Cele mai bune exfoliante pentru ten și corp - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune exfoliante pentru ten și corp

Exfolierea are rolul de a îndepărta stratul exterior al pielii și de a elimina celulele moarte ce se acumulează și îi oferă un aspect neplăcut. În realitate, în fiecare zi pierzi mai mult de 30.000 de celule moarte.
Cele mai bune exfoliante pentru ten și corp

Ultima actualizare: 28 decembrie, 2018

Exfolierea are rolul de a îndepărta stratul exterior al pielii și de a elimina celulele moarte ce se acumulează și îi oferă un aspect neplăcut. În realitate, în fiecare zi pierzi mai mult de 30.000 de celule moarte. Mai jos îți vom prezenta câteva rețete de exfoliante pentru ten și corp naturale, originale, parfumate și foarte eficiente.

Beneficiile utilizării de exfoliante pentru ten și corp

  • Ajută la prevenirea apariției și eliminarea semnelor de pe piele
  • Oferă strălucire pielii
  • Îmbunătățesc aspectul celulelor noi
  • Stimulează producția de colagen
  • Îmbunătățesc circulația sanguină
  • Ajută la prevenirea apariției ridurilor și a pielii lăsate
  • Fac pielea mai moale
  • Permit pielii să se curețe de toxine și să se oxigeneze

Cum se aplică cremele exfoliante pentru ten și corp?

Aplică puțină cremă exfoliantă pe fața spălată și încă umedă și masează ușor, cu mișcări circulare. Acoperă întreaga față și încearcă să eviți zonele sensibile, cum ar fi cea din jurul ochilor.

Dacă folosești crema în zona coapselor sau a feselor, apasă puțin mai tare până observi că ai stimulat circulația sângelui. Lasă ingredientele să acționeze timp de un minut sau două și apoi clătește cu apă. Pielea ta va fi mai hidratată dacă adaugi uleiuri în aceste rețete. Dacă ai pielea uscată îți recomandăm să aplici și o cremă hidratantă la final.

Creme exfoaliante pentru ten

Cât de des se folosesc cremele exfoliante pentru ten și corp?

Nu ar trebui să folosești aceste exfoliante prea des, întrucât trebuie să respecți procesele naturale de regenerare a celulelor. De aceea îți recomandăm să nu-ți exfoliezi pielea decât cel mult o dată pe săptămână. 

Cremă exfoliantă pentru ten uscat

Tenul uscat trebuie exfoliat cu mult mai multă blândețe și doar o dată la 15 zile. Această rețetă este pe bază de bicarbonat de sodiu, ce are o textură foarte fină și este alcalinizant. Acest lucru îl face perfect pentru ten și pentru pielea sensibilă.

Amestecă bine bicarbonatul de sodiu cu ulei de măsline. Pentru pielea matură, recomandăm și adăugarea câtorva picături de ulei de măceșe sau ulei esențial de geranium. Ambele ajută la regenerarea pielii în profunzime.

Cremă exfoliantă pentru ten mixt

Tenul mixt impune anumite dificultăți, deoarece prezintă și zone uleioase și uscate. Din acest motiv exfoliantul trebuie să fie destul de blând. Ne vom concentra atenția asupra zonei „T” (frunte, nas, bărbie), deoarece aici este localizată cea mai multă grăsime.

Vom folosi din nou bicarbonat de sodiu, dar amestecat cu un ulei mai puțin gras, de migdale sau de susan. Adaugă și coaja unei portocale, de preferință organică, întrucât va oferi un parfum plăcut și va face exfolierea și mai eficientă.

Cremă exfoliantă pentru ten gras

Tenul gras necesită exfolieri săptămânale, ce ajută la curățarea sa în profunzime. De această dată, nu folosi bicarbonat de sodiu, ci zahăr, acesta având o consistență mai densă. Amestecă-l cu gel de aloe vera. Apoi adaugă coaja unei lămâi și, dacă ai, câteva picături de ulei esențial de lămâie.

Cremă exfoaliantă pentru ten gras

Cremă exfoliantă pentru piele cu acnee

Pielea cu acnee trebuie tratată cu foarte mulă delicatețe, deoarece coșurile sunt ca niște mici inflamații. Este bine să cureți zona cu regularitate pentru a îndepărta mizeria acumulată.

Folosește bicarbonat de sodiu amestecat cu gel de aloe vera, câteva picături de ulei de nucă de cocos și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai sau de palmarosa.

Cremă exfoliantă pentru corp

Pielea corpului este mult mai puțin sensibilă decât cea de la nivelul feței. Exfolierea mai profundă este o idee foarte bună dacă vrei să îmbunătățești circulația în zona coapselor, a abdomenului, a feselor sau a brațelor.

Din acest motiv, vom prepara o cremă pe bază de sare gemă, aceasta fiind perfectă pentru masarea corpului și pentru a combate problemele de circulație, celulita, vergeturile, etc.

Amestecă sarea cu ulei de cocos. Poți adăuga și ulei esențial de rozmarin, ce va ajuta la stimularea circulației.

Sursa fotografiilor: debcil și Emily Barney.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Cleveland Clinic, “Understanding the ingredients in skin care products”. (2015).

  • American Academy of dermatology, “How to safely exfoliate at home” (s.f.).


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.