timp de trei luni sub formă de infuzie sau de extract.
  • Uleiul din semințe de in: Bogat în Omega 3, acest ulei îți poate îngriji și hidrata pielea, părul și unghiile, motiv pentru care este indicat să îl aplici local, dar și să îl consumi ca aliment. Uleiul din semințe de in se consumă rece și nu este recomandat să fie încălzit. Îl poți consuma simplu sau, dacă nu îți place gustul, îl poți amesteca cu alte feluri de mâncare.

Alte alimente benefice

  • Drojdia de bere: Acesta este unul dintre cele mai bune suplimente împotriva pielii uscate. Îți recomandăm să o consumi dacă ai anumite probleme dermatologice, precum dermatită, psoriazis, acnee, vergeturi, arsuri sau cicatrici rezultate în urma intervențiilor chirurgicale. Consumă zilnic una sau două linguri de drojdie de bere amestecată cu suc, iaurt, etc.
  • Untul sau untul clarificat (ghee): Conținând acizi grași și vitamina A, untul este un aliment excelent dacă vrei să-ți hrănești pielea (spre deosebire de margarină, care este un aliment artificial). Însă nu este indicat să faci abuz, în special dacă ai puțin peste greutatea normală. Te sfătuim să consumi nu mai mult de o lingură de unt pe zi.

Te-ar putea interesa și:

10 alimente care hidratează pielea

Untul pe lista de alimente și  suplimente împotriva pielii uscate
  • Morcovii fierți: Morcovii sunt foarte bogați în vitamina A și dacă îi consumi fierți organismul tău îi digeră mai ușor. De asemenea, îi poți consuma cruzi cât de des dorești.
  • Alimentele bogate în proteine: Dieta ta zilnică trebuie să includă proteine, deoarece mulți oameni fac abuz de carbohidrați. Nu vorbim aici numai despre proteine animale. Dacă preferi proteinele vegetale, găsești surse bogate în legume, nuci, ciuperci, etc. Proteinele sunt esențiale pentru sănătatea pielii.

Suplimente împotriva pielii uscate

În această secțiune, îți vom prezenta câteva suplimente împotriva pielii uscate care pot completa o dietă bogată în alimentele menționate mai sus:

  • Vitamina C: Este unul dintre cele mai bune suplimente împotriva pielii uscate, revitalizând-o și dându-i strălucire. Consumă vitamina C în doze mici de mai multe ori pe zi. Dacă este consumată în doze mari, excesul este eliminat prin urină pentru prevenirea  supradozajului. În plus, vitamina C îți întărește și sistemul imunitar.
  • Siliciul organic: Siliciul este esențial pentru regenerarea pielii. În acest scop, îți recomandăm să îl consumi în forma sa organică.
  • Colagenul: Auzim tot mai des despre suplimentele pe bază de colagen, ce ne ajută să îmbunătățim textura și fermitatea pielii. Colagenul este o proteină esențială nu numai pentru piele, ci și pentru mușchi și articulații. Te sfătuim să începi să consumi colagen numai după ce împlinești vârsta de 40 de ani.
  • Seleniul: Seleniul conferă pielii tale elasticitate, un lucru esențial atunci când aceasta este uscată. Suplimentele pe bază de seleniu pot fi combinate și cu alte minerale, cum ar fi zincul (care este de asemenea foarte benefic) și vitamina E.

Sursa fotografiilor: madlyinlovewithlife și veronicasheppard.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.