Ceaiul verde te scapă de coșuri! - Doza de Sănătate
 

Ceaiul verde te scapă de coșuri!

Ceaiul verde, din ce în ce mai popular în ultima perioadă, este un excelent antioxidant, te poate ajuta să slăbești și este un bun tratament împotriva acneei.
Ceaiul verde te scapă de coșuri!
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 24 ianuarie, 2019

O știm cu toții: ceaiul verde este „la modă”. În ultimul timp, acest ceai a devenit din ce în ce mai popular, în special în rândul celor care vor să ducă o viață mai sănătoasă. Ceaiul verde este un antioxidant minunat, un bun diuretic, poate vindeca rănile interne și te poate ajuta chiar să slăbești.

Dar știai că cele mai recente studii arată că acest ceai este foarte util și dacă vrei să scapi de acnee? Mai jos îți vom prezenta un remediu pe bază de ceai verde incredibil, ce te va ajuta să scapi de coșuri imediat.

Incredibilele beneficii oferite de ceaiul verde în lupta împotriva acneei

ceaiul verde

Încă din vremuri străvechi, ceaiul a fost un element esențial în cadrul culturii asiatice. Însă, acesta nu este numai o băutură pe care o bei împreună cu o gustare. Aceasta  reprezintă și un remediu minunat pentru diverse afecțiuni, grație compoziției sale cu totul speciale.

Conform Harvard Health Publications, ceaiul verde este o infuzie ce are în componența sa unii din cei mai buni antioxidanți existenți.

Pe lângă asta, conținutul său de acid tanic este foarte util dacă vrei să reduci o inflamație la nivelul țesuturilor pielii. Asta face ca acest ceai să fie un leac minunat pentru acnee.

Ceaiul verde mai poate ameliora și tenul gras, pielea uleioasă fiind responsabilă pentru inflamațiile ce provoacă apariția acneei și a punctelor negre. În plus, acesta poate fi folosit și ca detoxifiant.

Multe dintre cele mai bune creme vândute azi în magazine au ceaiul verde ca ingredient. Acesta este mult mai eficient decât clasicul peroxid de benzoil.

Ceaiul verde este o substanță antibacteriană și un astringent minunat. Avantajul său față de peroxidul de benzoil este că nu usucă pielea.

Conținutul său bogat de antioxidanți face ca ceaiul verde să fie foarte util pentru protejarea și întărirea sistemului imunitar. Previne influența bacteriilor și a virușilor ce uneori ne pot agrava problemele de piele.

Remediu din ceai verde pentru tratarea acneei și a punctelor negre

remediu-de-ceai-verde

Știm cu toții că, în ceea ce privește tratamentele împotriva acneei și a punctelor negre, principala calitate a ceaiului verde este conținutul său de polifenoli și antioxidanți. Grație acestora, ne poate ajuta să eliminăm toxinele din piele și să neutralizăm bacteriile ce provoacă erupția de coșuri.

Acest ceai poate să-ți facă fața să fie mai puțin grasă datorită efectului său astringent dovedit științific, prevenind astfel apariția coșurilor și punctelor negre, dar și uscându-le pe cele ce există deja.

Cum preparăm acest remediu?

Nu este greu deloc. Tratamentul pe care îl vei urma are doar doi pași:

  • În fiecare dimineață, prepară-ți o infuzie de ceai verde. Pune un săculeț de ceai într-un ceainic plin cu apă și, imediat ce apa începe să fiarbă, ia ceainicul de pe foc. Lasă infuzia să se răcească pentru 20 de minute. Aplic-o pe față de trei ori pe zi. Poți folosi o bucată de vată ca să-ți uzi fața sau un vaporizator. Ceaiul verde acționează și ca un tonic pentru piele, deci pur și simplu aplică-l pe piele și lasă-l să se usuce. Nu uita: aplică-l de trei ori pe zi, dimineața, după-amiaza și seara.
  • Mai poți încerca și un al doilea tratament, pe care trebuie să-l aplici de două ori pe săptămână, numai seara. Îți va trebui niște oțet de mere, substanță excelentă dacă vrei să scapi de acnee și puncte negre și să-ți echilibrezi pH-ul pielii. Pur și simplu adaugă o lingură de oțet de mere într-o ceașcă de ceai verde. Aplică-ți soluția pe față și las-o să se usuce pe parcursul întregii nopți. Dimineața, spală-te pe față cu apă caldă și aplică-ți obișnuita cremă hidratantă. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Tipoe GL et al. Green tea polyphenols as an anti-oxidant and anti-inflammatory agent for cardiovascular protection”, Cardiovasc Hematol Disord Drug Targets. 2007 Jun;7(2):135-44.
    • Senji Sakanaka et al. “Antimicrobial effects of green tea polyphenols on thermophilic spore-forming bacteria”, Journal of Bioscience and Bioengineering, Volume 90, Issue 1, 2000, Pages 81-85
    • Yoon JY et al. Epigallocatechin-3-gallate improves acne in humans by modulating intracellular molecular targets and inhibiting P. acnes”, J Invest Dermatol. 2013 Feb;133(2):429-40.
    • Elsaie ML, et al. The efficacy of topical 2% green tea lotion in mild-to-moderate acne vulgaris”, J Drugs Dermatol. 2009 Apr;8(4):358-64.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.