Ceai verde cu ghimbir și scorțișoară zilnic - Doza de Sănătate
 

Ceai verde cu ghimbir și scorțișoară zilnic

Aceste trei plante medicinale vă vor reface organismul din interior către exterior. Printre altele, acest remediu este recomandat în cazul retenției de lichide și al problemelor cardiace.
Ceai verde cu ghimbir și scorțișoară zilnic

Ultima actualizare: 30 octombrie, 2018

În acest articol vom discuta despre trei plante medicinale cu proprietăți puternice, foarte eficiente în prevenirea și tratarea multor boli. Acestea conțin în același timp multe vitamine, minerale și nutrienți. Mai exact, vă vom arăta care sunt minunatele beneficii ale unei infuzii de ceai verde cu ghimbir și scorțișoară – o combinație terapeutică și delicioasă ce reface organismul din interior către exterior.

La ce ne ajută un ceai verde cu ghimbir și scorțișoară?

Această infuzie de plante este recomandată:

  • Persoanelor supraponderale sau obeze care nu pot slăbi ușor.
  • Pentru a preveni retenția de lichide, picioarele grele, pleoapele umflate.
  • În caz de frigiditate sau lipsă a libidoului.
  • În caz de gingivită, carii sau alte probleme ale danturii.
  • Pentru tratarea digestiei proaste și a hiperacidității gastrice.
  • Ca adjuvant în tratamentul diabetului de tip II.
  • În caz de fibromialgie, oboseală cronică, epuizare.
  • Persoanelor cărora le este adesea frig.
  • Persoanelor predispuse la cancer din punct de vedere genetic.

În cele ce urmează, vă vom arăta beneficiile pentru sănătate ale fiecărei plante menționate:

Ceai verde – beneficii

  • Are efecte antioxidante care întârzie îmbătrânirea celulară.
  • Este un agent anticancerigen natural.
  • Accelerează metabolismul și vă ajută să slăbiți.
  • Îmbunătățește atenția și concentrarea.
  • Combate retenția de lichide.
  • Îmbunătățește sănătatea dinților și a gingiilor.
  • Ameliorează afecțiuni ale pielii precum acneea sau psoriazisul.
  • Reduce alergiile.
  • Elimină stresul.
Ceai verde cu ghimbir uscat și măcinat

Ghimbir – beneficii

  • Ajută la prevenirea cancerului ovarian, de prostată și de colon.
  • Îmbunătățește digestia.
  • Accelerează metabolismul.
  • Combate senzația de greață și amețeală, inclusiv cea din timpul sarcinii.
  • Oferă căldură corpului.
  • Ușurează durerile și inflamația gâtului.
  • Îmbunătățește circulația sângelui.
  • Combate retenția de lichide.
  • Ajută la prevenirea infecțiilor și crește puterea de apărare a organismului.
  • Are rol expectorant, adică ajută la eliminarea mucusului.
  • Ajută la combaterea migrenelor.
  • Ajută la ameliorarea durerilor menstruale.
  • Ajută la protejarea sănătății sistemului cardiovascular.
Ceai verde cu ghimbir și lămâie

Scorțișoară – beneficii

  • Are efect stimulator și afrodisiac.
  • Ajută digestia, reduce aciditatea gastrică și flatulența.
  • Reduce senzația de greață și vomă.
  • Reglează nivelul zahărului din sânge. Împreună cu stevia, scorțișoara este printre cele mai eficiente alimente care tratează în mod natural diabetul de tip II.
  • Oferă căldură și energie organismului.
  • Ameliorează, în timp, afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor.
  • Crește apetitul și pofta de mâncare.
  • Reduce nivelul colesterolului și riscul apariției bolilor cardiovasculare.
  • Este un anticoagulant natural puternic.
Scorțișoară baton în ceai verde cu ghimbir

Cum se prepară?

Fierbeți un litru de apă în care adăugați o linguriță de ghimbir și o linguriță de scorțișoară, ambele sub formă de pudră sau tocate foarte fin. Fierbeți totul timp de 5 minute, opriți focul și adăugați două lingurițe de ceai verde. Lăsați la infuzat 5 minute. Strecurați și puneți ceaiul într-un borcan sau sticlă din care să beți pe parcursul zilei. Se poate consuma fierbinte, cald sau rece.

Dacă vreți să beți un ceai dulce, este de preferat să folosiți stevia, un îndulcitor natural care nu are efecte nocive asupra sănătății, spre deosebire de zahăr sau îndulcitori artificiali.

Adăugând zeama de la o jumătate de lămâie, veți obține un efect mai puternic.

Încercați să consumați acest ceai în fiecare zi, timp de cel puțin o lună pentru a vedea rezultatele benefice.

Care este cel mai bun moment pentru a consuma ceai verde cu ghimbir și scorțișoară?

Pentru a beneficia din plin de pe urma oricărei infuzii, cele mai bune momente pentru a le bea sunt:

  • Pe stomacul gol, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de micul dejun.
  • Între mese, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de masă.
  • Nu vă recomandăm să beți această infuzie după-amiaza sau seara datorită efectului diuretic și de detoxifiere care vă poate face să mergeți la toaletă în timpul nopții.

Ceai verde cu ghimbir și scorțișoară din ingrediente de calitate

La fel de importantă este alegerea ingredientelor de cea mai bună calitate:

  • Ceai verde: de preferat organic.
  • Scorțișoară:cea mai bună scorțișoară este cea de Ceylon. Este și cea mai aromată. Este bine să o păstrați într-un recipient închis ermetic.
  • Ghimbir: cel mai bine este să folosiți ghimbir proaspăt, să îl dați pe răzătoare și să îl puneți în oala care fierbe. Puteți folosi și ghimbir pudră, cu condiția să fie de o calitate excelentă, aromat și iute.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.