Ceaiul verde – 10 beneficii surprinzătoare - Doza de Sănătate
 

Ceaiul verde – 10 beneficii surprinzătoare

Printre altele, ceaiul verde poate ține sub control glicemia, fiind util în prevenirea diabetului.
Ceaiul verde – 10 beneficii surprinzătoare
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există numeroase motive și beneficii pentru care ceaiul verde este un ingredient esențial în cadrul culturilor asiatice.

Această băutură este bogată în antioxidanți și nutrienți benefici organismului, având abilitatea de a întări mijloacele naturale de apărare ale acestuia și de a preveni dezvoltarea mai multor boli.

Mai mult, ceaiul verde susține pierderea în greutate și poate avea beneficii în prevenirea dezvoltării unor boli cronice precum cancerul. Cunoști toate proprietățile benefice oferite de această băutură? În articolul de astăzi te invităm să descoperi 10 beneficii uimitoare pe care le putem obține consumând ceaiul verde în mod regulat.

10 beneficii uimitoare pe care ni le oferă ceaiul verde

1. Oferă un plus de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși chimici responsabili de prevenirea efectelor produse de anumite molecule nocive, cum ar fi radicalii liberi. Ceaiul verde este o sursă semnificativă de antioxidanți, motiv pentru care această băutură poate fi utilă în prevenirea anumitor boli cronice și a îmbătrânirii premature a pielii.

2. Poate preveni dezvoltarea cancerului

Diverse studii au demonstrat că ceaiul verde poate preveni dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Un astfel de studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal, Canada, sugerează că această băutură este utilă împotriva cancerului de prostată.

Într-un alt studiu, aceeași cercetători au constatat faptul că ceaiul verde ne poate reduce șansele de a suferi de cancer pulmonar cu până la 18%. Mai mult, un grup de cercetători chinezi a găsit o corelație între consumul regulat de ceai verde și reducerea riscului de a dezvolta cancer gastric, pancreatic, esofagian, de prostată și de colon.

3. Îmbunătățește sănătatea cardiacă

Ceaiul verde poate fi foarte benefic pentru inima ta

Conținutul bogat de antioxidanți al ceaiului verde facilitează reglarea cantității de colesterol „rău” din sânge și previne acumularea plăcii ateromatoase. Grație acestei proprietăți benefice, consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace și a problemelor conexe.

Te sfătuim să citești și:

Ceaiuri care combat retenția de apă

4. Îmbunătățește sănătatea ficatului

Ficatul este responsabil de filtrarea toxinelor ce se acumulează în sânge și care ne pot altera starea de sănătate. Atunci când aceste toxine se acumulează în exces, celelalte organe din corp pot fi afectate.

O cană de ceai verde pe zi este exact ceea ce avem nevoie pentru a ne curăța ficatul și a menține buna funcționare a acestui organ. Consumat regulat, ceaiul verde poate preveni inflamațiile și efectele nocive produse de toxine (precum cele din componența băuturilor alcoolice).

5. Stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate

Cercetările sugerează că, dacă este consumat regulat, ceaiul verde poate facilita pierderea în greutate. Un studiu a demonstrat că abilitatea acestei băuturi de a preveni oxidarea grăsimii în corp ne poate ajuta să slăbim în numai trei luni.

Ceaiul verde poate accelera metabolismul, ajutând organismul să ardă calorii și protejând sănătatea cardiacă.

6. Susține o digestie sănătoasă

Ceaiul verde oferă numeroase beneficii petru sănătate

Ceaiul verde are un efect ușor laxativ, fiind util pentru tratarea și prevenirea constipației. Mai mult, această băutură poate ameliora și alte probleme digestive, precum gazele intestinale sau balonarea.

7. Previne diabetul

Consumul regulat de ceai verde ține sub control nivelul de zahăr din sânge și previne apariția diabetului. Studiile recente au demonstrat că ceaiul verde poate preveni dezvoltarea diabetului de tip 1, iar cei care suferă de diabet de tip 2 pot folosi această băutură pentru a-și echilibra starea de sănătate.

8. Îmbunătățește sănătatea dentară

Medicina tradițională chinezească include ceaiul verde pe lista produselor care pot proteja sănătatea dentară. Acesta poate preveni infecțiile bucale și ține sub control probleme ca respirația urât mirositoare.

9. Previne artrita

Mai multe studii au demonstrat că ceaiul verde este un analgezic și un antiinflamator natural foarte puternic, motiv pentru care este util în tratarea artritei reumatoide și a altor boli inflamatorii.

Consumul regulat de ceai verde poate preveni apariția inflamațiilor și degradarea cartilajelor în cazul persoanelor care suferă de asemenea afecțiuni.

10. Întărește sistemul imunitar

Grație conținutul său bogat de antioxidanți, vitamine și minerale, ceaiului verde este un aliat de nădejde al sistemului imunitar. Această băutură este utilă pentru tratarea mai multor tipuri de infecții și probleme respiratorii comune, cum ar fi răcelile și gripele.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.