9 uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic în 7 zile - Doza de Sănătate
 

9 uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic în 7 zile

Aplicarea locală a anumitor uleiuri te ajută să îți îngrijești sănătatea în mod natural, fără să apelezi la chimicale dăunătoare. 
9 uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic în 7 zile
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic? Da, există. Nu trebuie decât să ții cont de câteva recomandări simple pentru a obține rezultate uimitoare.

Dacă vrei un efect puternic, trebuie să folosești uleiurile de mai jos măcar o dată pe săptămână. În plus, le poți adăuga în cremele, balsamurile și serurile de zi cu zi. Unele dintre ele pot fi administrate oral.

Uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic

1. Ulei de susan pentru dinți

Dacă vrei să ai dinții albi și sănătoși, uleiul de susan este cea mai bună opțiune. Acesta conține numeroase vitamine și oligoelemente.

 • Dacă îți clătești gura cu ulei de susan, dinții tăi vor fi albi și strălucitori.
 • În plus, acest ulei ajută la regenerarea țesuturilor gingiilor, a gurii și a limbii.

2. Ulei de hibiscus pentru creșterea părului

Uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic precum uleiul de hibiscus

Dacă ai părul subțire, nu ezita să folosești ulei de hibiscus. Acest produs este bogat în vitamina C, drept pentru care stimulează producția de colagen.

 • În plus, uleiul de hibiscus conține aminoacizi care hrănesc și întăresc rădăcinile părului. 
 • Aceste substanțe revitalizează foliculii și îi ajută să își recapete funcțiile corecte.

Fără îndoială, uleiul de susan oferă volum și densitate părului.

3. Ulei de ricin pentru gene și sprâncene

Nu putem vorbi despre uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic fără să îl menționăm pe cel de ricin. Uleiul de ricin este ideal pentru gene și sprâncene și ajută la îmbunătățirea proceselor metabolice de la nivelul celulelor.

Acidul stearic și acidul linoleic din compoziția sa mențin doza necesară de umiditate, prevenind căderea firelor de păr și protejându-le împotriva uscăciunii, căldurii și razelor solare.

4. Ulei de semințe de in

Uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic precum cel de semințe de in

Dacă ești în căutarea unui remediu detoxifiant, uleiul de semințe de in este cea mai bună opțiune. Acesta ajută la eliminarea multor substanțe nocive din corp.

Uleiul de semințe de in este bogat în acizi grași, vitamine și potasiu, nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului, dar și pentru detoxifiere.

 • Dacă vei consuma ulei de semințe de in timp de o săptămână, vei observa o îmbunătățire considerabilă a proceselor metabolice.
 • Nu ezita să adaugi acest ingredient în dietă pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și, implicit, aspectul exterior.

5. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este unul dintre cele mai bune remedii pentru acnee. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice și antivirale.

 • Totodată, uleiul de arbore de ceai grăbește vindecarea rănilor.
 • Adaugă-l în rutina de înfrumusețare pentru a combate acneea sau pentru a îngriji tenul gras, cu probleme.

6. Ulei de măsline pentru picioare fine

Uleiul de măsline pe lista de uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic

Dacă alegi să folosești uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic, nu trebuie să uiți nici de picioare. Uleiul de măsline este benefic pentru pielea de pe față și din alte zone ale corpului, dar și pentru păr și unghii.

Există două modalități de a utiliza uleiul de măsline. Poți să îl amesteci cu un produs cosmetic preferat sau să îl folosești ca atare, în mod natural.

7. Ulei de migdale

Uleiul de migdale ajută la îngrijirea unghiilor și a cuticulelor. Îl poți folosi zilnic pentru a-ți hrăni și regenera pielea. Acest ulei are și proprietăți antifungice și curative.

8. Ulei de avocado

Uleiul de avocado pe lista de uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic

Uleiul de avocado combate daunele cauzate de radicalii liberi. Datorită conținutului bogat de fitosteroli și vitaminele E, D și A, acest produs hrănește și înmoaie pielea. Astfel, uleiul de avocado este ideal pentru îngrijirea pielii uscate și prevenirea semnelor îmbătrânirii premature de la nivelul tenului.

9. Ulei de gălbenele pentru cicatrici

Uleiul de gălbenele ajută la tratarea cicatricilor de pe piele. Acest remediu este bogat în fitosteroli, saponine și cheratină, care îi oferă proprietăți antiseptice și vindecătoare.

În plus, uleiul de gălbenele contribuie la sinteza glicoproteinelor și a colagenului, ajutând la vindecarea pielii și la  prevenirea cicatricilor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hsu, E., & Parthasarathy, S. (2017). Anti-inflammatory and Antioxidant Effects of Sesame Oil on Atherosclerosis: A Descriptive Literature Review. Cureus, 9(7), e1438. https://doi.org/10.7759/cureus.1438
  Shanbhag, V. K. L. (2017). Oil pulling for maintaining oral hygiene – A review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(1), 106–109. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2016.05.004
  Carretero, M. E., & Ortega, T. (2016). Propiedades terapeuticas del Hibisco, (aproximadamente 200), 9.
  Basch, E., Bent, S., Collins, J., Dacey, C., Hammerness, P., Harrison, M., … Weissner, W. (2007). Flax and flaxseed oil (Linum usitatissimum): a review by the Natural Standard Research Collaboration. Journal of the Society for Integrative Oncology, 5(3), 92–105.
  Crawford, G. H., Sciacca, J. R., & James, W. D. (2004). Tea tree oil: cutaneous effects of the extracted oil of Melaleuca alternifolia. Dermatitis : Contact, Atopic, Occupational, Drug, 15(2), 59–66.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.