Tratează tusea cu miere și ceapă - Doza de Sănătate
 

Tratează tusea cu miere și ceapă

Tusea este un mecanism de apărare a organismului și se produce prin eliberarea bruscă și explozivă a aerului din plămâni. Scopul este de a elimina substanțele străine și dăunătoare din căile respiratorii. 
Tratează tusea cu miere și ceapă

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Tusea poate fi seacă sau productivă. Atunci când este productivă, tusea este însoțită de mucus, numit și flegmă sau spută. Nu trebuie să te abții de la acest tip de tuse, întrucât aceasta este modalitatea organismului de a elimina excesul de mucus din căile respiratorii. Tratează tusea cu miere și ceapă în mod natural!

Tusea seacă nu este rezultatul expectorației, ci indică prezența unei infecții sau a unei iritații care, dacă nu este tratată la timp, poate deveni cronică.

Indiferent de tipul de tuse cu care se confruntă, majoritatea persoanelor apelează la siropuri și la alte medicamente menite să amelioreze acest simptom. Utilizarea excesivă a acestor produse poate avea însă efecte secundare, motiv pentru care îți recomandăm să optezi pentru alternative naturale.

Ingredientele naturale folosite pentru ameliorarea tusei au proprietăți calmante și expectorante ce ajută la eliminarea flegmei și la vindecarea iritației. În plus, acestea acționează ca un antibiotic ce combate microorganismele care au atacat căile respiratorii. În acest articol, îți arătăm cum se tratează tusea cu miere și ceapă.

Tratează tusea cu miere și ceapă

Tratează tusea cu miere naturală de albine

Combinație dintre miere de albine și ceapă este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru tuse. Ambele ingrediente au proprietăți antibiotice și expectorante ce ajută la ameliorarea simptomelor asociate tusei, împiedicând agravarea acesteia.

Mierea și ceapa întăresc sistemul imunitar, acesta devenind mult mai capabil să opună rezistență virusurilor, bacteriilor și altor microorganisme care provoacă probleme respiratorii.

  • Beneficiile mierii de albine: mierea este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept un posibil tratament pentru răceli și tuse. Acest aliment calmează durerile și iritațiile gâtului și ameliorează tusea. Mierea are proprietăți antioxidante și mărește producția de citokine, substanțe cu acțiune antimicrobiană.
  • Beneficiile cepei: ceapa este cunoscută drept unul dintre cele mai eficiente expectorante naturale. Aceasta ajută la eliminarea bacteriilor și la curățarea căilor respiratorii. Acest aliment conține o cantitate considerabilă de antioxidanți și are proprietăți detoxifiante. Prin urmare, este capabilă să amelioreze tusea și iritațiile gâtului.

Acest sirop natural îmbină proprietățile cepei și ale mierii de albine pentru a combate tusea și a întări sistemul imunitar. Ingredientele folosite nu au efecte secundare, tratamentul putând fi administrat cu încredere și copiilor.

Miere și ceapă – rețeta nr. 1

Ingrediente

  • 1 ceapă de dimensiuni medii
  • 2 pahare de apă (400 ml)
  • Zeama de la o lămâie
  • 2 lingurițe de miere (15 g)

Instrucțiuni

  • Curăță și taie ceapa în felii mari, apoi fierbe-o timp de 15 minute în 400 ml de apă.
  • După ce dă în fiert, ia-o de pe foc și las-o să stea 5 minute. Adaugă apoi cele două lingurițe de miere și zeama de lămâie.
  • Este indicat să bei amestecul de 2-3 ori pe zi.

Miere și ceapă – rețeta nr. 2

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri de miere (40-70 grame)

Instrucțiuni

  • Curăță și taie ceapa în felii mici și pune-le într-un vas. Adaugă mierea și lasă amestecul la macerat peste noapte.
  • În dimineața următoare, strecoară amestecul cu un tifon gros sau cu o sită și consumă întreaga doză pe tot parcursul zilei.
  • Poți folosi remediul ca atare sau diluat într-un pahar cu apă.
  • Pentru rezultate optime, este recomandat să iei câte o lingură din acest sirop o dată la două ore.

Orice rețetă ai alege, trebuie să știi că rezultatele nu sunt imediate. Pentru ca remediul să acționeze în mod eficient, este necesar să îl administrezi în mai multe doze. Tratează tusea cu miere și ceapă și vei scăpa definitiv de problemă!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.