Acneea și punctele negre – 3 remedii cu ceai verde - Doza de Sănătate
 

Acneea și punctele negre – 3 remedii cu ceai verde

Oțetul de mere poate reduce aspectul porilor, îndepărta punctele negre și echilibra pH-ul natural al pielii.
Acneea și punctele negre – 3 remedii cu ceai verde
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Acneea și punctele negre sunt probleme ce pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă.

În zilele noastre, nu mai trebuie să fii adolescentă pentru a suferi de această afecțiune supărătoare.

Acneea și punctele negre au devenit atât de frecvente încât există o întreagă industrie ce produce pe bandă rulantă tot felul de creme și tratamente pentru a le remedia. Din fericire nu este nevoie să apelezi la produse scumpe—și potențial nocive—pentru a avea din nou un ten curat.

Nu ai nevoie decât de un singur ingredient special: ceaiul verde.

În cele ce urmează îți vom prezenta trei remedii simple pe bază de ceai verde, ce vor alunga rapid acneea și punctele negre.

3 remedii pe bază de ceai verde pentru a trata acneea și punctele negre

1. Mască pe bază de argilă albă și ceai verde

Acneea și punctele negre pot fi tratate cu nămol

Ai auzit vreodată de efectele benefice ale argilei albe, în ceea ce privește îngrijirea pielii? Numită și „Caolin”, argila albă este o bază ideală pentru numeroase tratamente de înfrumusețare. Acest produs are proprietăți de curățare și dezinfectante, ceea ce îl face ideal pentru a trata acneea și punctele negre.

O mască pe bază de argilă albă și ceai verde are proprietăți astringente, utile pentru a ataca acneea și punctele negre și a ajuta pielea să aibă un aspect sănătos și luminos.

De unde puteți achiziționa argilă albă? Căutați în plafare sau magazine de produse naturiste. Acest produs nu este deloc scump, de fapt, este chiar ieftin! Îl vei găsi sub formă de pudră, dar nu este deloc greu să o folosești pentru a prepara masca.

Pentru a încerca următorul tratament, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți prepari un ceai puternic, folosind trei săculeți de ceai verde și jumătate de cană de apă. Te sfătuim, pe cât posibil, să folosești numai apă fără clor, dar nu-ți face griji dacă nu ai o astfel de apă la dispoziție.

Amestecă bine ceaiul obținut cu pudra de argilă albă, până când obții o pastă destul de groasă pentru a o putea aplica pe față. În timp ce-ți aplici masca, acordă o atenție specială acelor regiuni unde acneea și punctele negre apar cel mai frecvent.

Lasă masca să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă rece. Te sfătuim să aplici acest tratament de două ori pe săptămână.

2. Toner pe bază de ceai verde și oțet de mere

Trebuie să te speli pe față ca să elimini acneea și punctele negre

Următorul toner poate fi aplicat noaptea, de trei ori pe săptămână. Combinate, cele două ingrediente din care este preparat alcătuiesc un amestec esențial pentru a combate acneea și punctele negre, pe care nu trebuie să eziți să-l incluzi în rutina ta zilnică de înfrumusețare.

Cum te poate ajuta oțetul de mere în acest sens? Oțetul de mere este util împotriva inflamațiilor și punctelor negre, simultan promovând echilibrarea pH-ului pielii.

Pentru a prepara acest toner ai nevoie de puțin ceai verde. Folosind un pic mai puțin de o jumătate de cană de apă, fierbe trei săculeți de ceai verde și așteaptă până când dă în clocot. Apoi adaugă o linguriță de oțet de mere și varsă amestecul într-o sticlă cu pulverizator.

Pune tonerul obținut în frigider și lasă-l acolo timp de trei zile. Agită bine sticla și pulverizează-ți tonerul pe față. Lasă-l să acționeze timp de cel puțin o jumătate de oră, apoi clătește-te bine cu apă, aplică-ți crema hidratantă obișnuită și bagă-te în pat. Nu e greu deloc!

3. Baie cu aburi de ceai verde

Băile cu aburi pot elimina acneea și punctele negre

Următoarea versiune a celebrei băi cu aburi este la fel de ușoară ca originala și te poate ajuta să elimini acneea și punctele negre în totalitate. Pur și simplu urmează pașii de mai jos și tenul tău va fi din nou impecabil. Nu e greu deloc!

Încălzește o oală cu apă până când aceasta fierbe, apoi adaugă trei săculeți de ceai verde. Imediat ce dă în clocot, plasează-ți fața deasupra oalei și acoperă-ți capul cu un prosop pentru a prinde aburul. Nu uita să închizi focul și asigură-te că aburul este la o temperatură suportabilă.

Ai grijă să nu-ți apropii fața prea mult de oală, aburul te-ar putea arde.

Lasă aburul să-ți pătrundă în piele. Te vei simți minunat și, dacă aplici acest truc de două ori pe săptămână, rezultatele mult visate nu vor întârzia să apară.

Te-ar putea interesa și:

Primul ajutor în cazul arsurilor

Ca ultim sfat, îți sugerăm să nu eziți să profiți de beneficiile oferite de ceaiul verde și în modul tradițional, adică să-l consumi ca o băutură de după-amiază.

Acest ceai poate ataca acneea și punctele negre din interior. Deci, ești pregătită să încerci trucurile din acest articol?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • MedlinePlus (2019). Acné. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/acne.html. Accessed 11/03/2020.
  • Saric, S., Notay, M., & Sivamani, R. K. (2017). Green tea and other tea polyphenols: Effects on sebum production and acne vulgaris. Antioxidants6(1), 2. Available at: https://doi.org/10.3390/antiox6010002. Accessed 11/03/2020.
  • Williams, L. B., & Haydel, S. E. (2010). Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents. International geology review52(7-8), 745-770. Available at: https://doi.org/10.1080/00206811003679737. Accessed 11/03/2020.
  • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports8(1), 1-12. Available at: https://www.nature.com/articles/s41598-017-18618-x. Accessed 11/03/2020.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.