6 remedii naturiste pentru a ameliora vergeturile - Doza de Sănătate
 

6 remedii naturiste pentru a ameliora vergeturile

Untul de cacao este bogat în vitamine și minerale ce facilitează hidratarea pielii și stimulează regenerarea acesteia, ameliorând aspectul vergeturilor.
6 remedii naturiste pentru a ameliora vergeturile
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Vergeturile reprezintă cicatrici care apar atunci când pielea își pierde elasticitatea, de obicei după ce aceasta a fost întinsă în exces, și care necesită o serie de remedii naturiste.Deși nu prezintă un pericol sănătate, vergeturile sunt inestetice, iar cei care le au caută mereu modalități de a le ameliora aspectul.

Practic vergeturile se formează în stratul de mijloc al pielii, motiv pentru care nu sunt ușor de îndepărtat. De obicei, ele se prezintă sub forma unor linii roz sau mov ce acoperă diverse părți ale corpului. Treptat, vergeturile se pot decolora, dar ele vor rămâne vizibile.

Numărul vergeturilor variază. În majoritatea cazurilor, această problemă afectează regiunile corpului susceptibile depunerii în exces a grăsimii, cum ar fi fesele, abdomenul, brațele, picioarele și sânii.

În zilele noastre magazinele ne pun la dispoziție numeroase tratamente pentru a îndepărta vergeturile, dar este preferabil să optăm pentru remedii naturiste.

Există diverse formule și ingrediente cu proprietăți benefice pentru piele care, dacă sunt aplicate regulat, ne pot ajuta să reducem aspectul vergeturilor. În articolul de azi te invităm să descoperi șase remedii naturiste pentru a ameliora vergeturile.

6 remedii naturiste pentru a remedia vergeturile

Remediu cu suc de cartofi

Ingrediente precum cartofii te ajută să remediezi vergeturile

Cartofii au proprietăți de regenerare a celulelor pielii și stimulează dezvoltarea acestora.

Instrucțiuni:

 • Ia un cartof de mărime adecvată, decojește-l și răzuie-l.
 • Stoarce sucul cartofului ras și aplică acest lichid pe regiunile afectate de vergeturi în fiecare zi, o dată dimineața și o dată seara. Lasă sucul de cartofi să se usuce pe piele, apoi clătește cu apă rece.

Remediu cu albuș de ou

Albușul de ou conține aminoacizi și proteine cu abilitatea de a reduce aspectul vergeturilor. Aplicând următorul remediu în mod regulat, vei obține rezultate incredibile în doar câteva săptămâni.

Instrucțiuni:

 • Bate un albuș de ou până obții o spumă. Aplică această spumă cu o perie pentru machiaj pe regiunea afectată și las-o să se usuce.
 • Clătește cu apă caldă și aplică puțin ulei de măsline pentru a preveni deshidratarea pielii.

Remediu cu unt de cacao

Printre altele, untul de cacao este util pentru a remedia vergeturile

Untul de cacao este un remediu foarte ieftin și eficient pentru a combate vergeturile. Acest produs conține vitamine esențiale și minerale ce hidratează pielea în profunzime și stimulează regenerarea sa.

Instrucțiuni:

 • Aplică puțin unt de cacao pe regiunea afectată de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată seara. Masează până când este absorbit complet de piele.

Remediu cu ulei de migdale, zahăr și zeamă de lămâie

Următorul tratament hidratează, tonifiază și regenerează pielea, reducând semnificativ aspectul vergeturilor. Ingredientele sale penetrează pielea pentru a remedia această problemă într-un timp scurt.

Instrucțiuni:

 • Într-un recipient amestecă o lingură de zahăr granulat, ½ linguriță de ulei de migdale și ½ linguriță de zeamă de lămâie. Masează ușor acest exfoliant pe regiunea afectată pentru zece minute, apoi clătește bine. Aplică acest tratament de două sau trei ori pe săptămână.

O cremă naturală împotriva vergeturilor preparată acasă

Poți combate vergeturile cu puțin aloe vera

Pentru a menține elasticitatea pielii și a preveni vergeturile, este important să îți hidratezi pielea în profunzime și să-l aprovizionezi cu nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a preveni leziunile și cicatricele.

Următoarea cremă îți va hrăni pielea corespunzător și va reduce aspectul vergeturilor deja existente. Mai mult, ea va proteja pielea împotriva vergeturilor care pot apăra în timpul sau după sarcină ca rezultat al câștigului și pierderii în greutate.

Instrucțiuni:

 • Într-un recipient mic, amestecă cantități egale de ulei de măsline, germeni de grâu și aloe vera. Dacă ai tenul uleios, adaugă puțină pudră de argilă. Amestecă ingredientele bine pentru a obține o pastă. Aplică acest remediu pe regiunile afectate de trei ori pe săptămână.

Remediu cu ulei de migdale și ulei de nucă de cocos

Aceste două uleiuri sunt foarte utile pentru a îngriji pielea și a o hidrata în profunzime. Atât uleiul de migdale, cât și cel de nucă de cocos conține vitamina E și alți nutrienți esențiali ce susțin regenerarea pielii și elimină vergeturile.

Instrucțiuni:

 • Amestecă cantități egale de ulei de migdale și ulei de măsline, apoi aplică remediul obținut pe regiunile afectate. Aplică acest tratament în fiecare zi, o dată dimineața și o dată înainte de culcare.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Personal Clínica Mayo. Estrías. (2016). mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/stretch-marks/symptoms-causes/syc-20351139
 • Hajhashemi M, Rafieian M, Rouhi Boroujeni HA, Miraj S, Memarian S, Keivani A, Haghollahi F. The effect of Aloe vera gel and sweet almond oil on striae gravidarum in nulliparous women. (2018). ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28521546
  • Medically reviewed by Debra Rose Wilson. (2018). Home Remedies for Stretch Marks: 5 Ingredients to Try. healthline.com/health/home-remedies-for-stretch-marks#aloe-vera

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.