8 metode mai puțin folosite pentru hidratarea pielii - Doza de Sănătate
 

8 metode mai puțin folosite pentru hidratarea pielii

Știai că cea mai bună metodă pentru menținerea sănătății pielii noastre este să avem un somn odihnitor, de cel puțin 8 ore. Acest aspect este însă de multe ori neglijat.
8 metode mai puțin folosite pentru hidratarea pielii
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Te-ai întrebat vreodată care este cea bună metodă pentru revitalizarea și hidratarea pielii? Multe dintre noi aplicăm tratamente faciale, creme pentru pielea uscată, creme anti-îmbătrânire, măști, remedii naturiste. În principiu, oamenii care vor să-și îngrijească pielea vor încerca toate metodele. Dar oare care sunt metodele pe care le utilizăm mai puțin frecvent?

Deși poate că nu o ți se pară adevărat, cea mai ușoară metodă pentru a-ți revitaliza și hidrata pielea este să dormi bine noaptea, cel puțin opt ore. Un somn odihnitor nu numai că-ți va îmbunătăți pielea, dar și bunăstarea fizică și psihică.

În plus, dacă dormi bine în fiecare noapte, orice tratament de piele încerci va acționa mult mai repede, iar tu te vei putea bucura de rezultate. Efectele vor fi astfel, mai vizibile și vor apărea mai repede. În acest articol îți vom prezenta câteva metode pentru revitalizarea și hidratarea pielii. Citește în continuare!

1. Lasă-ți pielea să respire

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți speli fața în fiecare noapte înainte să te culci. Astfel, vei elimina tot praful de pe ten, îți vei deschide porii și îi vei permite pielii tale să respire. Dacă nu te speli pe față în fiecare noapte, pielea ta va fi mai vulnerabilă coșurilor și ridurilor, porii închiși împiedicând pielea să producă colagen, ceea ce este necesar dacă vrei ca pielea ta să arate mai tânără.

2. Hidratează-ți pielea înainte de culcare

Hidratarea pielii se menține cu un somn odihnitor

Pielea ta se poate usca în timp ce dormi, așa că, imediat ce te-ai spălat pe față, aplică o cremă hidratantă. Aceasta va reține toate uleiurile esențiale în pielea ta, menținând-o moale și hidratată. Dimineața, când te vei trezi, pielea ta va fi strălucitoare.

3. Îngrijește-ți buzele

Una din trăsăturile definitorii ale feței tale sunt buzele. Atunci când acestea sunt uscate și crăpate, ele îți dau un aspect urât. Dacă ai buzele sensibile, îți recomandăm să le masezi cu o periuță de dinți cu perii moi în fiecare noapte. Astfel, vei scăpa de pielea uscată și crăpată din acea zonă, iar buzele tale vor fi mult mai moi.

4. Folosește cremă în zona sensibilă a ochilor

Hidratarea pielii include și zona ochilor

Un pas important dacă vrei să-ți îngrijești bine pielea înainte să te culci este să aplică o cremă hidratantă în jurul ochilor. Aceasta te va ajuta să scapi de riduri și de pungile de sub ochi. Din moment ce pielea de sub ochii tăi este mai subțire, este foarte important s-o hidratezi cu o cremă specială de ochi, ce poate îngriji această zonă delicată.Aplică crema cu mișcări ușoare și circulare, iar pielea ta va fi revitalizată.

5. Exfoliază-ți pielea

Este esențial să-ți exfoliezi pielea. Însă, atunci când îți freci pielea, aceasta tinde să devină mai sensibilă, iar pielea sensibilă este mai predispusă deteriorării și mai vulnerabilă razelor solare. Pentru a preveni orice deteriorare a pielii tale, îți recomandăm să efectuezi exfolierea imediat înainte să te culci pentru a menține hidratarea pielii.

6. Nu uita de hidratarea pielii pe mâini și pe picioare

Hidratarea pielii include și îngirjirea pielii la picioare

Atunci când vine vorba de hidratarea pielii, nu trebuie să te concentrezi numai asupra feței și gâtului. Mâinile și picioarele sunt și ele importante și trebuie îngrijite. Aplică o cremă hidratantă pe mâini și picioare pentru a le menține hidratate și a preveni uscarea și înăsprirea acestora. În concluzie, nu numai că mâinile și picioarele tale vor fi hidratate, dar le vei și simți mai ușoare și vei fi mai puțin obosită.

7. Evită să dormi pe burtă

Dacă dormi pe burtă sau cu fața pe pernă, trebuie să știi că această poziție afectează circulația sanguină și îți face fața să pară mai umflată și obosită. Chiar dacă o astfel de poziție ți se pare confortabilă, e mai bine să o eviți. Pe cât posibil, încearcă să dormi pe spate.

8. Poartă o mască facială în timp ce dormi

Dacă nu ai timp să-ți hidratezi sau să-ți exfoliezi pielea înainte de culcare, ai putea încerca să dormi cu o mască facială. Aceasta îți va hidrata pielea și îți va deschide porii. Imediat ce te trezești, spală-te pe față cu apă rece și vei obține rezultate și mai bune!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Spencer, Thomas S. “Dry Skin and Skin Moisturizers.” Clinics in Dermatology 6.3 (1988): 24–28. Clinics in Dermatology. Web.
  • Harding et al. “Dry Skin, Moisturization and Corneodesmolysis.” International Journal of Cosmetic Science 2000: 21–52. International Journal of Cosmetic Science. Web.
  • Krystal, Andrew D., and Jack D. Edinger. “Measuring Sleep Quality.” Sleep Medicine9.SUPPL. 1 (2008): n. pag. Sleep Medicine. Web.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.