Slăbește natural ajutându-te de ceaiul albastru - Doza de Sănătate
 

Slăbește natural ajutându-te de ceaiul albastru

Gustul ceaiului albastru este o combinație între ceaiul verde și cel roșu, fiind o încântare pentru papilele gustative și un supliment excelent pentru slăbit și menținerea sănătății organismului. Nu ezita să îl încerci. 
Slăbește natural ajutându-te de ceaiul albastru

Ultima actualizare: 24 decembrie, 2018

În ultima vreme, ceaiul albastru este la mare căutare. Cunoscut și sub denumirea de ceai oolong ori ceaiul dragonului negru, ceaiul albastru a făcut obiectul multor studii, care au demonstrat că are ca principal efect scăderea în greutate.

Aroma sa este deosebită, împrumutând puțin din cea a ceaiului verde și a celui roșu. O adevărată desfătare pentru simțuri și un izvor nesecat de sănătate! Nu pierdeți ocazia de a-l încerca, dacă nu ați făcut-o până acum!

Ceaiul albastru este foarte apreciat de cunoscători. Calitatea și gustul său savuros sunt cea mai bună recomandare. Vestea bună este că începe să devină popular și în rândul consumatorilor obișnuiți, care îl pot găsi acum în magazinele cu produse bio și chiar și în unele supermarketuri.

Ceaiul albastru este originar din Taiwan și China, unde este folosit ca remediu natural pentru a scăpa de kilogramele în plus. Să vedem cum!

Proprietățile ceaiului albastru

Ceaiul albastru are multe proprietăți benefice

Consumul regulat de ceai albastru prezintă numeroase avantaje:

 • Vă ajută să slăbiți (după cum am precizat deja mai sus și vom detalia mai jos). Potrivit mai multor studii, capacitatea sa de stimulare a metabolismului este superioară altor tipuri de ceaiuri. Bând ceaiul albastru, veți arde grăsimile mai repede pe cale naturală.
 • Stimulează, de asemenea, metabolismul hepatic, ducând la scăderea colesterolului.
 • Este un antioxidant excelent.
 • Îndepărtează depunerile de grăsime din jurul ficatului.
 • Crește imunitatea corpului, fiind un bun protector împotriva mai multor tipuri de cancer.
 • Vă protejează sistemul cardiovascular, curățând arterele și îmbunătățind circulația sangvină.

Vă recomandăm să citiți și:

Ceaiul verde – 10 beneficii surprinzătoare

Ceaiul albastru ajută la slăbit?

Ceaiul albastru te ajută să obții greutatea ideală

Studii

 • Cel mai recent studiu, publicat deja în International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, a fost realizat de o universitate din Colorado. Potrivit rezultatelor sale, ceaiul albastru previne și luptă împotriva obezității și depunerilor de grăsime din jurul ficatului.
 • Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității din Maryland au concluzionat și ei că ceaiul albastru este recomandat pentru scăderea în greutate, grație antioxidanților săi, mai puternici decât cei prezenți în ceaiul verde.

Cum arde grăsimile?

 • LK Han, principalul autor al studiului, susține că, datorită concentrației mare de cafeină, ceaiul albastru stimulează organismul să ardă caloriile, acționând ca un diuretic în vederea eliminării lichidelor. De asemenea, catechinele sale, care sunt antioxidanți puternici, accelerează metabolismul și termogeneza, având un efect puternic de ardere a grăsimilor.
 • Polifenolii din compoziția sa previn și diabetul de tip II, influențând metabolismul glucidelor.

Cum se prepară și se consumă

Ceaiul albastru mai este numit și ceai oolong

Indicații

Prepararea ceaiului reprezintă o adevărată artă. Trebuie să înțelegeți particularitățile  fiecărui tip de ceai pentru a beneficia de toate proprietățile sale. Vă prezentăm în continuare regulile pe care trebuie să le respectați în prepararea ceaiului albastru:

 • Folosiți o lingură de ceai albastru la o ceașcă de apă.
 • Folosiți apă minerală.
 • Evitați să folosiți o lingură de metal, pentru că acest material poate anula calitățile infuziei. Vă recomandăm lingurile de ceramică, folosite și de orientali.
 • Pentru un ceai excelent, apa trebuie să fie fierbinte, la temperatura de 90 – 100 °C. După ce ați pus frunzele de ceai în apa fiartă, lăsați la infuzat fix trei minute. Este foarte important să respectați acest interval, întrucât ceaiul albastru se oxidează foarte repede.

Cum trebuie să îl consumați

 • Ar fi ideal să îl beți cu o oră înainte de sau după mesele principale. Rețineți că acest tip de ceai conține taninuri, care împiedică absorbția optimă a fierului dacă este băut imediat după mese.
 • Puteți bea ceai albastru de două ori pe zi. Fiți constanți și includeți-l în meniul dumneavoastră zilnic. Nu adăugați zahăr. Dacă vreți să îl îndulciți, adăugați puțină miere sau stevia.

Unde puteți găsi ceai albastru

Află cum se prepară ceaiul albastru

Deși ceaiul albastru începe să devină din ce în ce mai căutat, mai ales de cei care vor să slăbească sau suferă de diabet, nu îl veți găsi încă în raioanele de ceai din magazinele obișnuite. Căutați-l în magazinele cu produse bio.

Nu uitați că mai este cunoscut și sub numele de ceai oolong sau ceaiul dragonului negru. Nu este foarte scump și dă rezultate bune. Încercați-l!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Uddin, M. T., Islam, M. A., Mahmud, S., & Rukanuzzaman, M. (2009). Adsorptive removal of methylene blue by tea waste. Journal of Hazardous Materials. https://doi.org/10.1016/j.jhazmat.2008.07.131
 • Mekonnen, M. M., & Hoekstra, A. Y. (2011). The green, blue and grey water footprint of crops and derived crop products. Hydrology and Earth System Sciences. https://doi.org/10.5194/hess-15-1577-2011
 • Ramesh, S. T., Gandhimathi, R., Elavarasi, T. E., Isai Thamizh, R., Sowmya, K., & Nidheesh, P. V. (2014). Comparison of methylene blue adsorption from aqueous solution using spent tea dust and raw coir pith. Global Nest Journal.
 • Scielo:EL CONSUMO TE Y LA SALUD: CARACTERÍSTICAS Y PROPIEDADES BENEFICAS DE ESTA BEBIDA MILENARIA. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-75182004000200001

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.