
p>Cu toții visăm la o piele perfectă, cu un aspect plăcut. Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, pe piele se dezvoltă anumite pete, cicatrici și vergeturi. În acest articol îți prezentăm 5 remedii cu ulei de cocos împotriva…
Scorțișoara împiedică răspândirea bacteriilor, iar mierea acționează ca un antibiotic natural care reduce inflamațiile.
Acneea este una dintre cele mai răspândite probleme ale pielii din întreaga lume. Se manifestă de obicei prin apariția unor coșuri și puncte negre extrem de inestetice pe față, piept și spate.
Acneea este provocată de o infecție cauzată de anumite schimbări ale glandelor sebacee, ce creează blocaje și inflamații la nivelul porilor afectați.
Punctele negre și acneea cronică apar de obicei în timpul pubertății, zdruncinând încrederea în sine a persoanelor care suferă de aceste probleme.
Acestea pot apărea însă la fel de bine și la alte vârste, afectând femei și bărbați deopotrivă.
În ziua de azi există numeroase produse și tratamente menite să reducă punctele negre și coșurile, îmbunătățind aspectul pielii. Însă multe dintre ele sunt foarte scumpe, iar majoritatea dintre noi nu și le permit.
Din fericire avem la dispoziție și câteva alternative naturale ce ne ajută să combatem acneea și să obținem o piele mai curată și mai frumoasă fără să ne golim buzunarele. Află din articolul de azi care sunt acestea.
Bicarbonatul de sodiu exfoliază ușor pielea și îndepărtează celulele moarte și excesul de grăsime care blochează porii. Acesta ajută de asemenea la echilibrarea nivelului pH-ului și acționează ca un antiseptic ușor.
Probabil cel mai mare avantaj al său este prețul foarte mic, dar și faptul că este disponibil în orice magazin alimentar sau supermarket, fiind foarte ușor de procurat.
Pentru a prepara o mască antiacneică, amestecă într-un castron două linguri de bicarbonat, o linguriță de scorțișoară măcinată, zeama unei jumătăți de lămâie și cinci linguri de miere de albine.
Aplică pasta obținută pe întreaga față și las-o să acționeze între 5 și 10 minute, apoi clătește cu apă caldă.
O altă opțiune este să umezești puțin bicarbonat și să-l aplici pe piele cu mișcări circulare delicate.
Pe lângă faptul că este un fruct delicios și foarte sănătos, papaya este eficientă și pentru sănătatea pielii, fiind un ingredient activ în numeroase produse de înfrumusețare din comerț.
Papaya îndepărtează excesul de ulei de pe suprafața pielii, exfoliază celulele moarte și reduce inflamațiile cauzate de coșuri și puncte negre.
Pasează o bucată de papaya și aplică pasta pe fața curată și uscată. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute.
După ce te-ai clătit, nu uita să aplici o cremă hidratantă.
Ceaiul verde conține un antioxidant numit epigalocatechina-3-galat sau EGCG, despre care s-a dovedit că scade producția de sebum a pielii.
În plus, acesta împiedică dezvoltarea bacteriilor și reduce inflamațiile.
Fărâmițează două lingurițe de frunze de ceai verde și amestecă-le cu puțină apă. Aplică amestecul pe față ca o mască exfoliantă și lasă-l să acționeze între trei și cinci minute.
Pe lângă faptul că este un aliment foarte sănătos, ovăzul este și un remediu natural pentru sănătatea pielii. Acesta îndepărtează celulele moarte și elimină excesul de grăsime din piele.
Amestecă într-un castron câteva linguri de fulgi de ovăz, pulpa unei roșii și o lingură de miere. Aplică pasta formată pe față și las-o să stea timp de 10 minute.
Combinația dintre miere și scorțișoară este excelentă pentru tratarea coșurilor și îmbunătățirea aspectului pielii.
Scorțișoara împiedică dezvoltarea bacteriilor, iar mierea reduce inflamațiile cauzate de coșuri și puncte negre.
Amestecă două lingurițe de miere cu o linguriță de scorțișoară măcinată până formezi o pastă. Aplic-o pe zonele afectate ale pielii și las-o să acționeze timp de 15 minute.
Banana este un fruct delicios, încărcat de nutrienți esențiali necesari funcționării optime a organismului. Însă mulți nu știu că și coaja de banană oferă beneficii importante, ajutând la regenerarea pielii și tratând coșurile și punctele negre.
Ia o coajă de banană și, cu partea din interior, freacă toate zonele pielii afectate de coșuri și puncte negre. Lasă această pastă să acționeze pentru cel puțin 30 de minute. La final clătește bine pielea cu apă caldă.