6 remedii făcute în casă pe care ar trebui să NU LE FOLOSIȚI

· 1 septembrie 2015
Nu folosiți pastă de dinți pentru a scăpa de coșuri sau alte imperfecțiuni ale pielii. Chiar dacă bicarbonatul din compoziția ei ar putea avea un efect bun, compușii chimici ar putea face rău pielii.

În zilele noastre avem acces la foarte multe informații despre remedii făcute în casă, despre care se spune că ne ajută să tratăm sau să prevenim problemele de sănătate sau estetice, fără a fi nevoie să dăm bani mulți pe tratamente scumpe, îmbunătățindu-ne stilul de viață cu ajutorul medicinii naturiste. Este adevărat că multe persoane recomandă remedii naturiste pentru că sunt eficiente și la îndemână, dar experții ne avertizează că nu toate au efecte pozitive și că pot face mai mult rău.

Având în vedere părerile specialiștilor despre efectele negative pe care le pot avea unele remedii făcute în casă, în cele ce urmează, vă vom arăta 6 leacuri pe care este mai bine să nu le folosiți.

Exfoliant din coji și fructe uscate

Exfoliantele naturale sunt printre cele mai bune remedii pentru a ne curăța pielea în profunzime, de a o hidrata și de a elimina celulele moarte acumulate în exces. Cu toate acestea, este important să avem grijă ce ingrediente folosim la prepararea acestor remedii deoarece ele ne pot răni pielea, producând micro leziuni ce pot lăsa chiar și cicatrice. De exemplu, unele exfoliante preparate din fistic, coji de nucă sau migdale pisate, combinate cu ulei de măsline, pot răni suprafața pielii datorită asperităților. Același lucru se întâmplă și când vă exfoliați pielea cu coji.

Clisme făcute acasă

Constipatie remedii

Clismele făcute acasă se realizează prin introducerea unui jet de apă în rect pentru a stimula activitatea intestinelor. În unele cazuri se folosește cafea deoarece se crede, în mod eronat, că aceasta ajută la curățarea lor. Acest lucru este cât se poate de greșit, experții avertizându-ne că făcând clisme acasă este foarte riscant, riscăm să găurim intestinul gros sau să producem efecte secundare care pot cauza chiar și moartea. De aceea doctorii ne recomandă să nu recurgem la aceste remedii, mai ales acasă. În schimb, putem cere câteva sfaturi farmacistului pentru remedii împotriva constipației, sau, dacă nici acesta nu are rezultate bune, să cerem ajutorul unui medic.

Tratarea acneei cu pastă de dinți

Tratarea acneei cu pastă de dinți este unul dintre cele mai cunoscute trucuri pentru că s-a dovedit eficient de-a lungul timpului. Bicarbonatul din pasta de dinți usucă coșurile și, ca urmare, acneea dispare treptat. Totuși, deși experții sunt de acord că bicarbonatul din compoziția ei ar putea avea un efect bun, compușii chimici ar putea irita pielea. Printre cele mai nocive componente din pasta de dinți se înnumără: alcoolul, apa oxigenată și mentolul.

Tratarea infecțiilor vaginale cu iaurt

Iaurt2

La baza acestui remediu se află convingerea că iaurtul conține acidophilus, o bacterie care ne ajută să scăpăm de alte bacterii dăunătoare. Din nefericire, eficacitatea iaurtului împotriva infecțiilor vaginale nu a fost dovedită încă. După cum afirmă Mary Jane Minkin, medic ginecolog și profesor la Yale School of Medicine, folosirea iaurtului dulce sau cu arome, de obicei păstrat în frigider, este strict interzisă deoarece zahărul din compoziția lui poate provoca infecții vaginale și mai mari.

În schimb, puteți mânca iaurt în mod regulat, mai ales atunci când luați antibiotice, pentru a evita infecțiile, dar să nu-l folosiți niciodată intravaginal.

Albuș de ou pentru mască tonifiantă

Se spune că albușul de ou dă fermitate pielii, de aceea multe femei folosesc acest remediu. Potrivit specialiștilor, nu există nici o dovadă a eficacității acestuia. Această idee a pornit de la faptul că pielea devine mai fermă când albușul se usucă prin aplicare pe ea, dar revine la aspectul inițial atunci când este îndepărtat de pe față. Mai mult chiar, riscați o infestare cu salmonella dacă albușul ajunge și în gură.

 Tratarea arsurilor cu unt

Unt

Se crede că untul are proprietatea de a alina și de a vindeca arsurile provocate de flacără sau de expunerea la soare. Total greșit, deoarece untul este elementul perfect pentru a întreține bacteriile și a crea o infecție. În schimb, experții recomandă apă rece și unguent cu antibiotic.