9 metode naturale de întinerire - Doza de Sănătate
 

9 metode naturale de întinerire

Pe lângă faptul că asigură bunăstarea la nivel fizic, emoțiile joacă un rol important și în procesul de întinerire sau îmbătrânire. Așa că, fii fericită și totul se va rezolva de la sine. 
9 metode naturale de întinerire
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 15 martie, 2018

Într-adevăr, există metode naturale de întinerire, însă trebuie să fii pregătită să faci anumite schimbări în viața ta. În acest fel te menții tânără în interior, dar radiezi și la exterior.

Descoperă 9 metode naturale de întinerire la care poți apela fără să fie nevoie să recurgi la operații estetice sau produse cosmetice.

 1. Bea multă apă în fiecare zi (2 litri sau cel puțin 6 – 8 pahare)

Primul truc este cel mai simplu și mai ieftin, întrucât nu ai nevoie decât de apă pentru a-ți menține organismul hidratat întreaga zi.

Îmbătrânirea este legată de deshidratarea progresivă a corpului, care provoacă riduri, piele uscată, piele lăsată, etc.

Pielea pierde treptat capacitatea de a reține apa, ceea ce înseamnă că este important să bem cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, pe stomacul gol și între mese.

2. Consumă smoothie-uri vegetale hrănitoare

Metode naturale de întinerire precum consumul de smoothie-uri vegetale

O alimentație hrănitoare este printre cele mai bune metode naturale de întinerire. La baza unei piramide nutriționale echilibrate se află următoarele alimente, bogate în vitamine și minerale:

 • Fructe
 • Legume
 • Oleaginoase
 • Semințe
 • Cereale integrale
 • Uleiuri vegetale presate la rece (de cocos, de germeni de grâu, de primulă, susan, semințe de in)

Cu ajutorul acestor ingrediente, poți prepara smoothie-uri hrănitoare vegetale, fără produse de origine animală. Astfel, o singură băutură îți oferă o doză generoasă de nutrienți antioxidanți revitalizanți.

3. Metode naturale de întinerire: suplimentele antioxidante

Dacă îți dorești o opțiune mai practică, poți alege suplimente care întineresc corpul la interior și la exterior. Acestea au un puternic efect antioxidant care combate daunele celulare cauzate de radicalii liberi.

Iată câteva suplimente antioxidante:

 • Resveratrol
 • Astaxantină
 • Glutation
 • Vitamina C
 • Vitamina E
 • Seleniu
 • Acai
 • Ceai verde
 • Curcuma

4. Protecție zilnică împotriva razelor solare

Metode naturale de întinerire precum protecția împotriva razelor solare

Printre cele mai bune metode naturale de întinerire este protecția împotriva razelor solare. Acest obicei care durează doar câteva minute este foarte benefic.

Totodată, este bine de reținut faptul că expunerea excesivă la soare poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Soluția nu este să te dai cu cremă și să petreci ore întregi la soare pe timp de vară, ci să stai aproximativ 10 minute pe zi, în fiecare zi. În acest fel, pielea se bronzează treptat, fără să se ardă.

5. Un somn odihnitor în fiecare noapte

Somnul odihnitor este esențial pentru regenerarea organismului și întinerirea sa în mod naturalÎnsă a dormi nu este întotdeauna sinonim cu a te odihni.

Te trezești în fiecare dimineață înviorată și încărcată cu energie și motivație? Dacă răspunsul este nu, trebuie să analizezi posibilii factori care îți diminuează calitatea somnului (stresul, alimentele servite la cină, lumina, zgomotul, telefonul mobil, etc.).

6. Învață să respiri

Metode naturale de întinerire prin respirație corectă

Respirația ajută oxigenul să pătrundă în toate celulele corpului, drept pentru care este important să înveți să respiri corect. Majoritatea oamenilor respiră în mod sacadat sau „limitat”.

Încearcă următorul truc: în fiecare seară, înainte de culcare, relaxează-te și respiră adânc. Acest exercițiu contribuie la oxigenarea corpului și te ajută să dormi mai bine.

7. Îngrijește-ți sănătatea

Una dintre cele mai eficiente metode naturale de întinerire este îngrijirea sănătății. Dacă anumite organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii, plămânii, intestinele sau glanda tiroidă nu funcționează în mod corespunzător, acest lucru poate duce la îmbătrânirea prematură.

Dacă suferi de o boală cronică, trebuie să o tratezi cât mai curând posibil, chiar și prin mijloace naturale.

8. Folosește cosmetice naturale

Metode naturale de întinerire prin folosirea de cosmetice naturale

Îți recomandăm să folosești produse cosmetice și de igienă personală naturale, obținute din ingrediente ecologice, bazate pe plante, uleiuri esențiale, flori, etc.

 • În plus, ai grijă să te demachiezi în fiecare seară, înainte de culcare, pentru a oferi pielii ocazia de a se regenera în timpul nopții.
 • Spală-ți și hidratează-ți tenul înainte de culcare și vei observa diferența în dimineața următoare.

9. Alege să fii fericită

Emoțiile joacă, de asemenea, un rol fundamental, atât în procesul de întinerire, cât și de îmbătrânire prematură. Fii fericită și ajută și alți oameni să se simtă la fel.

Fericirea este cel mai bun elixir al sănătății. Fă schimbările necesare în stilul de viață pentru a preveni stresul, grijile și angoasa. 

Dacă este nevoie, practică terapii relaxante, cum ar fi yoga, tai chi, înotul, dansul sau orice alt exercițiu care îți face plăcere. Activitățile artistice și creative sunt, de asemenea, de mare ajutor, la fel ca și excursiile în natură.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.