Tratamente de înfrumusețare cu oțet de mere - Doza de Sănătate
 

Tratamente de înfrumusețare cu oțet de mere

Oțetul este compus în mare parte din acid acetic diluat și se obține prin fermentarea produselor care conțin zahăr sau amidon. 
Tratamente de înfrumusețare cu oțet de mere

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Este interesant să observi cum uneori resursele cele mai simple, pe care le avem deseori la îndemână, sunt la fel de eficiente precum cele mai scumpe tratamente de înfrumusețare. Un produs convenabil și eficient care poate fi întrebuințat în diverse moduri în viața de zi cu zi este „banalul” oțet de mere.

Știai că poți folosi oțet de mere și în tratamentele de înfrumusețare a părului, a pielii sau a unghiilor?

Oțetul de mere îți face pielea mai fină, combate uscăciunea și mâncărimile și vindecă acneea. Acest produs simplu și accesibil, al cărui singur dezavantaj îl constituie mirosul, poate fi utilizat în multe remedii extraordinare. Merită să-l încerci și tu.

Adevărul este că multe produse cosmetice se bazează pe ingrediente naturiste, iar oțetul de mere este poate cel mai vechi dintre acestea, întrucât era folosit chiar și de strămoșii noștri. Haideți să aflăm mai multe despre el.

Trucuri de înfrumusețare cu oțet de mere

Remediu pentru însănătoșirea părului

Oțet de mere pentru un păr sănătos

Oțetul de mere conține multe vitamine și prezintă proprietăți antiinflamatoare și tămăduitoare. 

Poți folosi acest produs pentru refacerea părului uscat și lipsit de strălucire, care și-a pierdut aspectul natural în urma vopsirilor repetate sau a folosirii excesive a uscătorului de păr.

Instrucțiuni

  • Este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de oțet într-un pahar cu apă, să aplici amestecul pe păr și să-l masezi ușor timp de cinci minute.
  • La sfârșit, clătește părul cu apă proaspătă.
  • Dacă apelezi la acest truc simplu o dată la 15 zile, vei observa o diferență.

Tratament pentru mătreață

Oțetul de mere are și proprietăți antifungice. Acest produs contribuie la tratarea afecțiunilor scalpului, cum ar fi mătreața sau exfolierea pielii.

Instrucțiuni

  • Găsește un flacon mic cu pulverizator care să te ajute să distribui bine lichidul pe care îl vei prepara.
  • Amestecă bine 200 ml de apă cu aceeași cantitate de oțet.
  • După ce te-ai spălat pe cap și părul este încă umed, aplică amestecul pe cap în cantitatea necesară. Asigură-te că lichidul pătrunde până la scalp.
  • Clătește la sfârșit.

Îngrijirea tenului

Curățarea tenului cu oțet de mere

Pare incredibil, dar oțetul de mere este unul dintre cele mai bune produse pentru curățarea tenului. Acesta echilibrează nivelul pH-ului și curăță pielea în profunzime. În plus, oțetul de mere este un astringent natural și oferă strălucire tenului.

Instrucțiuni

  • Ai nevoie de 100 ml de apă și de aceeași cantitate de oțet.
  • Amestecă bine cele două ingrediente și pune vasul în frigider pentru a menține lichidul proaspăt.
  • Umezește o bucată de vată cu acest amestec și apoi curăță-ți fața cu el.
  • Este important să reții că, înainte de a aplica această soluție, trebuie să te speli pe față cu săpun.

După tratarea pielii cu acest remediu pe bază de oțet de mere, nu vei mai avea nevoie să aplici în mod regulat o cremă hidratantă sau pentru protecție solară. Pielea ta va fi sănătoasă, îngrijită și cu adevărat frumoasă.

Îți recomandăm să citești și:

Oțetul de mere: 7 întrebuințări casnice

Tratament pentru pete maronii

Tratament cu oțet de mere pentru pete maronii

Oțetul de mere este un remediu străvechi pentru diminuarea petelor maronii. Poate că acest produs nu le îndepărtează în întregime, dar le diminuează, mai ales pe cele care sunt provocate de contactul direct cu soarele sau de înaintarea în vârstă.

Instrucțiuni

  • Vei avea nevoie de oțet de mere și ceapă. Aceste două componente astringente sunt alegerea perfectă pentru îndepărtarea petelor.
  • Stoarce zeama dintr-o ceapă în blender și amestec-o apoi cu o jumătate de pahar mic de oțet de mere.
  • Amestecă totul bine, apoi, cu ajutorul unei bucăți de vată, aplică această soluție tonică pe toate suprafețele afectate.
  • Lasă să acționeze pentru 20 de minute, apoi spală-te bine pe față.

Este important să nu te expui la soare în acest interval. Dacă urmezi tratamentul cu oțet de mere zilnic, timp de 15 zile, vei observa că petele au devenit mai deschise la culoare și mai puțin vizibile.

Remediu pentru mâncărimi și dureri musculare

Mâncărimile pot fi atenuate cu oțet de mere

Uneori, din cauza unor alergii sau a emoțiilor, poți simți mâncărimi insuportabile pe tot corpul. Acest lucru se poate întâmpla și din cauza faptului că te simți foarte tensionată și ai dureri musculare care nu te lasă să te odihnești.

Oțetul de mere acționează ca un calmant pentru durerile musculare. Este o soluție simplă pe care nu ar trebui să o ignori.

Instrucțiuni

  • Umple-ți cada cu apă caldă și adaugă 240 ml de oțet de mere.
  • Stai în cadă timp de 20 de minute. Vei simți imediat un efect calmant.

Băile cu oțet de mere sunt un remediu simplu pentru momentele în care te simți tensionată sau ai dureri. Încearcă-l și tu!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
  • Penn State University. (2017). Analyzing the Acid in Vinegar. Penn State Journal.
  • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: Medicinal Uses and Antiglycemic Effect. MedGenMed. https://doi.org/531649 [pii]
  • Gullo, M., & Giudici, P. (2008). Acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar: Phenotypic traits relevant for starter cultures selection. International Journal of Food Microbiology. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2007.11.076

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.