6 remedii naturiste împotriva păduchilor
Știai că există diverse remedii naturiste împotriva păduchilor? Păduchii sunt paraziți enervanți de care toate persoanele afectate vor să scape.
Din păcate, atunci când se declanșează o epidemie de păduchi în zona în care locuiești și părul copiilor tăi este infestat, nu-ți va fi ușor să remediezi problema. În fond, păduchii se pot reproduce foarte repede.
Speciile de păduchi care infestează părul oamenilor nu pot afecta și alte animale. Deși sunt foarte deranjanți, cauzând mâncărimi iritante și făcându-ne să ne simțim stânjeniți, aceste insecte nu sunt asociate cu nicio problemă de sănătate gravă.
Însă, chiar dacă nu sunt periculoși, nu are rost să îi suportăm în părul nostru, sperând că poate, în cele din urmă, își vor găsi o nouă casă. Păduchii nu vor dispărea ca prin magie. Da fapt, singura modalitate să îi îndepărtezi imediat este să te tunzi zero.
Dar fiindcă știm că ții la podoaba ta capilară și nu vrei să recurgi la o măsură atât de drastică, în cele ce urmează îți propunem câteva remedii naturiste împotriva păduchilor.
Maioneza, unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva păduchilor
Acoperirea părului cu maioneză ar putea fi cel mai eficient truc naturist pentru a combate păduchii. Datorită consistenței sale, maioneza poate sufoca imediat aceste insecte mici.
Dacă acest produs nu îi ucide prin sufocare, păduchii care supraviețuiesc aplicării inițiale vor rămâne amețiți și prinși în maioneza din păr. Astfel, îți vei putea pieptăna podoaba capilară pentru a-i îndepărta.
Apoi, spală-te bine pe cap. Pentru cele mai bune rezultate, te sfătuim să repeți acest tratament o dată pe zi, timp de o săptămână. Un efect secundar interesant este faptul că, datorită proprietăților maionezei, părul tău va fi mai lucios.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline are o consistență vâscoasă datorită căreia, la fel ca maioneza, acesta poate sufoca păduchii.
- Ca să scapi de păduchi, pur și simplu aplică o cantitate mare de ulei de măsline direct pe păr.
- Dacă podoaba ta capilară este foarte lungă, împarte-o în mai multe secțiuni și aplică uleiul treptat, până când ți-ai acoperit tot capul.
- Apoi, acoperă-ți capul cu o cască de duș sau un prosop. Lasă uleiul să acționeze peste noapte.
- Dimineața următoare, dă-ți jos casca sau prosopul și îndepărtează păduchii cu un pieptăn cu dinții deși, după care te poți spăla ca de obicei.
Usturoiul
Acest remediu naturist nu presupune să folosești substanțe unsuroase sau vâscoase pentru a sufoca păduchii. Dacă suporți mirosul de usturoi, următorul truc îți va fi de mare ajutor!
Ai nevoie de 10-20 de căței de usturoi (acest număr depinde de lungimea podoabei capilare).
- Decojește usturoiul și pisează-l până obții o pastă fină.
- Apoi, aplică pasta direct pe păr.
- Las-o să acționeze între 40 de minute și o oră.
- La final, spală-ți părul cu șamponul tău obișnuit.
Mirosul usturoiului nu trebuie să te îngrijoreze, deoarece șamponul îl va elimina imediat.
Sarea
Sarea este unul dintre cele mai puternice ingrediente naturale când vine vorba de uciderea insectelor. Când o combini cu oțet, obții o mixtură care elimină păduchii definitiv.
Ingrediente
- ½ cană (100 g) de sare
- ½ cană (125 ml) de oțet
Instrucțiuni
- Amestecă sarea cu oțet până obții un amestec omogen.
- Apoi, acoperă-ți părul în totalitate cu remediul obținut.
- Pune-ți o cască de duș pe cap și lasă remediul să acționeze peste noapte.
- Dimineața următoare, spală-ți părul ca de obicei pentru a elimina păduchii.
Când aplici acest tratament, asigură-te că remediul nu pătrunde în ochi. Combinate, sarea și oțetul pot cauza probleme oculare grave.
Vaselina
Și acest remediu presupune să folosești un ingredient unsuros.
- Aplică o cantitate mare de vaselină pe păr.
- Apoi, acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă vaselina să acționeze peste noapte.
- Dimineața următoare, îndepărtează vaselina cu ulei de bebeluși, după care este indicat să te clătești bine cu apă și să te piepteni cu un pieptăn cu dinții deși.
Reține că vaselina are o consistență foarte lipicioasă și poate înfunda porii pielii. Din acest motiv, nu este indicat să aplici foarte multă vaselină pe piele. Concentrează-te asupra părului. De asemenea, nu aplica acest remediu pentru mai mult de 3 zile consecutive.
Uleiul de arbore de ceai
Dacă ai nevoie de un remediu naturist eficient (dar nu foarte dur) pentru a scăpa de păduchi, nu ezita să încerci uleiul de arbore de ceai. Acest produs are proprietăți insecticide interesante. În plus, este mult mai puțin agresiv decât sarea, vaselina sau usturoiul.
- Aplică doar atât ulei de arbore de ceai cât ai nevoie. Nu folosi o cantitate excesivă, dar asigură-te că părul tău este bine acoperit.
- Pentru a evita orice disconfort, acoperă-ți capul cu o cască de duș sau un prosop și lasă uleiul de arbore de ceai să acționeze peste noapte.
- Dimineața următoare, piaptănă-te bine și clătește-ți părul cu apă. Repetă acest tratament în fiecare noapte, timp de o săptămână.
Este posibil să elimini păduchii în mod natural?
În comerț putem găsi numeroase produse cu abilitatea de a ucide păduchii. Problema este faptul că acestea tind să conțină substanțe chimice potențial nocive pentru organismul uman.
- Te sfătuim să optezi pentru unul dintre cele 6 remedii naturiste împotriva păduchilor prezentate în acest articol. Alege-l pe cel care te atrage cel mai mult. Chiar și amestecul de sare și oțet este mai puțin agresiv decât produsele din comerț.
- Poți folosi aceste remedii naturiste împotriva păduchilor ori de câte ori consideri că este necesar.
- Dacă persoanele din jurul tău au părul infestat cu păduchi, continuă să aplici remediul pentru care ai optat pentru mai multe zile.
- Nu în ultimul rând, reține faptul că, pentru a obține rezultate mai bune, poți alterna între două sau mai multe remedii.
Sursa imaginii principale: wikiHow.com
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Koch, E., Clark, J. M., Cohen, B., Meinking, T. L., Ryan, W. G., Stevenson, A., … & Yoon, K. S. (2016). Management of head louse infestations in the United States—a literature review. Pediatric dermatology, 33(5), 466-472. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27595869/
- Takano-Lee, M., Edman, J. D., Mullens, B. A., & Clark, J. M. (2004). Home remedies to control head lice: assessment of home remedies to control the human head louse, Pediculus humanus capitis (Anoplura: Pediculidae). Journal of pediatric nursing, 19(6), 393-398. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0882596304001393
- Jiménez Blázquez, E. (2016). Fundación Piel Sana – Noticia Piojos… ¡No Todo Es Cierto!. [online] Fundacionpielsana.es. https://fundacionpielsana.es/ninos/Piojos-no-todo-es-cierto