Dureri ale articulațiilor tratate cu plante medicinale - Doza de Sănătate
 

Dureri ale articulațiilor tratate cu plante medicinale

Sunt plantele medicinale de ajutor pentru tratarea durerilor articulare? Da, cu siguranță, deși multe persoane s-au obișnuit să ia medicamente cu efect antiinflamator ce dăunează ficatului pe termen lung. De aceea, plantele medicinale pot fi folosite ca supliment alimentar, alături de medicația prescrisă de către medic.
Dureri ale articulațiilor tratate cu plante medicinale

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Foarte mulți oameni suferă de dureri ale articulațiilor. Acestea limitează mobilitatea și scad calitatea vieții. Puteți să vă ameliorați simptomele și să tratați astfel de dureri articulare cu plante medicinale, un tratament ușor și economic care vă va ajuta foarte mult.

Beneficiile plantelor medicinale pentru diferite dureri ale articulațiilor

Dureri articulare la genunchi

Sunt plantele medicinale de ajutor pentru tratarea durerilor articulare? Da, cu siguranță, deși multe persoane s-au obișnuit să ia medicamente cu efect antiinflamator ce dăunează ficatului pe termen lung. De aceea, plantele medicinale pot fi folosite ca supliment alimentar, alături de medicația prescrisă de către medic.

Uneori, puteți avea dureri articulare ce anticipează artrita reumatoidă. De aceea, vă recomandăm să mergeți întotdeauna la un control medical. Dar, haideți să vedem cum vă pot ajuta plantele medicinale:

  • Plantele vă pot ajuta să eliminați reziduurile rezultate în urma proceselor metabolice sau toxinele din organism.
  • Ele îmbunătățesc circulația și accelerează detoxifierea. Acest lucru înseamnă mai puține toxine ce pot cauza inflamații și dureri în corp.
  • Multe plante acționează ca un antibiotic natural.
  • Au proprietăți antiinflamatorii.
  • Vă relaxează și ameliorează tensiunea musculară, reducând, prin urmare, presiunea exercitată asupra articulațiilor.

Plante medicinale pentru dureri ale articulațiilor

1. Turmeric

Turmeric, ideal pentru dureri articulare

Turmericul, sau curcuma, este un remediu care n-ar trebui să vă lipsească din bucătărie. Curcuma este foarte eficientă pentru reducerea inflamațiilor din organism și are efect relaxant, ideal pentru mușchi, oase și articulații.

Datorită proprietăților antiinflamatorii, acest condiment este recomandat pentru dureri articulare. Turmericul are și efect antioxidant și anticancerigen.

2. Rădăcină de brusture

Brusture, ideal pentru dureri articulare

Una dintre cele mai bune modalități de a trata și combate durerile de articulații este să creșteți consumul de acizi grași. Pe lângă nuci, pește gras, macrou sau somon, consumați și rădăcină de brusture. Este extraordinară.

Are efect antiinflamator și este indicat să o consumați de două ori pe zi. În orice magazin naturist, puteți găsi rădăcină de brusture mărunțită sau uscată. Puneți o lingură într-un pahar cu apă fierbinte. Lăsați-o să stea timp de 5 minute și beți câte puțin. Este minunată!

3. Ghimbir

Ceai de ghimbir pentru dureri articulare

Am mai discutat despre proprietățile deosebite ale ghimbirului. Este una dintre plantele cu cele mai puternice efecte antiinflamatorii și antireumatice. Toate acestea se bazează pe două componente de bază: inhibitorul COX-2 și TNF, ce inhibă inflamația și prostaglandina E2.

Te-ar putea interesa și:

Sfaturi pentru dureri articulare

Există multe studii care garantează eficacitatea ghimbirului în cazuri de artrita reumatoidă și osteoartrită. Acesta reduce durerile, inflamația și protuberanțele, fără efecte secundare. Nu-i așa că o să-l folosiți?

4. Semințe de in

Semințe de in, utile în dureri articulare

Inul este o sursă naturală de Omega 3 vegetal. Cu ajutorul acestuia, vă puteți întări imunitatea și elimina toxinele din organism ce se pot acumula în articulații și cauza dureri. Semințele de in reduc inflamația și vă scapă de dureri.

Cel mai bine este să consumați semințele presărate în salată sau în alt fel de mâncare. În acest caz nu vom face o infuzie. De ce? Pentru că atunci când le încălzim, semințele își pierd o parte din proprietăți, inclusiv mare parte din conținutul de Omega 3.

Așa că, nu uitați: cel mai bine ar fi să le consumați sub formă de pudră. Cantitatea recomandată este de două linguri pe zi. Veți vedea ce bine o să vă simțiți!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Daily JW, Yang M, Park S. Efficacy of turmeric extracts and curcumin for alleviating the symptoms of joint arthritis: a systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. J Med Food 2016; 19: 717-29.
  • Lin CC, Lu JM, Yang JJ, Chuang SC, Ujiie T. Anti-inflammatory and radical scavenge effects of Arctium lappa. Am J Chin Med 1996; 24: 127-37.
  • Maroon JC, Bost JW. Omega-3 fatty acids (fish oil) as an anti-inflammatory: an alternative to nonsteroidal anti-inflammatory drugs for discogenic pain. Surg Neurol 2006; 65: 326-31.
  • Ramadan G, El-Menshawy O. Protective effects of ginger-turmeric rhizomes mixture on joint inflammation, atherogenesis, kidney dysfunction and other complications in a rat model of human rheumatoid arthritis. Int J Rheum Dis 2013; 16: 219-29.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.