Durerea în gât – 12 remedii naturiste

· 12 ianuarie 2016

Durerea în gât este foarte supărătoare și nu te lasă să te odihnești. Starea ta generală de sănătate se înrăutățește atunci când simți o durere cruntă de fiecare dată când înghiți salivă sau mâncare. Această durere poate precede o răceală sau chiar o angină. Pentru a te vindeca într-un mod rapid și eficient, folosește următoarele remedii naturiste pentru durerea în gât.

Care sunt cele mai bune remedii naturale pentru durerea în gât?

Toate ingredientele sunt foarte ușor de găsit și probabil le ai deja în cămară sau în frigider. Dacă nu, le găsești cu siguranță la supermarketul din cartier.

Ardei iute cayenne

Fă gargară de câteva ori pe zi cu un amestec de 1/8 lingură de ardei iute și o jumătate de pahar de apă fierbinte. Ai grijă la cantitatea de ardei pe care o folosești, întrucât este foarte puternic și iute.

Sare

Sarea calmează durerea în gât

Adaugă o linguriță de sare de masă într-o cană de apă caldă și fă gargară din oră în oră.

Oțet de mere

Amestecă două linguri de oțet de mere cu o cană de apă fierbinte. Las-o să se răcească puțin (atât cât să nu te ardă) și fă gargară la fiecare 60 de minute.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este un remediu eficient pentru durerea în gât

Ghimbirul trebuie să fie proaspăt măcinat pentru a avea efect. Adaugă trei lingurițe de ghimbir într-o cană de apă fiartă. Las-o să stea 5 minute, apoi adaugă un pliculeț de ceai și o lingură de miere.

Ceai de cimbru

Această infuzie îți va ameliora durerea de gât în câteva minute. Prepar-o folosind o lingură de cimbru uscat la o cană de apă fiartă. Strecoară, lasă să se răcească și fă gargară.

Ceai cu miere și lămâie

Durerea în gât trece cu miere de albine

Ceaiul cu miere și lămâie este una dintre cele mai populare opțiuni și se prepară foarte simplu. Nu ai nevoie decât de două linguri de miere, o lingură de zeamă de lămâie, un pliculeț de ceai obișnuit și o cană de apă fiartă. Lasă ceaiul să se răcească puțin și bea-l încet. Îți va ameliora durerea de gât imediat.

Ceai de rădăcină de lemn dulce

Prepară o infuzie din una sau două bucăți de rădăcină de lemn dulce. Poți de asemenea să mesteci lemnul dulce. Îți va ameliora durerea în gât. Ai grijă atunci când îl folosești deoarece, consumat în cantități mari, mărește tensiunea arterială. Nu este recomandat femeilor gravide și bolnavilor de hipertensiune.

Bicarbonat de sodiu și sare

Bicarbonatul combate durerea în gât

Amestecă o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de lingură de sare într-o jumătate de cană de apă caldă. Fă gargară cu acest amestec de câteva ori pe zi.

Ceai de mușețel

Acest ceai poate vindeca durerea de gât. Te ajută să te relaxezi, îți calmează durerea de stomac și te încălzește în zilele friguroase. Ceaiul de mușețel are un gust delicios.

Apă oxigenată

Pentru a combate infecția în gât, fă gargară cu apă oxigenată (3%). Dacă ți se pare că are un gust prea rău, poți să o diluezi cu o parte egală de apă.

Alte rețete pentru a ameliora durerea în gât

  • Fierbe trei frunze de lămâi într-o cană de apă timp de 10 minute. Dă focul mic și adaugă o lingură de miere. Bea preparatul încet, înainte să se răcească. Poți face gargară cu zeamă de lămâie amestecată cu apă sau miere de cinci ori pe zi. Nu uita să te speli pe dinți pentru a preveni efectele negative pe care lămâia le are asupra danturii.
  • Fierbe timp de 5 minute două căni de apă și o lingură de frunze uscate de mușețel. Îmbibă un prosop în acest lichid. Stoarce-l bine și aplică-l pe gât. Ține-l așa până se răcește. Repetă acest procedeu de câteva ori pe zi.
  • Prepară un shake dintr-o lingură de miere de albine pură, o cană de semințe de rodie, o cană de iaurt degresat, o jumătate de cană de afine și o cană și jumătate de felii de banană. Amestecă toate ingredientele într-un blender până când obții un shake omogen și bea din el de două ori pe zi.
  • Pune o doză de whisky într-o cană de apă caldă și fă gargară atunci când este necesar.
  • Taie o ceapă în felii și adaug-o într-o jumătate de litru de apă. Adaugă trei linguri de zahăr și lasă amestecul să stea pentru 12 ore. Bea o cană la două ore până când dispare durerea.
  • Prepară un suc din 2 morcovi, 4 tulpini de țelină, 1 cățel de usturoi și puțin chimen. Amestecă bine și bea de două ori pe zi.
  • Pune la fiert pentru 15 minute 25 g de căpșuni, 700 ml de apă și 30 g de frunze de căpșuni. Adaugă o lingură de miere. Strecoară și pune preparatul într-o sticlă cu capac în frigider. Fă gargară la fiecare 45 de minute.
  • Spală și mărunțește o mână de pătrunjel, o ceapă și un cățel de usturoi. Amestecă-le până obții o pastă omogenă și bea un pahar pe zi.