Două remedii naturale simple pentru vergeturi - Doza de Sănătate
 

Două remedii naturale simple pentru vergeturi

În funcție de cât de severe sunt, vergeturile pot fi mai ușor sau mai greu de tratat. Dacă încă mai au o nuanță roșiatică, este posibil să reușești să le elimini complet. 
Două remedii naturale simple pentru vergeturi
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Persoanele care suferă de vergeturi au acum la îndemână două remedii naturale simple.În general, femeile sunt mai preocupate de această problemă, însă bărbații pot fi afectați la rândul lor. Vorbim despre acele linii neregulate de culoare roșiatică apărute la suprafața pielii. Acestea rezultă în urma unui proces de întindere a straturilor superioare ale pielii.

Multe persoane se simt complexate și au emoții atunci când își expun corpul în public (la plajă, la piscină sau în alte locații). Acestora le este teamă de opinia și reacția celor din jur. Problemele generate de vergeturi țin de latura estetică motiv pentru care pot fi estompate cu ajutorul unor remedii naturale.

Cauzele și locurile în care se formează vergeturile 

Există întotdeauna anumiți factori care influențează apariția problemelor estetice, unii dintre ei fiind mai ușor de controlat decât ceilalți.

În cazul apariției vergeturilor,cauza principală este reprezentată de fluctuațiile în greutatea corporală. Asta înseamnă că ai slăbit sau te-ai îngrășat în mod incontrolabil.

Un alt factor important asociat cu apariția vergeturilor este un puseu de creștere în înălțime în perioada pubertății. Pielea se întinde foarte mult și își pierde elasticitatea, ducând la apariția acelor linii inestetice.

Vergeturile apar de multe ori pe abdomen

O altă cauză frecventă este și sarcina. În acest caz, vergeturile sunt localizate în zona abdominală și pe părțile laterale ale taliei.

Având în vedere factorii menționați mai sus, putem să ne dăm seama foarte ușor care sunt zonele în care formează vergeturi și în funcție de acestea să apelăm la diverse remedii naturale.

Regiunile cele mai problematice sunt abdomenul, sânii, fesele, coapsele și șoldurile. Deși toate vergeturile au o nuanță roșiatică la început, pe parcurs pot deveni albicioase sau închise la culoare. Depinde de fiecare persoană în parte.

Scapă de vergeturi cu remedii naturale

Vergeturile reprezintă o afecțiune a pielii care evoluează și se extinde foarte ușor. Asta înseamnă că nu toate vergeturile de pe corpul tău se află în același stadiu. Prin urmare, unele pot fi eliminate complet, iar altele doar diminuate.

În general, poți să identifici aceste stadii în funcție de aspectul vergeturilor. Cele mai nou apărute încă au acea nuanță roșiatică, în timp ce cele mai vechi au căpătat o culoare albicioasă.

Așa cum am menționat mai sus, ambele tipuri de vergeturi pot fi tratate cu ajutorul unor remedii naturale. Însă liniile roșiatice sunt mult mai ușor de estompat și pot fi eliminate în totalitate.

Mai jos îți prezentăm două remedii naturale pentru a scăpa de vergeturi.

1. Lămâie și ulei de măsline

Uleiul de măsline și lămâia elimină vergeturile

Lămâia are numeroase utilizări medicinale și estetice. Datorită proprietăților sale exfoliante și de albire, acest fruct este minunat pentru piele. Meritul îi aparține acidului citric, unul dintre componenții principali ai lămâii.

În același timp, uleiul de măsline este un alt ingredient benefic care contribuie la sănătatea pielii datorită conținutului său de vitamina E, un nutrient esențial pentru tegument.

Dacă le folosești împreună, lămâia și uleiul de măsline formează un remediu natural excelent împotriva vergeturilor, redând frumusețea și strălucirea pielii. 

Ingrediente

 • ½ lămâie
 • 10 picături de ulei de măsline extravirgin

Mod de aplicare

 • Freacă jumătatea de lămâie pe pielea afectată de vergeturi.
 • În același timp, aplică un masaj circular pe piele timp de 10 minute.
 • Așteaptă încă 10 minute și masează uleiul de măsline în piele până se absoarbe complet.

2. Struguri roșii

Strugurii roșii tratează vergeturile

Strugurii sunt consumați de obicei ca aliment, fiind o opțiune excelentă pentru o gustare naturală și ușoară. Însă aceste fructe sunt foarte sănătoase și pentru piele.

În caz că nu știai, strugurii au proprietăți antioxidante puternice, drept pentru care ajută la diminuarea vergeturilor.

Ingrediente

 • 10 struguri roșii
 • 1 cană de iaurt simplu (200 g)

Mod de preparare și aplicare

 • Fără să îndepărtezi coaja sau sâmburii, pasează strugurii și pune-i într-un bol.
 • Adaugă iaurtul și amestecă bine.
 • Aplică remediul pe vergeturi cu un masaj circular.
 • Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Merită să încerci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.