Acasă » Rețete » 5 smoothie-uri sănătoase pentru micul dejun
5 smoothie-uri sănătoase pentru micul dejun
· 9 aprilie 2018
Includera smoothie-urilor în meniul pentru micul dejun este o modalitate simplă și delicioasă de a obține tot felul de nutrienți. Poți folosi diverse ingrediente pentru a-ți satisface nevoile personale.
Servirea unui mic dejun zilnic este un obicei important, care ne permite să avem un nivel optim de energie fizică și mentală, menținându-ne simultan o greutate ideală. Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase smoothie-uri sănătoase pentru micul dejun, care ne pot ajuta să începem ziua cu dreptul.
Deși pentru mult timp această masă a fost subapreciată, în prezent știm că un mic dejun hrănitor susține un metabolism adecvat și, mai mult, reduce anxietatea.
Problema este faptul că nu toată lumea are suficient timp pentru a pregăti smoothie-uri și alte rețete sănătoase. Așadar, aceste persoane optează pentru o simplă cafea cu biscuiți. Drept consecință, crește nivelul de oboseală dimineața și, mai târziu, survine o nevoie incontrolabilă de a consuma alimente bogate în calorii.
Vestea bună este că nu trebuie să irosești mult timp pentru a servi un mic dejun complet și delicios, cu o valoare nutritivă ridicată. În doar câteva minute, poți prepara smoothie-uri delicioase care, datorită ingredientelor lor, îți oferă un plus de energie la începutul zilei. Nu ezita să le încerci!
1. Smoothie cu afine și iaurt
Smoothie-ul cu afine și iaurt este o băutură bogată în antioxidanți, aminoacizi și acizi grași care alcătuiesc o sursă de combustibil pentru corp. Această combinație interesantă de ingrediente potolește foamea și îmbunătățește sănătatea digestivă.
Ingrediente
6 afine
½ cană (100 g) de iaurt natural
1 lingură (25 g) de miere
1 linguriță (5 g) de semințe de chia
Mod de preparare
Spală afinele și, cu ajutorul unui robot de bucătărie, procesează-le împreună cu iaurtul natural și mierea.
De îndată ce ai obținut o băutură fină și cremoasă, adaugă semințele de chia.
Mod de consum
Servește acest smoothie la micul dejun, ca atare sau cu biscuiți sau pâine integrală.
2. Smoothie tropical cu papaya și ananas
Combinând papaya, ananas și lapte de cocos, obținem un smoothie delicios plin de vitamine, minerale și antioxidanți puternici care protejează sănătatea. Aceste ingrediente contribuie la echilibrarea bacteriilor sănătoase din intestine și, în plus, reduc nivelul de anxietate.
Ingrediente
2 felii de papaya
1 felie de ananas
1 cană (250 ml) de lapte de cocos
Mod de preparare
Decojește și toacă fructele. Procesează-le cu ajutorul unui robot de bucătărie împreună cu laptele de cocos.
Procesează timp de câteva minute, până obții o băutură fără cocoloașe.
Mod de consum
Servește acest smoothie în locul micului dejun sau atunci când experimentezi anxietate după masă.
3. Smoothie cu portocală, căpșuni și iaurt
Bogat în antioxidanți, fibre dietetice și probiotice, următorul dintre aceste smoothie-uri sănătoase pentru micul dejun se prepară repede și îți poate reface nivelul de energie. Consumându-l, îți îmbunătățești sănătatea digestivă și îți ajuți organismul să se purifice.
Ingrediente
5 căpșuni coapte
Sucul a 3 portocale
½ cană (125 g) de iaurt natural
½ lingură (5 g) semințe de chia
1 lingură (25 g) de miere
Mod de preparare
Spală bine căpșunile și taie-le în mai multe bucăți.
Stoarce sucul portocalelor și toarnă-l într-un robot de bucătărie. Adaugă căpșunile.
Apoi, adaugă iaurtul natural și procesează până obții o băutură cremoasă.
Servește smoothie-ul preparat împreună cu semințe de chia și miere.
Mod de consum
Consumă acest smoothie la micul dejun.
4. Smoothie cu banană, căpșuni și ovăz
Combinația de banană, căpșuni și ovăz aprovizionează organismul cu zaharuri naturale, carbohidrați, fibre și antioxidanți care îmbunătățesc performanțele fizice și mentale. Deși următoarea băutură conține și calorii, ea susține digestia și reduce nivelul de anxietate.
Ingrediente
1 banană coaptă
5 căpșuni
2 linguri (20 g) de ovăz
1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
Toacă banana și, folosind un robot de bucătărie, proceseaz-o împreună cu ovăzul, căpșunile și apa.
De îndată ce ai obținut o consistență omogenă, servește băutura.
Mod de consum
Bea acest smoothie la micul dejun sau, dacă vrei, drept gustare.
5. Smoothie cu piersici și lapte de migdale, pe lista de smoothie-uri sănătoase pentru micul dejun
Deși unele dintre ingredientele sale prezintă un conținut ridicat de calorii, acest smoothie constituie o variantă excelentă dacă vrei să-ți începi ziua cu o doză de vitamina C, potasiu și proteine de calitate.
Ingrediente
1 piersică coaptă
½ cană (125 ml) de lapte de migdale
1 linguriță (8 g) de unt de migdale
Mod de preparare
Decojește piersica proaspătă. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, proceseaz-o împreună cu laptele și untul de migdale.
După ce ai obținut o băutură fină, servește-o imediat.
Mod de consum
Bea acest smoothie în locul micului dejun. Dacă vrei, consumă-l împreună cu pâine, biscuiți sau ouă.
Obișnuiești să sari peste micul dejun din cauza lipsei de timp? După cum poți vedea, nu ai nevoie de rețete complicate pentru a-ți aproviziona organismul cu nutrienți la prima masă a zilei.
Încearcă cele 5 smoothie-uri sănătoase pentru micul dejun prezentate în acest articol ca să îți începi mereu ziua cu dreptul!
p>Dacă te confrunți cu probleme legate de menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate, încearcă aceste salate de ananas preparate cu diferite ingrediente, numai bune de consumate la cină. O alimentație echilibrată nu trebuie să însemne doar sacrificii, deoarece există o…
p>O cremă pentru prăjituri este foarte ușor de preparat, deoarece nu conține foarte multe ingrediente și nu implică etape lungi și complicate. Dimpotrivă, poți obține un rezultat foarte bun cu ușurință. Din acest motiv, multe persoane folosesc crema pentru a-și…
p>Secretul din spatele rețetelor de chipsuri din legume constă în alegerea legumei și a condimentelor. Cu toate că sunt foarte ușor de preparat, este important să știi ce opțiuni ai în materie de legume și condimente. Chipsurile pot fi mai…
p>În general, leguminoasele sunt asociate cu feluri de mâncare consumate în anotimpul rece, fiindcă acestea sunt utilizate, de exemplu, la prepararea supelor, a tocanelor, a zacuscăi, etc. Cu toate acestea, delicioasele salate de leguminoase constituie o variantă excelentă și revigorantă…
p>Ovăzul este un tip de cereale recomandat datorită conținutului său ridicat și variat de substanțe nutritive. Prin urmare, te invităm să descoperi 3 rețete delicioase cu ovăz ușor de preparat. Află în cele ce urmează cum să prepari brioșe, clătite…
p>În prezent, se pune din ce în ce mai mult accent pe o alimentație corectă și echilibrată. Din ce în ce mai multă lume reduce consumul de alimente procesate și începe urmarea unei alimentații pe bază de produse vegetale. De…