6 uleiuri esențiale care tratează acneea - Doza de Sănătate
 

6 uleiuri esențiale care tratează acneea

Poate părea ciudat să folosești uleiuri pentru a trata acneea, însă aceste uleiuri esențiale reglează producția de sebum, curăță pielea și reduc iritațiile. Încearcă-le și tu!
6 uleiuri esențiale care tratează acneea
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Acneea este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii. Aceasta afectează atât femeile, cât și bărbații din lumea întreagă, mai ales în perioada adolescenței. Ești în căutare de remedii care tratează acneea?

Acneea se caracterizează prin formarea unor puncte negre compuse din sebum, celule moarte și alte particule. Această afecțiune apare, de obicei, în urma unor dezechilibre hormonale care modifică activitatea glandelor sebacee conectate cu porii pielii.

După cum știi deja, acneea apare de obicei pe față, în zona T, însă poate afecta și alte părți ale corpului, cum ar fi brațele sau spatele. Deși nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, este important să folosești produse care tratează acneea pentru a preveni semnele și cicatricile.

Din fericire, există numeroase opțiuni la care poți apela pentru a scăpa de această problemă supărătoare. Uleiurile esențiale reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece curăță pielea în profunzime și tratează acneea.

În articolul de azi, îți prezentăm 6 dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale care tratează acneea și punctele negre.

1. Uleiul esențial de oregano tratează acneea

Ulei de oregano care tratează acneea

Uleiul esențial de oregano este antiinflamator și antibacterian, drept pentru care este o alegere excelentă pentru tratarea acneei. Acest produs reglează producția de sebum și elimină celulele moarte și toți agenții contaminanți acumulați la nivelul porilor.

Mod de utilizare

 • Amestecă părți egale de ulei de oregano și ulei de măsline și aplică remediul pe coșuri.
 • Lasă-l să se absoarbă în piele fără să clătești și folosește-l de două ori pe zi.

2. Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai se numără printre cele mai folosite produse ce tratează acneea și alte probleme ale pielii. Proprietățile sale antifungice, antibacteriene și antiinflamatoare îl transformă în remediul ideal pentru această problemă.

Folosit în mod regulat, uleiul de arbore de ceai diminuează chiar și semnele și cicatricile lăsate de acnee.

Mod de utilizare

 • Umezește o bucată de vată cu două picături de ulei esențial de arbore de ceai și masează zona afectată.
 • Dacă ai pielea sensibilă, diluează-l cu ulei de cocos sau jojoba.
 • Opțional, pune 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai într-un borcan cu apă caldă și folosește amestecul ca soluție astringentă.

3. Ulei esențial de lavandă

Ulei de lavandă care tratează acneea

Folosit în aromaterapie și cunoscut pentru efectul său calmant, uleiul de lavandă este remediul ideal pentru coșuri și acnee. Proprietățile sale antibacteriene previn infecțiile și diminuează cicatricile și semnele lăsate pe piele.

În plus, uleiul esențial de lavandă are și un efect astringent care curăță în profunzime porii, reglând activitatea glandelor sebacee.

Mod de utilizare

 • Amestecă puțin ulei de lavandă cu o cantitate egală de ulei de sâmburi de struguri și întinde remediul pe piele până se absoarbe.
 • Repetă în fiecare seară, înainte de culcare.

4. Ulei esențial de gălbenele

Uleiul esențial de gălbenele are proprietăți calmante, antiinflamatoare și regeneratoare, drept pentru care are numeroase utilizări cosmetice. Acesta elimină coșurile și punctele negre, reduce inflamațiile și stimulează vindecarea celulelor, diminuând cicatricile.

Mod de utilizare

 • Umezește o bucată de vată cu ulei de gălbenele și aplică pe zonele afectate.
 • Repetă procedeul de două ori pe zi, în fiecare zi.

5. Ulei esențial de măceșe

Ulei esențial care tratează acneea

Cunoscut pentru beneficiile sale asupra pielii, uleiul de măceșe este una dintre cele mai bune opțiuni pentru persoanele cu pielea sensibilă. Acesta tratează acneea, curăță porii și ajută la vindecare cicatricilor.

Mod de utilizare

 • Aplică o cantitate mică de ulei de măceșe pe zonele afectate și masează delicat pielea până se absoarbe complet.
 • Folosește-l în fiecare zi.

6. Ulei esențial de rozmarin

Uleiul extras din rozmarin are proprietăți regeneratoare, antibiotice și antiinflamatoare care grăbesc vindecarea zonelor afectate de acnee.

Aplicarea regulată a acestui remediu reglează pH-ul pielii și reduce roșeața și inflamațiile cauzate de acnee.

Mod de utilizare

 • Umezește o bucată de vată cu ulei esențial de rozmarin și aplică-l cu delicatețe pe coșuri.
 • Folosește-l în fiecare seară înainte de culcare.

Nu reușești să scapi de acnee? Încearcă oricare dintre uleiurile esențiale enumerate mai sus ca tratament alternativ, iar pielea ta se va vindeca mult mai repede. Folosește numai unul dintre ele, deoarece utilizarea simultană a două sau mai multe uleiuri poate cauza efecte secundare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Thiboutot, D., Gollnick, H., Bettoli, V., Dréno, B., Kang, S., Leyden, J. J., … Wolf, J. (2009). New insights into the management of acne: An update from the Global Alliance to Improve Outcomes in Acne Group. Journal of the American Academy of Dermatology. http://doi.org/10.1016/j.jaad.2009.01.019

 • Feldman, S., Careccia, R. E., Barham, K. L., & Hancox, J. (2004). Diagnosis and Treatment of Acne. American Family Physician. http://doi.org/10.1080/00325481.1955.11711801


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.