Tratament pentru vergeturi cu remedii naturiste preparate acasă
 

Tratament pentru vergeturi cu remedii naturale

Știe oricine că vergeturile nu sunt periculoase pentru sănătate, dar poate fi și jenant când se poartă, de exemplu, costum de baie la plajă. Există soluţii de a atenua vergeturile folosind loţiuni care pot fi făcute din ingrediente care se găsesc în majoritatea caselor.
Tratament pentru vergeturi cu remedii naturale
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vergeturile sunt printre cele mai neplăcute probleme care le deranjează pe femei, din motive estetice. Citind acest articol, vei găsi câteva trucuri pentru a îmbunătăţi aspectul zonelor de pe corpul tău și câteva variante de tratament pentru vergeturi, preparate acasă.

Ce sunt vergeturile?

În unele cazuri, pe piele apar niște urme cauzate de întinderea bruscă, dar forţată și îndelungată. Astfel se produce o rupere a ţesuturilor, la nivelul pielii, apărând un fel de cicatrice.

Vergeturile pot fi încadrate în două categorii. Uneori, se produc în urma unei presiuni prea mari la nivelul ţesuturilor sau din cauza reducerii elasticităţii acestora. Pe de altă parte, pot apărea din cauza unui exces de cortizol, adică în urma unui tratament în care se ia corticosteroizi în doze mari, pentru o perioadă îndelungată de timp.

În ce zonă a corpului apar de obicei vergeturi?

Zonele cu vergeturi

Inesteticele urme apar, în general, pe abdomen, piept, șolduri și în zona feselor. Întâi, se văd ca niște vinișoare de culoare roșiatică, apoi devin mai pregnante și au altă culoare decât pielea.

Cum pot fi prevenite vergeturile?

Odată apărute, este dificil să înlături aceste urme inestetice de pe corp. Așa cum se spune, este mai ușor de prevenit decât de reparat. Ce ar fi de făcut dacă micul dezastru s-a produs?

Circulaţia sângelui trebuie să fie cât mai bună, astfel încât concentrează-te pe niște soluţii naturale care sunt benefice în acest sens. Mănâncă fructe de culoare roșie, cum ar fi căpșuni, afine, cireșe etc.

O altă soluţie ar putea fi masajul de drenaj limfatic, care facilitează eliminarea lichidului acumulat în anumite ţesuturi ale corpului.

Un alt mod de a preveni vergeturile ar putea fi prin creșterea nivelului de colagen din piele. Colagenul este o proteină esenţială pentru structura ţesuturilor și organelor. Nivelul colagenului poate fi susţinut prin consumul de alimente care au vitamina C. Așadar, consumă ardei, kiwi, portocale, spanac, roșii, guava, broccoli, etc.

De asemenea, hidratarea pielii este o metodă bună pentru a preveni vergeturile. Ar trebui să folosești zilnic o cremă nutritivă pentru a menţine elasticitatea pielii.

Nu în ultimul rând, încearcă să îți controlezi greutatea, deoarece, cum am menționat anterior, schimbările bruște în greutatea corpului pot provoca vergeturi.

Dacă am deja vergeturi, cum s-ar putea atenua?

Deși vergeturile sunt greu de eliminat total, există câteva trucuri pentru a îmbunătăţi aspectul zonelor afectate de acestea.

Mai întâi de toate, este bine de știut că, pentru ca tratamentele să dea rezultate, este necesar să fie aplicate în mod constant și regulat. Vergeturile apar din cauza ruperii ţesutului, iar rezolvarea acestei probleme necesită timp. Dar nu te descuraja! Vei vedea că vor apărea și rezultate plăcute.

Tratament pentru vergeturi cu vitamina E

Există două căi prin care se poate obţine vitamina E. Prin intermediul capsulelor care se găsesc în farmacii, din care se poate lua uleiul pentru a se aplica pe zonele afectate de vergeturi.

Trebuie să faci un astfel de masaj cel puţin o dată pe zi, după baie. După 15 minute de la aplicarea pe piele a uleiului cu vitamina E, puteţi folosi un prosop umed pentru a-l șterge.

A doua sursă de vitamina E se găsește în anumite alimente, între care uleiurile de măsline, migdale sau soia. De asemenea, trebuie să se aplice o dată pe zi, după baie.

Sfecla

Sfecla impotriva vergeturilor

Se pisează o sfeclă și o piersică, care se amestecă, iar dacă pasta este prea groasă, se subţiază cu o lingură de ulei de migdale. Amestecul se aplică, timp de 15 minute, pe zonele cu vergeturi, apoi se spală cu apă rece. Apa fierbinte ar putea face pielea sensibilă și poate rezulta agravarea vergeturilor.

Tratament pentru vergeturi cu morcov

Tot din bucătărie putem folosi o legumă foarte utilă pentru prepararea unui tratament pentru vergeturi, morcovul. Morcovii trebuie gătiţi în aburi și făcuţi piure, apoi se aplică pe zonele afectate. Această pastă trebuie să stea pe piele cel puțin jumătate de oră pentru a-și face efectul.

Avocado

Avocado pasta impotriva vergeturilor

Se știe că avocado are foarte multe beneficii și poate fi folosit pentru a rezolva multe probleme de sănătate. O jumătate de avocado se pisează și se amestecă cu o lingură de miere și una de zeamă de lămâie. Acest amestec se aplică pe piele cu mișcări circulare, timp de 15 minute în fiecare zi.

Un alt mod de a prepara avocado ca tratament împotriva vergeturilor este pisat și amestecat cu o lingură de ulei de măsline, acesta fiind mai fluid și mai ușor de aplicat pe zonele afectate ale corpului.

Coada calului

Această plantă sălbatică este folosită adesea în scopuri medicinale, așadar se poate cumpăra din magazine cu produse naturiste sau din farmacii. Coada calului conţine o mare cantitate de siliciu, ceea ce face ca această plantă să fie un regenator de celule natural.

Se prepară un amestec din 100 grame de frunze amestecate cu opt picături de lămâie și un litru de alcool de 40 grade, care se lasă la macerat timp de o lună. După o lună, amestecul se diluează cu jumătate din cantitate de apă și se masează zonele afectate de două ori pe zi.

Tratament pentru vergeturi cu zahăr și cafea

Zahar si cafea pentru exfoliere

Orice tratament pentru vergeturi ar trebui să includă și exfolierea. Este necesară eliminarea celulelor moarte, astfel încât noi celule să aibă cale liberă. Două produse naturale bune exfoliante, care se găsesc la îndemâna oricui pot fi cafeaua și zahărul. Acestea se pot combina cu oricare dintre uleiurile menţionate anterior, de exemplu cu cel de măsline.

Cremă de aloe vera preparată acasă

– 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin;

– 1/4 ceașcă de gel din aloe vera;

– 6 capsule de vitamina E;

– 4 capsule de vitamina A.

Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele folosind un mixer.

Preparatul trebuie aplicat pe zonele afectate ale corpului masându-se ușor, până când este absorbit în piele. Crema rămasă poate fi pusă într-un recipient curat și păstrată în frigider.

Mișcarea în aer liber și sportul

Mișcarea și exerciţiile fizice ajută la oxigenarea celulelor și la dezvoltarea mușchilor. De asemenea, activităţile în aer liber permit o eficientă absorbţie a vitaminei D, care este foarte importantă pentru îmbunătăţirea aspectului pielii.

Reţetele descrise anterior sunt printre cele mai eficiente soluţii împotriva vergeturilor. Sperăm să vă fie de folos, iar dacă știți și alte metode care se pot aplica acasă, la îndemâna oricui, ne-ar plăcea să le împărtășim împreună tuturor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.