6 remedii pentru petele maronii de pe piele - Doza de Sănătate
 

6 remedii pentru petele maronii de pe piele

6 remedii pentru petele maronii de pe piele
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Verificat și aprobat de medicul Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Petele maronii, cunoscute și sub numele de melasmă, sunt pigmentații ale pielii care afectează în special următoarele zone: obrajii, fruntea, buza superioară și gâtul. Acestea sunt cauzate în general de sarcină, administrarea de pilule contraceptive, schimbări hormonale, menopauză sau expunerea excesivă la soare. Descoperă în cele ce urmează cele mai bune remedii pentru petele maronii de pe piele!

Remedii pentru petele maronii de pe piele

Remediu cu lapte praf

Remedii pentru petele maronii cu lapte praf

Așa cum am menționat deja, melasma este o decolorare a pielii care nu se poate trata peste noapte, dar care poate fi diminuată sau eliminată complet. Această cremă de albire preparată acasă este unul dintre cele mai bune remedii pentru petele pielii.

Ingrediente

 • 2 linguri de lapte praf
 • 20 picături de peroxid de hidrogen (apă oxigenată)
 • 2 picături de glicerină

Mod de preparare

Amestecă într-un vas toate ingredientele până obții o pastă. Aplic-o pe zonele afectate și las-o să acționeze timp de 20 de minute. La sfârșit, clătește cu apă rece și aplică o loțiune de protecție solară.

Loțiune pentru petele maronii

Remedii pentru petele maronii cu lămâie

Această rețetă combină ingrediente pentru tonifierea și albirea pielii cu un exfoliant menit să elimine celulele moarte asociate petelor maronii. Ambele proprietăți sunt excelente pentru tratarea melasmei, motiv pentru care, dacă folosești această loțiune în fiecare zi, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente

 • 2 linguri de zeamă de lămâie
 • 4 linguri de oțet de mere
 • ½ cană de apă
 • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Dă apa în clocot și apoi adaugă pătrunjelul pentru a prepara un ceai. Lasă amestecul să se răcească puțin, apoi adaugă oțetul de mere și zeama de lămâie. Strecoară lichidul, apoi adaugă loțiunea obținută într-o sticlă cu pulverizator. Aplic-o pe zonele cu pete în fiecare seara, înainte de culcare.

Suc de ceapă și usturoi

Usturoiul pe lista de remedii pentru petele maronii

Ceapa și usturoiul au proprietăți astringente, fiind antiseptice și antibiotice excelente, cu un conținut bogat de antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea pielii și elimină petele închise la culoare, cum ar fi melasma.

Ingrediente

 • 4 căței de usturoi
 • 1 ceapă

Mod de preparare

Zdrobește ceapa și usturoiul pentru a extrage sucul. Amestecă cele două sucuri pentru a forma o pastă, iar apoi aplic-o direct pe zonele afectate. Las-o să acționeze timp de 10 minute. După încheierea acestui interval, clătește pielea cu apă caldă și repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

Mască pe bază lămâie și pătrunjel

Pătrunjelul pe lista de remedii pentru petele maronii

Lămâia și pătrunjelul sunt unii dintre cei mai mari aliați ai pielii, pentru că ambele ingrediente o tonifiază și o curăță în profunzime, eliminând toate impuritățile. Dacă vrei să scapi de petele de pe piele sau alte imperfecțiuni, folosește cu încredere această mască din lămâie și pătrunjel.

Ingrediente

 • 1 legătură de pătrunjel
 • Zeama unei lămâi

Mod de preparare

Amestecă cele două ingrediente într-un blender până obții o pastă. Aplică masca pe zonele afectate și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Ai grijă să aplici această mască numai noaptea, deoarece acidul citric din zeama de lămâie poate agrava petele dacă pielea este expusă la soare.

Mască din morcov și ouă

Mocovul pe lista de remedii pentru petele maronii

Morcovii sunt bogați în antioxidanți și alți nutrienți, esențiali pentru sănătatea pielii. Această mască îmbină proprietățile benefice ale morcovilor și ale ouălor pentru a forma o cremă puternică de albire, care reduce petele maronii.

Ingrediente

 • 1 morcov
 • 2 ouă

Mod de preparare

Rade morcovul și pune-l în blender împreună cu cele două ouă. Pasează cele două ingrediente și aplică pasta pe față, lăsând-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește cu apă caldă. Pentru rezultate mai bune, repetă acest tratament de trei ori pe săptămână.

Remedii pentru petele maronii cu hrean și lapte

Laptele pe lista de remedii pentru petele maronii

Hreanul are proprietăți de înălbire care ajută la îndepărtarea petelor de pe piele, mai ales a celor maronii specifice melasmei. Pentru a-i amplifica efectele, folosește-l în combinație cu lapte pentru a crea unul dintre cele mai bune remedii pentru petele maronii.

Ingrediente

 • 1 lingură de hrean
 • ¼ de lapte cald

Mod de preparare

Amestecă în blender cele două ingrediente până obții o pastă. Aplic-o pe zonele în care au apărut petele. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Pentru rezultate mai bune, aplică acest tratament de trei ori pe săptămână, timp de două luni.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.