7 antihistaminice naturale contra alergiilor
Alergiile constituie răspunsul sistemului imunitar la agenți externi precum polenul sau acarienii. Această problemă de sănătate este declanșată de o proteină numită histamină, responsabilă de simptome ca strănutul, congestia nazală, mâncărimile și nu numai. Descoperă în cele ce urmează 7 antihistaminice naturale contra alergiilor!
Deși histamina nu este singurul factor ce declanșează reacții alergice, consumul de alimente cu efect antihistaminic reprezintă o soluție parțială pentru disconfortul pe care alergiile îl provoacă.
Putem achiziționa diverse antihistaminice din farmacii, chiar și fără prescripție medicală. Însă dacă nu vrem să recurgem la medicamentele din comerț, avem la dispoziție numeroase variante oferite de natură. Nu este așa că vrei să afli mai multe?
7 antihistaminice naturale contra alergiilor
1. Ceaiul verde
Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai eficiente suplimente pentru slăbit, ceaiul verde este unul dintre cele mai bune antihistaminice naturale contra alergiilor. Acest beneficiu se datorează conținutului semnificativ de quercetină și catechine al acestei băuturi, care reduce producția de histamină.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de ceai verde
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Adaugă ceaiul verde într-o cană de apă fierbinte și lasă-l să infuzeze 10 minute. Poți să bei acest ceai oricând experimentezi o reacție alergică.
- Nu consuma mai mult de trei căni de ceai verde pe zi.
2. Ceaiul de urzică
Ceaiul de urzică este un alt antihistaminic natural. Proprietățile acestuia reduc prezența alergenilor din căile respiratorii și ameliorează congestia.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de urzică
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Pune urzica în apă. Încălzește apa până atinge punctul de fierbere și las-o să dea în clocot zece minute.
- Lasă amestecul să infuzeze și bea ceaiul obținut de cel mult două ori pe zi.
- Nu consuma ceai de urzică dacă urmezi un tratament asociat cu tensiunea arterială sau ești însărcinată.
3. Oțetul de mere
Oțetul de mere are proprietăți antiinflamatoare, antivirale și antihistaminice, fiind util pentru a combate alergiile. Te sfătuim să apelezi la acest produs pentru a trata alergiile sezoniere și problemele respiratorii cauzate de răceli.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de oțet de mere
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Diluează oțetul de mere în apă și bea amestecul imediat.
- Ia acest remediu de două sau trei ori pe zi.
Citește și:
4. Ceaiul roșu (Roobios)
Ceaiul roșu (sau Roobios) este o băutură africană naturală cu un efect antihistaminic ce ameliorează congestia și durerile în gât. Fiind o băutură 100% naturală, ceaiul roșu nu dă somnolență, spre deosebire de medicamentele antihistaminice din comerț.
Ingrediente
- 1 pliculeț de ceai roșu
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Adu apa la punctul de fierbere și adaugă pliculețul de ceai roșu. Lasă să infuzeze pentru câteva minute.
- Servește această băutură imediat ce începi să experimentezi simptomele alergiilor.
5. Iaurtul simplu
Bacteriile benefice și antihistaminicele naturale din componența iaurtului simplu îmbunătățesc sănătatea florei intestinale și fortifică sistemul imunitar. Bacterii precum Lactobacillus acidophilus și Bifidus au fost asociate cu un risc scăzut de a experimenta reacții alergice.
Ingrediente
- ½ cană (122 g) de iaurt simplu
- 1 lingură (25 g) de miere
Mod de preparare
- Îndulcește iaurtul simplu cu o lingură de miere și consumă acest remediu o dată pe zi.
6. Ceaiul de lucernă
Consumul de ceai de lucernă poate să amelioreze senzația de arsură ce afectează ochii și să reducă prezența mucusului din nas.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de lucernă
- 1 cană (250 ml) de apă
Instrucțiuni
- Pune lucerna în cana de apă și lasă să fiarbă pentru câteva minute.
- Lasă amestecul să infuzeze și strecoară-l înainte de a-l bea.
- Servește acest ceai o dată pe zi.
5. Ceaiul de Ginkgo biloba
Ceaiul de Ginkgo biloba conține anumite substanțe numite ginkgolide, al căror efect antialergic scade prezența mucusului și ameliorează senzația de mâncărime de la nivelul ochilor. Antihistaminicele naturale din componența acestui ingredient ameliorează simptomele alergiilor.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de frunze uscate de Ginkgo biloba
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Pune frunzele de Ginkgo biloba într-o cratiță cu apă și încălzește totul la pe foc mic până atinge punctul de fierbere.
- Ia cratița de pe foc și strecoară infuzia. Poți să bei două căni pe zi.
Oricare dintre cele 7 antihistaminice naturale contra alergiilor prezentate în acest articol pot ameliora simptomele incomode. Evită însă să folosești mai multe în același timp deoarece riști să experimentezi efecte secundare nedorite.