Sucuri și infuzii ce vindecă durerile de gât

· 16 august 2015

Durerile de gât pot fi cauzate de numeroși factori: schimbări de temperatură, alergii, vruși, bacterii etc. Acestea sunt extrem de ne plăcute și, în cazul în care se agravează și devin o infecție sau amigdalită, durerile de gât îți pot prejudicia sănătatea. În acest articol îți vom prezenta câteva sucuri și infuzii ce te pot ajuta să te simți mai bine.

Unele persoane sunt pur și simplu mai sensibile decât altele. Aerul condiționat, de exemplu, este una din cauzele principale ale durerilor de gât, împreună cu schimbările de temperatură sezoniere. În general, la început vei avea o senzație de mâncărime în gât, ce se va transforma cât de curând într-o senzație de arsură ce va fi mai intensă atunci când înghiți. Din acest motiv, vrem să-ți prezentăm cele mai bune remedii cunoscute pentru durerea de gât: sucuri și infuzii ce te vor ajuta să scapi de durere.

Infuzii și sucuri ce te ajută să te vindeci

Infuzie de lămâie și oțet de mere

Insomnie

Ingrediente

 • O linguriță de oțet de mere
 • Suc obținut dintr-o jumătate de lămâie
 • O linguriță de miere
 • Un vârf mic de cuțit de piper cayenne

Acest remediu este antic și foarte eficace. Grație proprietăților mierii, a oțetului de mere și a lămâii, acest remediu nu numai că-ți va reduce inflamația de la nivelul gâtului, ci îți va și curăța pereții gâtului de orice viruși sau bacterii. În plus, această băutură îți va stimula sistemul imunitar. Pentru a-ți prepara această infuzie, nu trebuie decât să-ți încălzești un ibric plin cu circa un pahar de apă. Imediat ce apa începe să fiarbă, adaugă sucul de lămâie și lingurița de oțet de mere. După ce ai turnat amestecul într-o ceașcă, adaugă mierea și piperul cayenne. Gustul acestei infuzii este puțin cam puternic, motiv  pentru care îți recomandăm să o bei mai încet, pentru a-i permite acesteia să acționeze asupra gâtului tău. Bea-o de cel puțin două ori pe zi, timp de trei zile la rând.

Infuzie de ghimbir, scorțișoară și lămâie

durerile de gât ghimbir

Ingrediente

 • O linguriță de ghimbir ras
 • 1 băț de scorțișoară
 • Zeamă de la două lămâi
 • Jumătate de ceașcă de apă

Ghimbirul are proprietăți analgezice excelente ce pot alina durerile de gât. Combinat cu puțin suc de lămâie, acesta va acționa ca un antiseptic și va reduce inflamațiile. Pentru a prepara această infuzie, pune la fiert un ibric plin cu circa un pahar de apă și adaugă toate celelalte ingrediente. Ține ibricul pe foc timp de 15 minute, pentru a permite ghimbirului să-și activeze proprietățile medicinale. Bea și această infuzie mai încet, de două ori pe zi.

Suc de morcov și mentă

scu-de-morcovi

Ingrediente

 • Un morcov de mărime medie
 • 4 frunze de mentă
 • Suc obținut dintr-o jumătate de lămâie
 • Jumătate de pahar de apă

Vitamina C conținută de morcovi este ideală dacă vrei să scapi de o infecție sau să-ți reactivezi sistemul imunitar. Combinată cu menta, această vitamină îți va reactiva tractul respirator și îți vor oferi protecție împotriva bacteriilor. Pe lângă toate aceste proprietăți medicinale, acest suc este și foarte hrănitor. Bea-l dimineața. Pentru a-l prepara, nu ai nevoie decât de un morcov curățat, patru frunze de mentă, suc obținut dintr-o jumătate de lămâie și jumătate de pahar de apă. Amestecă bine toate aceste ingrediente cu mixerul până când obții un suc. Să nu bei niciodată acest suc când e rece. Încălzește-l puțin până când devine călduț.

Suc de ananas, măr și usturoi

enzime-ananas

Ingrediente

 • Două felii de ananas
 • Jumătate de măr
 • Un cățel crud de usturoi
 • Jumătate de pahar de apă

Atât merele cât și ananasul sunt fructe cu proprietăți medicinale. Acestea îți pot dezinfecta corpul și întări sistemul imunitar. De asemenea, usturoiul este un antibiotic natural minunat, ce poate ajuta pe oricine suferă de dureri de gât. Băutura preparată din aceste ingrediente este unul dintre remediile cele mai eficiente. S-ar putea să ți se pară că are un gust mai ciudat din cauza usturoiului, dar merită să o bei!

Pentru a-ți prepara acest suc, vei avea nevoie de două felii de ananas decojit. Taie-le în două și dă-le prin mixer. Adaugă jumătatea de pahar de apă și un cățel crud de usturoi, și el tăiat în două. Amestecă bine toate ingredientele până când obții un suc. Bea-l dimineața, imediat după ce l-ai preparat și imediat te vei simți mai bine!

Poți alege oricare din aceste sucuri sau infuzii ce ți se pare mai potrivit pentru tine. Atunci când ai o durere de gât, este foarte important să te menții hidratat(ă). Ține-te de tratament timp de cel puțin trei sau patru zile la rând și bea aceste sucuri sau infuzii de două sau trei ori pe zi. Ele sunt antiseptice naturale ce te vor ajuta foarte mult!