7 motive să consumi un măr verde pe stomacul gol - Doza de Sănătate
 

7 motive să consumi un măr verde pe stomacul gol

Pentru a spori beneficiile oferite de merele verzi, asigură-te că optezi pentru un soi ecologic. Astfel, vei putea consuma și coaja.
7 motive să consumi un măr verde pe stomacul gol
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Știi care sunt principalele motive să consumi un măr verde pe stomacul gol? Toate soiurile de mere conțin nutrienți esențiali care oferă beneficii pentru sănătate.

Merele verzi sunt cele mai recomandate. Ele prezintă un conținut scăzut de calorii și o cantitate ridicată de fitonutrienți care asigură beneficii adiționale.

Merele verzi au un gust acrișor inconfundabil și sunt alcătuite în mare parte din apă. Așadar, acest fruct este ideal pentru detoxifierea și rehidratarea organismului.

În plus, merele verzi prezintă cantități importante de fibre, aminoacizi, vitamine și minerale. Când sunt ingerați, acești nutrienți susțin bunăstarea fizică și mentală.

De ceva timp, ni se recomandă să consumăm un măr verde pe stomacul gol. Pe lângă faptul că ne aprovizionează cu energie, acest fruct stimulează metabolismul și previne apariția bolilor.

Știm că multe persoane nu au inclus încă merele verzi în dieta lor zilnică. Din acest motiv, în articolul de azi îți prezentăm în detaliu 7 motive să consumi un măr verde pe stomacul gol.

1. Stimularea pierderii în greutate

Slăbind cu un măr verde pe stomacul gol

Un măr verde nu conține decât 80 de calorii. În ciuda acestei valori scăzute, datorită conținutului său de carbohidrați și aminoacizi, acest fruct este o sursă importantă de energie.

  • Dacă alegi să consumi un măr verde pe stomacul gol, organismul tău va primi un plus de fibre. Pe lângă faptul că îmbunătățesc digestia, aceste fibre oferă o senzație de sațietate de durată.
  • Nutrienții merelor verzi activează metabolismul în primele ore ale zilei. Datorită acestui efect, organismul va putea arde calorii mai rapid.

2. Prevenirea diabetului

Includerea acestui fruct în dieta zilnică constituie un mod simplu și eficient de a reduce riscul de diabet. Merele verzi sunt foarte utile pentru persoanele cu un risc crescut de a suferi de această boală.

  • Conținutul ridicat de fibre solubile al merelor contribuie la metabolizarea surselor de zahăr, ajutând organismul să le folosească pentru a obține energie.
  • Printre altele, consumând un măr verde pe stomacul gol, îți vei reduce pofta de dulce și îți vei ajuta organismul să folosească insulina în mod corect.

3. Susținerea sănătății cardiovasculare

Medic recomandând un măr verde pe stomacul gol pentru inimă

Nutrienții din componența acestui tip de mere (mai exact, flavonoidele și fibrele) oferă beneficii importante pentru sănătatea cardiovasculară.

  • Consumul de mere verzi facilitează reglarea nivelului ridicat de colesterol, prevenind formarea plăcii ateromatoase la nivelul arterelor.
  • Acest fruct este bogat în potasiu, un mineral esențial care echilibrează electroliții organismului, protejând mușchii și inima.
  • Merele verzi reduc nivelul moleculelor inflamatorii care, în timp, pot provoca complicații la nivelul inimii. Aceste molecule pot afecta, de asemenea, circulația sanguină și creierul.

4. Îmbunătățirea digestiei

Consumând un măr verde pe stomacul gol, poți pune capăt digestiei lente și constipației.

  • Pectina, un tip de fibre găsite în mere, reglează mișcările intestinale și susține eliminarea deșeurilor.
  • Merele verzi au un efect ușor carminativ, ce combate acumularea gazelor în tractul digestiv.
  • Acest fruct neutralizează producția excesivă de sucuri gastrice și previne apariția neplăcerilor precum indigestia și refluxul gastroesofagian.

5. Susținerea sănătății cerebrale, pe lista de motive să consumi un măr verde pe stomacul gol

Creierul fortificat cu un măr verde pe stomacul gol

Sănătatea creierului poate fi influențată de mulți factori. Consumând un măr verde pe stomacul gol în fiecare dimineață, vei contribui la prevenirea bolilor care duc la degenerare cognitivă.

  • Merele verzi sunt bogate în antioxidanți, printre care se numără catechinele și epicatechinele. Aceste substanțe protejează celulele cerebrale împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
  • Flavonoidele, împreună cu vitamina C și magneziul din componența merelor, facilitează regenerarea celulelor. Îmbunătățind circulația sanguină, acești nutrienți optimizează oxigenarea țesuturilor creierului.

6. Îmbunătățirea sănătății pielii

Nu este vorba de niciun remediu miraculos pentru riduri. Dar antioxidanții din merele verzi reprezintă aliați de nădejde pentru a combate semnele îmbătrânirii premature a pielii.

  • Încluzând mere verzi în dieta ta zilnică, profiți de substanțele care le compun pentru a susține reconstrucția celulară și întinerirea. Drept rezultat, vei reduce aspectul ridurilor și al petelor cutanate.
  • Conținutul ridicat de apă al merelor menține pielea hidratată și, în timp, o purifică.
  • Consumul de mere verzi este benefic în ceea ce privește stimularea producției de colagen și elastină. Aceste două substanțe mențin derma fermă și tânără.

7. Reducerea plăcii bacteriene

Dantura protejată cu un măr verde pe stomacul gol

Compușii merelor verzi oferă beneficii semnificative pentru sănătatea dinților. Aceștia reduc formarea plăcii bacteriene.

  • Acizii naturali ai merelor verzi curăță dinții. Totodată, aceștia neutralizează dezvoltarea bacteriilor care pot provoca infecții.
  • Merele verzi stimulează și producția de salivă. Reglând pH-ul cavității bucale, ele previn respirația urât mirositoare.

Nu ai inclus încă merele verzi în dieta ta zilnică? Acum că știi care sunt beneficiile lor, nu ezita să servești un măr verde pe stomacul gol, cu tot cu coajă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Martínez Ladrón De Guevara, E. (2016). Efecto de la adición de la cáscara de manzana sobre el estrés oxidativo y el perfil de proteínas en un modelo murino diabético. México, Instituto Politécnico Nacional.
  • Muñoz Quiroga H.D., Tarazona Guevara, L.F. (2017). Remoción de placa bacteriana mediante el consumo de manzana en la población infantil de la institución educativa Vijagual de Bucaramanga. Universidad de Santo Tomás, Bucaramanga.
  • Patricio, G. (2007). Extraccion de pectina de manzana. Universidad Nacional Micaela Bastidas de Apurimac.
  • Requena, M. y Guerrero, D. (2021). Manzana Verde: en busca de la expansión (Trabajo de investigación de Máster en Dirección de Empresas). Universidad de Piura. PAD-Escuela de Dirección. Programa Maestría en Dirección de Empresas MBA. Lima, Perú
  • Salazar, N. A. S., & Orozco, G. I. O. (2011). El aroma de la manzana. Interciencia.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.