Deși este indicat să bei 1-2 litri de apă în fiecare zi, cel mai bine este să-ți reduci aportul de lichide dacă ai o vezică urinară hiperactivă, astfel încât să eviți neplăcerile.
Tratarea vezicii urinare hiperactive este un obiectiv pentru tine? Un pacient care suferă de această problemă riscă să elimine involuntar urină, deoarece mușchii din jurul acestui organ se pot contracta subit.
Uneori este vorba doar de câteva picături de urină, dar în anumite cazuri vezica poate elimina un volum mare de lichid.
Hiperactivitatea vezicii urinare indică un risc crescut de incontinență. De fapt, un număr ridicat de pacienți ajunge să sufere de această afecțiune din cauza faptului că nu ia măsuri în fazele inițiale.
Cel mai îngrijorător aspect este faptul că multe persoane trec cu vederea peste simptomele experimentate și încep să-și facă griji abia când problema s-a agravat. Această tendință afectează eficiența tratamentelor și reduce calitatea vieții pacienților.
Din acest motiv, este important să nu ignori nicio schimbare a activității vezicii tale urinare și să adopți anumite rutine pentru a remedia neplăcerile.
Deoarece multe persoane se confruntă cu această problemă, în articolul de azi îți propunem 6 trucuri pentru tratarea vezicii urinare hiperactive.
1. Evită anumite alimente
Una din cele mai importante măsuri pentru tratarea vezicii urinare hiperactive este reprezentată de adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate.
Deși este ușor să trecem cu vederea peste acest aspect, anumite alimente stimulează vezica urinară și pot crește severitatea simptomelor experimentate. Așadar, pe lângă a-ți ține sub control aportul de grăsimi și calorii, te sfătuim să eviți produse precum:
Băuturile alcoolice
Alimentele picante
Fructele citrice
Băuturile și alimentele cofeinizate
Băuturile carbogazoase
Laptele și derivații săi
Zahărul și făina rafinată
Prăjelile și mezelurile
2. Include exerciții Kegel în rutina ta zilnică
Popularele exerciții Kegel antrenează podeaua pelvină, adică regiunea unde este localizată vezica urinară. Acest tip de activitate fizică fortifică mușchii care înconjoară vezica și te ajută să controlezi mai ușor procesul de urinare.
Totodată, exercițiile Kegel reduc riscul de incontinență urinară și pot îmbunătăți viața sexuală. Principalul lor avantaj este faptul că nu răpesc mult timp și pot fi incluse în orice rutină de antrenament.
3. Fă-ți un program de toaletă
Stabilirea unui program de toaletă poate fi o problemă pentru persoanele cu o vezică urinară hiperactivă, deoarece acestea simt nevoia să urineze frecvent. Însă adoptarea unei rutine stabile poate avea un efect terapeutic, ajutându-te să ții sub control problema.
Nu trebuie decât să stabilești niște momente exacte în care să mergi la toaletă, astfel încât vezica ta să înceapă să se sincronizeze cu programul. Frecvența spasmelor se va reduce și nu va mai trebui să urinezi la fel de des.
Desigur, nu te sfătuim să eviți să urinezi pentru perioade lungi de timp, până când simți că vezica ta este pe cale să explodeze.
Începe prin a aștepta câte 3-5 minute înainte de a merge la toaletă, de fiecare dată când simți nevoia să urinezi. Treptat, îți va fi mai ușor să-ți controlezi vezica.
4. Ține-ți sub control aportul de lichide
Cu toții știm că, pentru a fi sănătoși și plini de energie, trebuie să bem suficientă apă în fiecare zi. Însă persoanele care au o vezică urinară hiperactivă ar trebui să aibă grijă. Un consum excesiv de apă poate afecta tratamentul urmat.
Deși nu trebuie sub nicio formă să excluzi apa din dieta ta zilnică, redu-ți aportul în perioada în care încerci să-ți fortifici vezica urinară.
5. Monitorizează-ți atent greutatea corporală
Ai mare grijă, deoarece greutatea corporală poate fi o cauză a vezicii urinare hiperactive și a incontinenței. Grăsimea acumulată în corp slăbește mușchii care susțin vezica urinară, reducând abilitatea de a controla procesul urinării puțin câte puțin.
Așadar, monitorizează-ți atent greutatea corporală și adoptă obiceiuri sănătoase care să te ajute să arzi kilogramele în plus.
6. Renunțarea la țigări, una dintre cele mai recomandate măsuri pentru tratarea vezicii urinare hiperactive
Fumatul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care pacienții cu probleme urinare le pot avea. Țigările sunt pline de toxine și agenți chimici care, în timp, cauzează inflamații și slăbesc mușchii.
Efectele nocive ale fumatului nu vizează doar sănătatea respiratorie. Acest obicei are un impact negativ și asupra sistemului urinar și cardiovascular.
Ești copleșit de o nevoie incontrolabilă de a urina? Suferi de incontinență? Dacă răspunsul tău la aceste întrebări este da, consultă un medic pentru a afla dacă vezica ta urinară este hiperactivă. De îndată ce ai obținut un diagnostic corect, pune în aplicare cele 6 sfaturi pentru tratarea vezicii urinare hiperactive prezentate în acest articol.
p>Rinichii joacă un rol foarte important în eliminarea substanțelor toxice din organism. Aceste organe muncesc continuu pentru a elimina toxinele prin intermediul urinei și, printre altele, pentru a menține echilibrul sărurilor minerale și al altor substanțe nutritive esențiale. Pentru a…
p>Paraziții intestinali, cunoscuți în limbajul colocvial ca „viermi”, sunt organisme care provoacă diverse simptome grave atunci când reușesc să infesteze intestinul. În articolul de astăzi îți dezvăluim un remediu care combate paraziții intestinali, preparat cu semințe de in și cuișoare.…
p>Osteoporoza este o afecțiune silențioasă caracterizată prin deteriorarea treptată a oaselor. Alterările pe care le cauzează pot fi ireversibile, însă există o mulțime de modalități pentru prevenirea apariția acesteia. Principala metodă este consumul de alimente bogate în calciu și menținerea…
p>Ghimbirul este un condiment cunoscut datorită gustului și mirosului său intens. Este folosit ca și condiment în bucătărie sau în scopuri medicinale, cea mai cunoscută întrebuințare a sa fiind tratarea simptomelor răcelii. Dar știai că este un remediu eficient și…
p>Durerea lombară, cunoscută și sub denumirea de lombalgie sau lumbago, apare în partea inferioară a spatelui și cauzează disconfort pacientului. În acest articol, îți prezentăm rețeta unui unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și ulei de cocos. Ingredientele nu te…
p>După o zi lungă de muncă sau de învățat, este posibil să simți un disconfort la nivelul oaselor. Dacă ai un drum lung până ajungi acasă, este posibil ca, după un timp, să te doară genunchii sau alte articulații. Știai…