6 remedii naturiste pentru petele pielii - Doza de Sănătate
 

6 remedii naturiste pentru petele pielii

Iaurtul dezinfectează și înmoaie porii, castravetele este bogat în vitamina E, iar roșiile conțin licopen. Toate aceste ingrediente sunt ideale pentru îngrijirea pielii.
6 remedii naturiste pentru petele pielii

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai nevoie de câteva remedii naturiste pentru petele pielii? Aceste imperfecțiuni pot fi foarte deranjante și inestetice.

Cu ajutorul următoarelor 6 remedii naturiste pentru petele pielii, vei putea corecta această problemă într-un timp scurt. Notează-le și nu ezita să le încerci!

1. Crema din făină de orez

Făină inclusă în remedii naturiste pentru petele piele

Acest prim remediu se prepară cu făină de orez.

Ingrediente

  • 3 linguri de făină de orez
  • 4 linguri de unt de shea
  • 2 linguri de suc de portocale
  • ½ lingură de apă oxigenată 5% (ingredient opțional)

Mod de preparare

Amestecă făina de orez cu apa oxigenată până obții o pastă fină. Adaugă restul ingredientelor și amestecă bine, astfel încât să se integreze bine în pastă.

Mod de utilizare

Primul lucru de reținut despre crema obținută este faptul că trebuie să o întinzi uniform pe porțiunile de piele acoperite cu pete. De pildă, dacă ai pete pe braț, aplică crema pe întreg brațul.

Las-o să acționeze 30 de minute. Apoi, clătește-te cu multă apă, usucă-te și aplică o cremă hidratantă. Folosește acest tratament o dată pe săptămână.

2. Crema de portocale și lămâi, printre cele mai bune remedii naturiste pentru petele pielii

Ingrediente

  • 3 linguri de suc de portocală
  • 2 linguri de miere
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare

Pune toate ingredientele, cu excepția lămâii, într-un castron și amestecă bine. Apoi, taie lămâia pe jumătate, adaug-o în compoziție și lasă totul să stea pentru câteva minute.

Mod de utilizare

Întinde crema preparată pe porțiunile de piele pe care vrei să le cureți de pete. Las-o să acționeze 5 minute, după care trebuie să speli bine regiunea vizată cu apă și s-o usuci.

Aplică o cremă hidratantă și repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

3. Laptele cu hrean, pe lista de remedii naturiste pentru petele pielii

Remedii naturiste pentru petele pielii cu lapte

Amestecând ingrediente ca laptele și hreanul, vei obține un produs ideal pentru îngrijirea pielii. De pildă, îl poți folosi pentru a trata petele cauzate de modificările pigmentării cutanate.

Combină lapte cu hrean. Înmoaie o bucată de vată în soluția obținută și aplic-o pe porțiunile de piele care prezintă semne și pete. Ca să te asiguri că dă randament, lasă remediul să acționeze peste noapte și clătește-te în dimineața următoare.

4. Iaurtul

Iaurtul este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru eliminarea naturală a petelor de pe piele. Acesta are abilitatea de a curăța, dezinfecta și înmuia porii.

Toate beneficiile menționate susțin regenerarea pielii și o mențin hidratată. Nu trebuie decât să folosești iaurtul așa cum ai face cu orice mască facială.

Mai întâi, spală-te pe față, usucă-te cu blândețe și întinde iaurtul cu vârfurile degetelor. Lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi îndepărtează-l cu apă caldă. Aplică acest truc în mod regulat.

5. Castravetele

Castravete inclus în remedii naturiste pentru petele pielii

Castravetele reprezintă un alt ingredient excelent în ceea ce privește îngrijirea pielii. Acesta este foarte bogat în apă și conține, de asemenea, vitamina E și numeroase uleiuri naturale.

Dacă aplici castravete pe față sub formă de mască, îți vei face pielea să fie mai moale și vei elimina petele și ridurile.

Nu trebuie decât să decojești un castravete, să-i îndepărtezi sâmburii și să-l procesezi cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru a obține o pastă. Aplică remediul pe față și lasă-l să acționeze 20 de minute.

6. Roșiile

Și roșiile sunt incredibile pentru îngrijirea pielii. Ele prezintă un conținut semnificativ de nutrienți importanți și benefici pentru piele, cum ar fi vitamina A, vitamina C și proteinele. Roșiile sunt bogate și în licopen, care poate contracara efectele radicalilor liberi.

Pentru a folosi acest ingredient, amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu o lingură de suc de roșii și aplică soluția obținută pe piele. Rezultatele dorite nu vor întârzia să apară!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.