Curcuma și miere pentru dureri articulare - Doza de Sănătate
 

Curcuma și miere pentru dureri articulare

Pe lângă faptul că te ajută să combați pierderea masei osoase și reduc inflamațiile, curcuma și mierea întăresc sistemul imunitar.
Curcuma și miere pentru dureri articulare
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 03 decembrie, 2018

Specialiștii în medicină naturistă susțin că această combinație simplă de curcuma și miere este extraordinară. Împreună aceste ingrediente constituie un tratament bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. De asemenea, sunt extrem de eficiente în reducerea inflamațiilor.

Dacă suferi de dureri articulare sau de pierderea masei osoase, adaugă acest remediu în dieta ta începând chiar de azi.

Spre deosebire de analgezice, antibiotice și alte medicamente antiinflamatoare sau antiinfecțioase, acest tratament pe bază de curcuma și miere nu are efecte secundare. 

În plus, acesta nu afectează ficatul și nici flora intestinală.

În articolul de azi îți vorbim despre beneficiile incredibile ale acestor două ingrediente naturale pe care ar trebui să le ai mereu în casă.

Curcuma cu miere, un tratament străvechi pentru durerile articulare

Curcuma ameliorează durerile articulare

Doar o lingură de miere și curcuma pe zi poate avea beneficii uimitoare pentru sănătate. Totuși, este important de reținut că, dacă ai artrită sau osteoartrită, trebuie să fii consecvent în administrarea acestui tratament. Consumă-l timp de cel puțin două săptămâni consecutive  pentru a vedea rezultate.

Deși curcuma provine din țările asiatice, în prezent acest condiment se găsește aproape peste tot în lume. Numeroase studii au arătat că această plantă are proprietăți medicinale și ajută la tratarea multor afecțiuni.

 • Potrivit unui studiu publicat în anul 2000 de Departamentul de Biologie Moleculară din cadrul Universității din Granada (Spania), curcuma ucide în mod natural și eficient bacteriile care atacă organismul.
 • Până în prezent s-au realizat multe studii ce au stabilit care este cantitatea zilnică de curcuma ce trebuie consumată pentru a preveni acumularea unei proteine numite beta-amiloid. Aceasta, în cele din urmă, se transformă în placă ateromatoasă și este asociată cu bolile degenerative.
 • Datorită conținutului bogat de antioxidanți,curcuma este recomandată ca tratament natural pentru inflamații și pentru prevenirea demenței și a bolii Alzheimer.

Să vedem ce remediu poți obține dacă alegi să combini curcuma cu puțină miere.

Tratament antiinflamator

 • Curcuma cu miere previne eliberarea de eicosanoide, compuși care duc la apariția inflamațiilor și stimulează acumularea de prostaglandine.
 • Ambele ingrediente previn pierderea masei osoase. Ele controlează eliberarea anumitor proteine care sunt prezente în inflamații și care pot cauza deteriorarea osului în sine, dar și a cartilajului din jurul său.
 • Unul dintre cele mai importante efecte ale acestor două ingrediente este acțiunea lor similară cu cea a multor medicamente steroidiene sau nesteroidiene.
 • Atât mierea, cât și curcuma stimulează producția de histamină și ridică nivelul de cortizon. Acestea reduc astfel inflamațiile fără să creeze efecte secundare.
Curcuma și mierea întăresc sistemul imunitar

Întăresc sistemul imunitar

Pentru tratarea problemelor asociate cu artrita și osteoartrita, un element esențial este abilitatea organismului de a lupta împotriva agenților patogeni care apar atunci când articulațiile sunt inflamate.

Dacă ai un sistem imunitar puternic și sănătos, poți ameliora durerea cauzată de aceste afecțiuni care te împiedică să îți îndeplinești sarcinile zilnice.

Cu toate acestea, este important să-ți amintești că aceste boli nu se pot vindeca. Un tratament natural poate doar să îți îmbunătățească într-o anumită măsură calitatea vieții, iar mierea și curcuma pot fi de ajutor în acest sens.

 • Curcuma este bogată în antioxidanți și în vitaminele C și E, care ajută la întărirea sistemului imunitar.
 • Potrivit unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga (Danemarca), curcuma conține o peptidă antimicrobiană numită CAMP, ce ajută sistemul imunitar să lupte împotriva a diferite tipuri de bacterii, virusuri sau ciuperci, chiar dacă nu le-a mai întâlnit până acum.
 • Mierea este un antibiotic natural folosit de secole întregi pentru întărirea sistemului imunitar și tratarea a numeroase afecțiuni.

Totuși, așa cum am indicat mai sus, acest tratament este eficient numai dacă este administrat în mod consecvent.

Cum se prepară tratamentul cu miere și curcuma

Tratamentul cu miere și curcuma este ușor de preparat

Ingrediente

 • 1/4 cană de miere pură (100 g)
 • 1 lingură de curcuma (10 g)

Ustensile

 • 1 recipient din sticlă cu capac

Mod de preparare

 • Cel mai important lucru este să procuri cea mai pură și mai naturală miere de albine. Uneori sortimentele pe care le găsești în magazine conțin adaosuri de zahăr care fac mai mult rău decât bine.
 • Dacă se poate, cumpără mierea direct de la un apicultor.
 • Acest tratament este foarte ușor de preparat. Pune mierea în recipientul din sticlă, apoi adaugă curcuma. Amestecă bine și consumă câte o lingură din acest amestec delicios în fiecare dimineață.

Te-ar putea interesa și:

Mierea de albine: 6 beneficii

Dacă iei medicamente care subțiază sângele, este indicat să ceri părerea medicului înainte de a adăuga curcuma în dieta ta.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.