Ghimbirul te scapă de durerile articulare!

· 22 octombrie 2015
Atât mierea cât și lămâile pot reduce inflamațiile. Dacă le combinăm cu puțin ghimbir, ele te vor ajuta să scapi de durere imediat.

În zilele noastre, multe persoane suferă de dureri articulare și, din păcate, deseori aceștia nu știu ce altceva să facă decât să-și suporte durerea până când trece sau se ameliorează de la sine.

Însă, nu trebuie să ne resemnăm fără a lupta: există anumite remedii ce ne pot ajuta să scăpăm de durere imediat. Mai jos îți vom prezenta cum poți folosi ghimbirul în acest sens. Citește în continuare și nu vrei regreta!

Ce știm despre durerile articulare?

Oare există vreun leac pentru durerile articulare? Din păcate, cercetătorii nu au reușit să descopere încă nicio modalitate de a vindeca durerile articulare, dar există mai multe tratamente ce pot îmbunarăți calitatea vieții celor care suferă de această problemă.

Artrita, artroza sau reumatismul sunt doar câteva afecțiuni ce ne obligă să luăm medicamente antiinflamatoare sau relaxanți—medicamente ce ar putea avea efecte secundare negative pe termen lung pentru sănătatea noastră, în mod special în ceea ce privește rinichii și ficatul.

După cum bine știi deja, articulațiile conectează oasele și fac posibile mișcarea și flexibilitatea acestora. Articulațiile sunt acoperite de cartilaj, un fel de țesut ce poate fi reconstruit numai dacă urmăm o dietă corespunzătoare.

Motivele pentru care unii dintre noi au dureri articulare sunt numeroase: moștenirea genetică, uzura, un nivel scăzut de colagen, o scădere a rezistenței articulare, infecții, leziuni etc.

Dacă începi să resimți dureri articulare, te sfătuim să-ți consulți medicul imediat. Însă, nu strică să încerci și remediile pe care ți le vom prezenta mai jos, ce sunt o alternativă foarte bună pentru medicamentele tradiționale.

Cum mă poate ajuta ghimbirul?

Ghimbirul: ceai

Ghimbirul este o plantă cu proprietăți medicinale incredibile. Acesta e folosit secole întregi și este în mod special cunoscut pentru beneficiile pe care ni le oferă în ceea ce privește digestia și abilitățile sale de a reduce durerile și inflamațiile provocate de artrită.

Dar de ce este ghimbirul atât de bun? Secretul constă într-un element numit gingerol, ce a devenit un ingredient foarte comun în tratamentele pentru ameliorarea durerilor de orice fel. Mai multe studii arată că gingerolul este în mod special eficient în tratarea durerilor provocate de artrită.

De pildă, în 2007 cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că ghimbirul conține un agent antiinflamator foarte puternic. Acest studiu a arătat că, cu cât organismele noastre conțin mai mult gingerol, cu atât inflamațiile ni se vor reduce.

În plus, prestigioasa Universitate John Hopkins a demonstrat că ghimbirul are componente ce pot suprima producția de substanțe chimice inflamatoare, astfel încât nici nu vei avea nevoie de medicamente tradiționale. Ghimbirul chiar este minunat!

Cum pot folosi ghimbirul pentru a-mi ameliora durerile articulare?

Ghimbirul

Ingrediente:

  • O lingură de ghimbir proaspăt tocat
  • Un pahar de apă
  • Două linguri de miere
  • Puțină scorțișoară

Indicații:

Într-un articol trecut ți-am vorbit despre minunatele beneficii pe care ți le oferă mierea și scorțișoara dacă suferi de dureri articulare. Dacă combini aceste două ingrediente cu ghimbir, vei obține o soluție antiinflamatoare foarte puternică, pe care o poți bea în fiecare dimineață.

Pur și simplu prepară-ți un ceai de ghimbir și adaugă niște miere și scorțișoară. Dacă vrei, în loc de praf poți folosi un băț de scorțișoară, pentru că acestea îți va oferi mai multe beneficii. Ghimbirul din această soluție va ameliora toată durerea pe care o simți.

Te sfătuim să bei acest ceai de cel puțin două ori atunci când te chinuie durerile articulare, în mod special pentru că aceasta este un substitut pentru medicamentele tradiționale. Deci, începe-ți dimineața cu o ceașcă de ceai de ghimbir cu miere și scorțișoară. Ce ai de pierdut?