5 beneficii pentru păr ale oțetului de mere - Doza de Sănătate
 

5 beneficii pentru păr ale oțetului de mere

Mirosul puternic al oțetului de mere nu ar trebui să te îngrijoreze. De îndată ce părul se usucă, orice miros va dispărea.
5 beneficii pentru păr ale oțetului de mere
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Oțetul de mere este un produs foarte popular în toată lumea, celebru datorită utilizărilor sale în gastronomie și medicină. Cu siguranță știi că acest lichid este un aliat de nădejde împotriva colesterolului în exces și hiperglicemiei. Dar ceea ce probabil nu știai este că poți să incluzi acest produs în rutina ta de înfrumusețare. Descoperă cele mai cunoscute beneficii pentru păr ale oțetului de mere!

În zilele noastre avem la dispoziție numeroase produse care mențin părul moale și mătăsos. Multe dintre acestea sunt însă agresive și pot afecta negativ scalpul și firele de păr, provocând în cele din urmă căderea podoabei capilare sau mătreață.

Din acest motiv, produsele naturiste neagresive, precum oțetul de mere, sunt mult mai utile pentru a-ți îngriji părul. Deși poate părea greu de crezut, acest lichid oferă aceleași beneficii ca și produsele pe bază de chimicale din comerț.

Îți recomandăm și:

Remedii cu oțet de mere

Beneficii pentru păr ale oțetului de mere

Beneficii pentru păr ale oțetului de mere roșii

Echilibrează pH-ul părului și al scalpului

Așa cum am menționat mai sus, numeroase produse din comerț au un impact negativ asupra părului și scalpului. Deseori acestea alterează pH-ul natural al podoabei capilare, uscând firele și slăbindu-le.

Părul trebuie să aibă un pH situat între 4 și 5, iar aciditatea oțetului de mere poate ajuta la menținerea acestui echilibru. În plus, acest produs nu alterează uleiurile esențiale produse de scalp.

Închide cuticulele

Când aplici oțet de mere pe păr, acest produs închide cuticulele, făcând podoaba capilară mai netedă și mai lucioasă. Mai mult, oțetul de mere menține hidratarea naturală a părului, prevenind apariția vârfurilor despicate.

Luptă împotriva mătreții

Beneficii pentru păr ale oțetului de mere ce tratează mătreața

Grație proprietăților sale antibacteriene și antifungice, oțetul de mere poate lupta împotriva bacteriilor și a ciupercilor care provoacă mătreața și uscarea scalpului. Mătreața poate apărea din mai multe motive, dar cea mai frecventă cauză a sa este ciuperca Pityrosporum ovale.

Pityrosporum ovale provoacă formarea unor cruste mici ce irită scalpul și cauzează infecții. Oțetul de mere acționează ca un dezinfectant puternic, fiind util pentru a trata acest tip de infecție.

Este un balsam natural

Oțetul de mere este util pentru a descurca părul, făcând firele mai moi. Acest produs este un înlocuitor excelent al balsamurilor din comerț. Pe lângă faptul că îți va îngriji părul, oțetul de mere îl va face mai lucios.

Stimulează creșterea părului

Pe lângă faptul că previn mătreața, proprietățile antiseptice și dezinfectante ale oțetului de mere stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului. Printre altele, oțetul de mere fortifică rădăcinile firelor de păr și susține creșterea acestora.

Cum profiți de cele 5 beneficii pentru păr ale oțetului de mere?

Femeie ce descoperă beneficii pentru păr ale oțetului de mere

Pentru a profita de cele mai importante beneficii pentru păr ale oțetului de mere, este important să alegi tipul de produs potrivit. Alege o marcă ecologică, astfel încât să profiți de toate proprietățile benefice ale produsului.

Oțetul de mere ecologic conține enzime naturale, bacterii, pectină și oligominerale benefice atât pentru starea generală de sănătate, cât și pentru sănătatea podoabei capilare.

Ingrediente

  • 1 cană (250 ml) de apă
  • 2 linguri (30 ml) de oțet de mere ecologic

Instrucțiuni

  • Combină apa cu oțetul de mere într-o sticlă cu pulverizator. Aplică soluția pe păr după ce te speli cu șampon, apoi clătește-te.
  • Pulverizează soluția pe scalp și masează ușor părul pentru a o distribui egal.
  • Lasă soluția să acționeze pentru câteva minute, apoi clătește-te. Nu mai este nevoie să aplici un balsam obișnuit.

Dacă ai părul uleios, te sfătuim să mărești cantitatea de oțet de mere utilizată. Acest produs ta ajută să îndepărtezi uleiul în exces, lăsându-ți părul moale. Pentru a descoperi ce cantitate este potrivită pentru părul tău, încearcă rețeta de mai sus și mărește treptat cantitatea de oțet până obții rezultatele dorite.

Oțetul de mere are inițial un miros puternic. Însă, de îndată ce părul se usucă, acest miros dispare. Nu ezita să aplici tratamentul de mai sus de două ori pe săptămână.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Judy Gopal, Vimala Anthonydhason, Manikandan Muthu, Enkhtaivan Gansukh, Somang Jung, Sechul Chul & Sivanesan Iyyakkannu (2017) Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Natural Product http://doi.org/10.1080/14786419.2017.1413567
  • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effectMedGenMed : Medscape general medicine8(2), 61.
  • Akanksha, Singh & Mishra, Sunita. (2017). Study about the nutritional and medicinal properties of apple cider vinegar. Asian Journal of Science and Technology
    Vol. 08, Issue, 11, pp.6892-6894, November, 2017

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.