Cum să-ți revitalizezi și hidratezi pielea

· 16 septembrie 2015

Te-ai întrebat vreodată care este cea bună metodă pentru a-ți revitaliza și hidrata pielea? Tratamente faciale periodice, creme pentru pielea uscată, creme anti-îmbătrânire, măști, remedii naturiste—oamenii care vor să-și îngrijească pielea, în fond, vor încerca de toate.

Deși poate că nu o ți se pară adevărat, cea mai facilă metodă pentru a-ți revitaliza și hidrata pielea este să dormi bine noaptea, cel puțin opt ore. Un somn odihnitor nu numai că-ți va îmbunătăți pielea, dar și bunăstarea fizică și mentală.

În plus, dacă dormi bine în fiecare noapte, orice tratament de piele încerci va acționa mult mai repede, iar tu te vei putea bucura de rezultate fără a aștepta prea mult. În acest articol îți vom prezenta câteva metode pentru a-ți revitaliza și hidrata pielea în timp ce dormi. Citește în continuare!

Lasă-ți pielea să respire!

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți speli fața în fiecare noapte înainte să te culci. Astfel, vei elimina tot praful de pe pielea ta, îți vei deschide porii și îi vei permite pielii tale să respire. Dacă nu te speli pe față în fiecare noapte, pielea ta va fi mai vulnerabilă coșurilor și ridurilor, porii închiși împiedicând pielea să producă colagen, ce este necesar dacă vrei ca pielea ta să arate mai tânără.

Hidratează-ți pielea înainte de culcare!

Dormit1

Pielea ta se poate usca în timp ce dormi, așa că, imediat ce te-ai spălat pe față, aplică o cremă hidratantă. Aceasta va reține toate uleiurile esențiale în pielea ta, menținând-o moale și hidratată. Dimineața, când te vei trezi, pielea ta va fi strălucitoare.

Îngrijește-ți buzele!

Una din trăsăturile definitorii ale feței tale sunt buzele. Atunci când acestea sunt uscate și crăpate, ele îți dau un aspect urât. Dacă ai buzele sensibile, îți recomandăm să le masezi cu o periuță de dinți cu zimți moi în fiecare noapte. Astfel, vei scăpa de pielea uscată și crăpată din acea regiune, iar buzele tale vor fi mult mai moi.

Dă-ți cu cremă în jurul ochilor!

Relaxează-ți-ochii pielea

Un pas important dacă vrei să-ți îngrijești bine pielea înainte să te culci este să te dai cu o cremă bună în jurul ochilor, ce te va ajuta să scapi de riduri și de acele celebre pungi de sub ochi. Deoarece pielea de sub ochii tăi este mai subțire, este foarte important s-o hidratezi cu o cremă specială de ochi, ce poate repara această zonă delicată. Aplică crema cu mișcări ușoare și circulare, iar pielea ta va fi revitalizată.

Exfoliază-ți pielea!

Este esențial să-ți exfoliezi pielea. Însă, atunci când îți freci pielea, aceasta tinde să devină mai sensibilă, iar pielea sensibilă este mai predispusă deteriorării și mai vulnerabilă razelor solare. Pentru a preveni orice deteriorare a pielii tale, îți recomandăm să practici exfolierea imediat înainte să te culci.

Nu uita de mâinile și picioarele tale!

Picioare-transpirate

Atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, nu trebuie să te concentrezi numai asupra feței și gâtului tău. Mâinile și picioarele sunt și ele importante și trebuie îngrijite. Aplică o cremă hidratantă pe mâini și picioare pentru a le menține hidratate și a preveni uscarea și înăsprirea acestora. Ai putea încerca să te culci purtând mănuși și șosete, deoarece acestea aplică presiune pe mâini și, respectiv, pe picioare, îți îmbunătățesc circulația și îți reduc nivelul de stres. În concluzie, nu numai că mâinile și picioarele tale vor fi hidratate, dar le vei și simți mai ușoare și vei fi mai puțin obosit(ă). În plus, dacă porți mănuși și șosete atunci când te culci, vei dormi mai bine, ceea ce te va ajuta să ai o piele mai frumoasă.

Nu dormi pe burtă!

Dacă dormi pe burtă sau cu fața pe pernă, procesul de îmbătrânire se va accelera și îți vor apărea riduri. Chiar dacă o astfel de poziție ți se pare confortabilă, e mai bine să o eviți. Aceste poziții inhibă circulația sanguină și îți fac fața să pară mai umflată și obosită. Pe cât posibil, încearcă să dormi pe spate.

Poartă o mască în timp ce dormi!

Dacă nu ai timp să-ți hidratezi sau să-ți exfoliezi pielea înainte de culcare, ai putea încerca să dormi cu o mască pentru față. Aceasta îți va hidrata pielea și îți va deschide porii. Imediat ce te trezești, spală-te pe față cu apă rece și vei obține rezultate și mai bune!