3 trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului - Doza de Sănătate
 

3 trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului

Dacă vrei să-ți deschizi culoarea părului sau s-o schimbi complet, apelează la următoarele trucuri care dau randament, fără a deteriora podoaba capilară.
3 trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Magazinele de specialitate ne pun la dispoziție diverse produse pentru deschiderea culorii părului. Din păcate, ele conțin substanțe chimice care, într-o anumită măsură, pot deteriora podoaba capilară. Daunele pot fi ireversibile. Totodată, unele femei obișnuiesc să se vopsească de mai multe ori pe an, agravând și mai mult problema. Te-ai întrebat vreodată dacă există trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului fără reacții adverse?

În articolul de azi îți propunem câteva produse naturale care îți ajută părul să fie mai deschis la culoare pentru mai mult timp. Cu ajutorul lor, nu va mai trebui să recurgi la substanțe agresive.

Ce presupune deschiderea culorii părului?

Femeie folosind trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului

Părul prezintă trei componente:

  • Cuticula, care este alcătuită din celule compuse din cheratină. Rolul său este să protejeze partea interioară a firelor. În plus, cuticulele sunt responsabile de luciul și culoarea podoabei capilare.
  • Corticala, care alcătuiește corpul fibrei capilare, reprezentând aproximativ 70% din masa acesteia. Restul este compus din celule cheratinizate.
  • Canalul medular. Acesta constituie partea centrală a părului, acolo unde se află pigmenții naturali și uleiurile secretate de glandele sebacee. Canalul medular este poros și oferă textura părului.

Deschiderea culorii podoabei capilare este un proces ce presupune reducerea pigmentării părului. Combinația de apă oxigenată și produse de albire eliberează oxigenul și atacă pigmenții, deschizând culoarea părului.

Rezultatul final depinde de pigmenții pe care părul tău i-a avut inițial. Dacă, de pildă, părul tău este castaniu închis, vei avea nevoie de mai multe sesiuni înainte ca acesta să devină blond intens.

Deschiderea culorii părului cu produse pe bază de chimicale este un proces agresiv. Așadar, ai mare grijă deoarece riști să experimentezi efecte nedorite atât imediate, cât și viitoare. Cu cât aplici mai des un anumit produs cu substanțe chimice, cu atât daunele suferite vor fi mai mari.

Trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului fără a-l deteriora

Este posibil să-ți deschizi culoarea părului în mod natural, fără a experimenta reacții adverse. Folosind trucurile de mai jos, poți reduce intensitatea culorii actuale a podoabei tale capilare. În plus, părul tău va deveni cu siguranță mai strălucitor și plin de viață.

1. Truc cu mușețel

Mușețel inclus în trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului

Mușețelul este unul dintre cele mai populare produse atunci când vine vorba de deschiderea culorii părului. Din acest motiv, l-am așezat în fruntea listei. Un alt agent de albire util este lămâia, pe care o putem combina cu mușețel. Procesul este foarte simplu!

  • Într-o oală, pune la fiert două căni de apă.
  • De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă un pliculeț de ceai de mușețel.
  • Pune oala în congelator, astfel încât infuzia să se răcească mai repede.
  • După ce s-a răcit suficient, adaugă zeama unei jumătăți de lămâie.

Aplică mixtura pe părul umed cu o sticlă cu pulverizator și las-o să acționeze aproximativ 20 de minute. Pentru a obține rezultatele scontate, folosește acest truc de cel puțin două ori pe săptămână.

O modalitate de a accelera procesul este să adaugi extract de mușețel în șamponul tău obișnuit. Astfel, dușul tău zilnic va deveni o oportunitate de a intensifica tratamentul. Există și șampoane cu extract de mușețel disponibile în comerț.

2. Mască de lămâie, ou și bere

Măști drept trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului
  • Dacă vrei să-ți deschizi culoarea părului fără a-l deteriora, începe prin a bate un ou până obții o compoziție spumoasă.
  • Apoi, adaugă o jumătate de cană de bere fără alcool.
  • Amestecă cu o lingură de lemn și adaugă zeama de lămâie.

Aplică masca preparată pe părul umed, cu mișcări blânde de masaj. Las-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, apoi clătește-te cu multă apă. Poți folosi acest tratament de două ori pe săptămână.

Da, este adevărat: berea are utilizări alternative interesante!

3. Aplicarea de oțet de mere și miere, pe lista de trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului

Oțet inclus în trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului

O altă modalitate de a-ți deschide culoarea părului fără a-l pune în pericol este să folosește oțet de mere și miere.

  • Pune o oală cu apă la fiert la foc mediu și adaugă două linguri de miere.
  • De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă două linguri de oțet de mere. Lasă să fiarbă încă două minute.
  • Ia oala de pe foc și pune-o în frigider.

De îndată ce s-a răcit, aplică mixtura pe păr. Usucă-ți podoaba capilară cu un uscător electric pentru a o ajuta să absoarbă tratamentul. Lasă tratamentul să acționeze 20 de minute, apoi clătește-ți părul cu multă apă.

După ce ai folosit cu succes unul dintre cele 3 trucuri ca să-ți deschizi culoarea părului prezentate în acest articol, ia măsuri de precauție suplimentare pentru a-ți proteja podoaba capilară. Astfel, aceasta va fi strălucitoare și atractivă tot timpul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • DA SILVA ANA PAULA². Determinación de la actividad antibacteriana de tres variedades de limón (Citrus limón (L) Osbeck, Citrus limón (L) Osbeck en combinación con Citrus reticulata y Citrus medica L.) Frente a Staphylococcus aureus y Escherichia coli¹. Univ. Cienc. Soc.  [revista en la Internet]. 2015  Mayo [citado  2019  Feb  12] ;  (14): 30-38. Disponible en: http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S8888-88882015000100006&lng=es.
  • GOMEZ UGARTE, Magaly; REYES ROJAS, Shirley; PAREDES CHOQUE, Laura. La manzanilla y sus propiedades medicinales.Rev. Inv. Inf. Salud,  Cochabamba,  v. 10,  n. 23,   2015 .   Disponible en <http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&amp;amp;pid=S2075-61942015000100008&lng=es&nrm=iso>. accedido en  12  feb.  2019.
  • González Novelo, S. A., Tamayo Cortez, J. A., Toledo López, V. M., Tamayo Canul, E. N., & Vargas y Vargas, M. D. L. (2013). Productos con alto contenido de miel, como opción para incrementar su uso en Yucatán. Revista Mexicana de Agronegocios17(33).
  • Pérez Medina, T., de Argila Fernández-Durán, N., Pereira Sánchez, A., & Serrano González, L. (2015). Beneficios del consumo moderado de cerveza en las diferentes etapas de la vida de la mujer. Nutrición Hospitalaria32(1).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.