Unguent natural care te ajută să dormi mai bine

Ai probleme cu somnul? Încearcă să prepari acest produs minunat pe care să îl ai mereu la îndemână. Este o soluție excelentă pentru a dormi mai bine, mai ales dacă suferi de o tulburare a somnului.

Vrei să dormi mai bine? Pentru o stare bună fizică și psihică organismul are nevoie de un somn odihnitor, de cel puțin 8 ore pe noapte fără întreruperi.

De multe ori nu ne dăm seama cât de important este somnul pentru sănătatea noastră. În timpul perioadei de odihnă se activează o mare parte dintre funcțiile vitale ale organismului. Acestea ajută la reglarea producției de hormoni și îmbunătățesc sănătatea creierului și metabolismul, printre altele.

Poate ești obișnuit să dormi puțin deoarece te gândești că acest lucru nu te afectează în niciun fel. În realitate, lipsa somnului provoacă reacții nedorite care îți diminuează calitatea vieții.

Tulburările de somn pot provoca episoade de oboseală, dificultăți de concentrare și „crize” de foame care te fac să mănânci mai mult decât ar trebui.

Ideal ar fi să identifici problemele care îți tulbură somnul și să găsești o modalitate de a le combate.

Printre remediile naturale care te ajută să te bucuri de un somn odihnitor se numără și un unguent natural care conține o serie de ingrediente sănătoase. În articolul de azi îți arătăm ce conține acest remediu.

Unguent natural care te ajută să dormi mai bine

Este important să dormi cel puțin 8 ore pe noapte

În general combatem tulburările de somn cu sedative, însă există și metode naturale de a soluționa această problemă fără riscul efectelor adverse.

Unguentul natural pe care ți-l prezentăm astăzi are o aromă plăcută și relaxantă. După aplicare, acesta stimulează producția de hormoni care te ajută să dormi mai bine.

Unguentul conține o combinație de ingrediente sănătoase precum uleiul de cocos și uleiul de măsline. Acestea sunt cunoscute pentru proprietățile lor hidratante, antioxidante și antiinflamatoare.

Uleiul de cocos te ajută să dormi

Aceste ingrediente, însoțite de beneficiile altor produse precum ceara de albine și uleiul esențial de portocală și de lavandă au un efect relaxant care te ajută să dormi mai bine.

Acest unguent are un conținut bogat de acizi grași esențiali, proteine și minerale care se absorb ușor în porii pielii, oferindu-i acesteia un plus de hidratare și numeroși nutrienți care previn apariția petelor.

În plus, compușii săi activi ajută la relaxarea musculaturii și a articulațiilor, fapt care te ajută să te bucuri de un somn liniștit, fără întreruperi.

Acest unguent poate fi utilizat și pentru a ameliora crampele menstruale, întrucât activează circulația sanguină.

Cum se prepară unguentul care te ajută să dormi mai bine

Unguentul care te ajută să dormi mai bine e ușor de preparat

Acest unguent terapeutic poate fi preparat acasă. Nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli și să folosești ingrediente naturale care se găsesc în magazinele naturiste.

Combinația de arome din acest produs ajută la relaxarea corpului, drept pentru care este recomandat să folosești ingrediente de calitate superioară. Deși poți găsi și alternative mai ieftine (mai ales ulei de cocos și ulei de măsline), este bine să achiziționezi produse 100% ecologice pentru a te bucura de toate beneficiile oferite.

Totodată, nu confunda uleiurile esențiale cu esențele simple, întrucât cele din urmă nu au decât proprietăți aromatice.

Ingrediente

 • 1/2 cană ulei de cocos (100 g)
 • 1/2 cană ulei de măsline (100 g)
 • 3 linguri ceară de albine răzuită (45 g)
 • 1 linguriță ulei esențial de lavandă (5 g)
 • 1 linguriță ulei esențial de portocală (5 g)
 • 1/2 linguriță ulei esențial de scorțișoară (2 g)

Mod de preparare

 • În primul rând, topește uleiul de cocos la baie de aburi.
 • Adaugă apoi uleiul de măsline și ceara de albine și lasă remediul să fiarbă la foc mic până când ingredientele sunt bine amestecate.
 • Când s-a topit, amestecă totul cu o lingură de lemn și ia remediul de pe foc.
 • Înainte de a se solidifica, adaugă uleiurile esențiale și amestecă bine.
 • Toarnă produsul într-un borcan de sticlă închis etanș. După ce capătă o textură cremoasă, poate fi aplicat pe piele.

Mod de utilizare

 • Ia o cantitate mică de unguent și maseaz-o pe picioare cu mișcări delicate. Încalță-te cu o pereche de șosete și odihnește-te.
 • Dacă dorești, poți să aplici o cantitate mică pe piept sau pe spate pentru un plus de relaxare.
 • Poți, de asemenea, să masezi unguentul cu vârfurile degetelor pe tâmple pentru a reduce stresul și a ameliora durerile de cap.

Încearcă să prepari acest produs minunat acasă și să îl ai mereu la îndemână. Este o soluție excelentă pentru a dormi mai bine, mai ales dacă suferi de insomnie.

Te-ar mai putea interesa