Scorțișoară și miere: ia-ți doza zilnică de sănătate! - Doza de Sănătate
 

Scorțișoară și miere: ia-ți doza zilnică de sănătate!

Scorțișoara și mierea sunt două alimente foarte hrănitoare și delicioase, ce prezintă numeroase avantaje pentru sănătatea ta. Dacă le combini, le vei amplifica calitățile și vei putea să le consumi în fiecare zi mult mai ușor.
Scorțișoară și miere: ia-ți doza zilnică de sănătate!

Ultima actualizare: 11 ianuarie, 2019

Amestecul de scorțișoară și miere este foarte hrănitor și delicios și prezintă numeroase avantaje pentru sănătatea ta. Dacă le combini, le vei amplifica calitățile și vei putea să le consumi în fiecare zi mult mai ușor.

Printre calitățile acestui amestec se numără: slăbirea, întărirea imunității, îmbunătățirea digestiei, îngrijirea articulațiilor, tratarea insomniei și a stresului și creșterea libidoului.

Beneficii

Dacă consumi scorțișoara și mierea în fiecare zi așa cum îți vom sugera mai jos, poți obține următoarele beneficii:

 • Slăbire: acest amestec îți activează metabolismul și îți scade pofta de dulce. În plus, scorțișoara îți reglează nivelul de glucoză din sânge și te poate ajuta să elimini și lichidul în exces și grăsimile. Ia acest amestec între mese cu apă caldă.
 • Creșterea imunității: scorțișoara și mierea sunt foarte bogate în calorii și acționează ca un antibiotic natural. Cu alte cuvinte, acest amestec te va ajuta să scapi de senzația de răceală din corp și să te ferești de infecțiile cu virusuri și bacterii.
 • Prevenirea și ameliorarea infecțiilor gâtului: proprietățile antibiotice și antiinflamatoare ale acestui amestec te pot ajuta să tratezi faringite, amigdalite, afonii, disfonii etc. Amestecă o lingură de scorțișoară și miere cu puțină apă caldă și apoi fă gargară.
 • Îmbunătățirea sănătății articulațiilor: grație conținutului său caloric ridicat și al proprietăților sale antioxidante, acest amestec este foarte bun pentru tratarea unor afecțiuni cum ar fi artroza sau osteoartrita.
 • Reducerea riscului de apariție al bolilor cardiovasculare: pentru că îți îmbunătățește circulația, îți reduce nivelul de colesterol, îți întărește inima și reglează ritmul acesteia, acest amestec este foarte folositor.
 • Creșterea libidoului: scorțișoara este considerată a fi unul dintre cele mai bune afrodisiace naturale atât pentru bărbați cât și pentru femei. Ia o lingură de scorțișoară și miere în fiecare dimineață și încă una înainte de culcare.
Beneficiile consumului de scorțișoară și miere

Beneficiile combinației de scorțișoară și miere

 • Îmbunătățirea digestiei și scăderea acidității: în acest caz, bea o cană de apă caldă împreună cu o lingură de scorțișoară și miere în fiecare zi, de preferat înainte de prânz. Poți să iei acest amestec și după ce ai băut o infuzie.
 • Îți dă energie și previne apariția stresului: grație conținutului său caloric și al proprietăților sale de tonifiere, acest amestec te poate ajuta să-ți revitalizezi corpul. Pur și simplu ia o lingură de scorțișoară și miere zilnic, de preferat pe stomacul gol.
 • Întinerirea corpului, atât la exterior cât și pe dinăuntru: mulțumită proprietăților sale antioxidante, amestecul de scorțișoară și miere ajută la reducerea deteriorării țesuturilor cauzată de trecerea timpului, motiv pentru care acesta este și un remediu pentru înfrumusețare foarte bun. În plus, te poate ajuta să previi apariția bolilor cronice.
 • Alungarea insomniei: ia o lingură de scorțișoară și miere împreună cu un pahar de apă caldă imediat înainte de a te culca.

De ce ingrediente am nevoie?

Nu ai nevoie decât de niște scorțișoară și de puțină miere. De preferat, acestea ar trebui să fie de calitate superioară.

Mierea este bine să fie organică, altfel nu vei avea nicio garanție că aceasta a fost procesată natural și nu au fost adăugați aditivi. În plus, asigură-te că mierea nu a fost fiartă la temperaturi foarte ridicate; dacă a fost, aceasta va rămâne permanent în stare lichidă. Altfel spus, mierea pe care o folosești trebuie să se întărească dacă o pui în frigider. Atunci când aceasta este rece, o poți încălzi la bain-marie pentru a o topi fără ca ea să-și piardă proprietățile.

Desigur, și scorțișoara trebuie să fie organică. Îți poți da seama de calitatea ei luându-te după aromă.

Scorțișoară și miere ca ingrediente pentru remediu

Cum prepar amestecul cu scorțișoară și miere?

Amestecă scorțișoara și mierea aflată în stare lichidă până când obții o substanță foarte groasă. Conservă această substanță într-un recipient de sticlă bine sigilat. Acest amestec nu se va strica pentru foarte mult timp, grație proprietăților naturale ale scorțișoarei și mierii.

 

Cum consum amestecul?

Dozajul recomandat în mod obișnuit este de o lingură pe zi. Pentru copiii mai mici, acesta este de o linguriță pe zi.

Poți amesteca substanța cu puțină apă caldă și vei obține un lichid cu gust de infuzie îndulcită. Poți să amesteci scorțișoara și mierea cu apă rece, ca să obții o băutură răcoritoare și sănătoasă. Poți să mai amesteci substanța cu suc, lapte sau iaurt. Însă, să nu o fierbi.

Cum consumăm scorțișoară și miere

Îți recomandăm să-ți consulți medicul sau naturopatul înainte de a începe orice fel de tratament. De multe ori produsele naturiste pot intra în conflict cu medicamentele pe care poate le iei în prezent. În plus, consumul în exces a acestor produse îți poate aduce efecte secundare nedorite.

Sursa fotografiilor: la HealthHomeHappy.com, alsjhc, ion-bogdan dumitrescu și sweetbeetandgreenbean.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
 • Miguel, M. G., Antunes, M. D., & Faleiro, M. L. (2017). Honey as a complementary medicine. Integrative Medicine Insights. https://doi.org/10.1177/1178633717702869
 • Whitfield, P., Parry-Strong, A., Walsh, E., Weatherall, M., & Krebs, J. D. (2016). The effect of a cinnamon-, chromium- and magnesium-formulated honey on glycaemic control, weight loss and lipid parameters in type 2 diabetes: an open-label cross-over randomised controlled trial. European Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1007/s00394-015-0926-x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.