10 toxine nocive pentru copiii noștri

În ciuda efectelor secundare posibile, trebuie să ținem cont de faptul că vaccinurile sunt esențiale pentru a proteja sănătatea copiilor noștri.
Copiii noșri sunt amenințați permanent de toxine

Substanțele toxice ne înconjoară în permanență și nu există aproape niciun loc pe planetă care să fie complet lipsit de acestea. Poluarea, pesticidele, produsele de curățat, anumite alimente, medicamentele și chiar și unele vaccinuri ne expun copiii la toxine care, pe termen lung, le pot afecta sănătatea în diverse moduri.

Cum ne putem proteja copiii de toxine?

În zilele noastre, este aproape imposibil să ne ferim de toxine în totalitate. Poluarea, dietele neadecvate și anumite obiceiuri nesănătoase pot provoca acumularea acestor substanțe nocive în organismul nostru, cauzându-ne diverse probleme de sănătate.

Mai mult, din cauza poluării mediului înconjurător și a alimentelor pe care îi lăsăm să le consume, chiar și copiii noștri se află în pericol. Din fericire, dacă suntem dispuși să învățăm de unde provin toxinele și de ce aceste substanțe sunt atât de periculoase, vom putea lua măsurile necesare pentru a reduce impactul lor asupra micuților.

Sănătatea copilului tău este pusă în pericol de toxine

Problemele de sănătate cauzate de expunerea la toxine devin din ce în ce mai grave. Deși medicina găsește în permanență leacuri pentru aceste probleme, numărul adulților și copiilor afectați este încă în plină creștere.

Multe persoane adulte încă își permit să ignore această realitate. Însă, în ceea ce privește impactul asupra copiilor, toxinele pot avea diverse consecințe, de la reacții alergice minore până la cancer.

În plus, numeroase studii au demonstrat că, în cazul copiilor, expunerea la toxine poate cauza probleme de dezvoltare, dificultăți de învățare sau probleme de comportament. Mai mult, conform cercetătorilor, unii copii afectați de toxine ajung să sufere de autism, au un sistem imunitar slăbit sau devin vulnerabili mai multor boli cronice.

Care sunt cele mai nocive toxine pentru copii?

  • Plombele dentare cu mercur: Mercurul conținut de aceste plombe dentare poate pătrunde treptat în organismul copilului și cauza afecțiuni neurologice.
  • Anumite medicamente: Deși încă nu avem suficiente informații referitoare la acest subiect, se pare că, uneori, medicii prescriu copiilor medicamente foarte toxice și periculoase. Printre acestea se numără și tratamentele medicamentoase pentru ADHD, ce fac parte dintr-o categorie de medicamente numită amfetamine—foarte asemănătoare cu metamfetaminele, o categorie de droguri ilegale vândute pe stradă. Mai mult, din ce în ce mai mulți copii sunt tratați cu antidepresive, ceea ce este foarte îngrijorător.

Anumite medicamente conțin toxine

  • MSG (glutamatul monosodic): Această toxină este des întâlnită, în mod special în alimente și produse de îngrijire personală.
  • Anumite vaccinuri: În ciuda a ceea ce ni s-a spus în ultimele câteva decenii, există anumite vaccinuri care nu sunt chiar 100% sigure. Astfel, pentru a-ți feri copilul de toxine, este indicat să te interesezi care sunt componentele vaccinurilor pe care micuțul trebuie să le facă, dar și efectele secundare pe care acesta le-ar putea produce.
  • Alimentele procesate și mâncarea de tip „fast food”: Copiii adoră aceste alimente și, pentru a le face o bucurie, deseori uităm cât de periculos poate fi un simplu hamburger sau o pungă de chipsuri. În ciuda gustului delicios și a mirosului apetisant, alimentele procesate și cele „fast food” sunt pline de tot felul de toxine și produse chimice ce cresc riscul de apariție a cancerului. În plus, aceste alimente sunt una dintre principalele cauze ale obezității.

Alimentele de tip junk food conțin multe toxine

  • Produsele pentru spălat rufe: Deși sunt folositoare atunci când vine vorba de curățarea hainelor murdare, aceste produse conțin toxine ce pot afecta atât sănătatea noastră, cât și a copiilor noștri.
  • Șampoanele și alte produse de îngrijire personală: Probabil că nu îți faci griji în privința ingredientelor din care sunt preparate șamponul și celelalte produse de îngrijire personală pe care le folosești zilnic. Însă, dacă devii vreodată curios, vei constata că multe dintre aceste ingrediente sunt de fapt toxice pentru organism. Te sfătuim să eviți folosirea acestor produse comerciale și să optezi în schimb pentru variante naturiste.
  • Produsele de curățenie pentru locuințe: Produsele de curățat sticla sau cuptoarele, detergenții, săpunurile și nu numai conțin chimicale aparent inofensive, dar care sunt foarte nocive pentru sănătatea noastră. Inhalarea sau ingerarea acestor produse nu este recomandată, putând provoca chiar decesul. Din acest motiv, ai grijă să nu-ți lași copii să se joace cu produse de curățenie.
  • Poluarea mediului: În zilele noastre, este aproape imposibil să ne ferim de poluare. Fumul produs de autovehicule, fabrici și țigări, dar și toate celelalte toxine prezente în mediul nostru înconjurător au un efect nociv asupra copiilor noștri (dar și asupra noastră, desigur).

Fumul de țigară este o sursă de toxine

  • Băuturile carbogazoase: Deși aceste băuturi sunt printre favoritele micuților, ele au un conținut ridicat de acid fosforic, o substanță ce poate afecta dantura și oasele copiilor.