5 plante care stimulează libidoul - Doza de Sănătate
 

5 plante care stimulează libidoul

Dacă te confrunți cu anumite probleme sexuale, discută cu partenerul tău. De cele mai multe ori, nu trebuie decât să faci niște schimbări minore. Dacă nu este de ajuns, încearcă plantele de mai jos și cere îndrumarea unui medic. 
5 plante care stimulează libidoul
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există anumiți factori care pot diminua dorința sexuală. Dacă ai această problemă, încearcă anumite plante care stimulează libidoul în mod natural.

Plantele medicinale oferă beneficii multiple și diverse, de la îmbunătățirea digestiei până la prevenirea bolilor cronice și a cancerului. Analizând această gamă largă de efecte pozitive, vei descoperi că există și plante care stimulează libidoul în mod natural. 

Libidoul reprezintă dorința sexuală, aceasta fiind generată de acțiunea hormonilor sexuali care provoacă o reacție la nivelul sistemului nervos.

Energia asociată activității sexuale nu determină numai nivelul dorinței resimțite față de partener, ci și al plăcerii generate de actul sexual.

Dorința sexuală este o manifestare firească, însă anumiți factori, precum stresul sau anumite boli o pot diminua.

Deși poți folosi și anumite medicamente, noi îți recomandăm o serie de plante care stimulează libidoul în mod natural. Având în vedere că sunt naturale, aceste remedii nu prezintă efecte secundare grave, iar beneficiile se resimt aproape imediat.

1. Shatavari

Shatavari este una dintre cele mai bune plante care stimulează libidoul

Având denumirea științifică de Asparagus racemosus, această plantă este folosită de mult timp în medicina ayurvedică pentru îmbunătățirea vitalității și stimularea dorinței sexuale feminine.

Deși nu are un efect imediat, atunci când este consumată în mod regulat, shatavari mărește nivelul de energie și hrănește organele reproducătoare. Pe termen lung, aceste efecte duc la creșterea libidoului.

Potrivit medicinei ayurvedice, pentru a simți dorința sexuală, o femeie trebuie să fie calmă, să nu fie stresată și să consume alimente bogate în nutrienți.

Asparagus racemosus este ideală pentru femei, deoarece oferă beneficii și în timpul sarcinii, cum ar fi:

  • Poate mări producția de lapte.
  • Întărește fătul, în cazul în care mama a mai suferit avorturi spontane.
  • Stimulează fertilitatea.
  • Reglează deficitul de estrogen în timpul menopauzei.

2. Tongkat Ali

Având denumirea științifică de Eurycoma longifolia, această plantă este rădăcina unui arbore originar din Malaezia. Printre altele, Tongkat Ali mărește libidoul și asigură un echilibru hormonal. Când hormonii se află la un nivel normal sau optim, corpul este mai predispus la resimțirea plăcerii sexuale.

În cazul bărbaților, tongkat ali prelungește durata erecției prin creșterea nivelului de testosteron. Un alt beneficiu este îmbunătățirea calității spermei.

3. Pătrunjelul de zăpadă

Pătrunjelul de zăpadă se află pe lista de plante care stimulează libidoul

Pe lista de plante care stimulează libidoul se află și pătrunjelul de zăpadă (Cnidium monnieri). Acest remediu chinezesc este folosit de zeci de ani pentru îmbunătățirea sănătății aparatului reproducător și stimularea dorinței sexuale la femei și bărbați.

Semințele de pătrunjel de zăpadă sunt folosite pentru tratarea disfuncțiilor sexuale și a impotenței la bărbați. Acestea relaxează venele și arterele de la nivelul penisului, mărind capacitatea lor de dilatare și îmbunătățind circulația sanguină.

În cazul femeilor, pătrunjelul de zăpadă stimulează circulația sanguină în zona clitorisului și mărește sensibilitatea acestuia.

4. Ginsengul

Ginsengul este o sursă excelentă de energie și un vasodilatator care îmbunătățește calitatea erecției datorită eliberării unei cantități mai mari de monoxid de azot și a îmbunătății circulației.

Unul dintre compușii naturali ai ginsengului, numit ginsenoside, stimulează libidoul, având un efect asemănător cu al testosteronului.

Este important de menționat faptul că nu toate tipurile de ginseng au acest efect, unele dintre ele având chiar proprietăți sedative. Cel folosit pentru tratarea disfuncțiilor și stimularea dorinței sexuale este ginsengul roșu coreean.Pentru a obține toate beneficiile sale, trebuie să consumi între 0,5 și 3 grame pe zi.

Poți consuma ginseng răzuit, sub formă de ceai sau ca ingredient în diverse preparate culinare. Consumul excesiv poate cauza însă anumite efecte secundare:

  • Dureri de cap
  • Amețeală
  • Creșterea tensiunii arteriale
  • Schimbări bruște de dispoziție

Dacă nu obișnuiești să consumi ginseng în mod regulat, este indicat să începi cu o cantitate mică pentru a te obișnui cu gustul.

5. Scorțișoara

Scorțișoara este printre cele mai bune plante care stimulează libidoul

Scorțișoara este un afrodiziac natural, fiind foarte utilă persoanelor cu o dorință sexuală scăzută. Această mirodenie îmbunătățește circulația sanguină în zona abdominală și genitală, atât la bărbați, cât și la femei.

Una dintre principalele proprietăți ale scorțișoarei este faptul că nu are efecte secundare. Dacă ai hipertensiune, este indicat să o consumi în cantități mici și să discuți mai întâi cu un medic.

De este important să folosești plante care stimulează libidoul sau alte remedii de acest gen?

Dorința sexuală sau libidoul este o parte a vieții fiecărei persoane, neavând doar scop reproducător. Obținerea satisfacției sexuale este necesară pentru o calitate superioară a vieții.

Dacă ai probleme în plan sexual, începe prin a discuta cu partenerul. De cele mai multe ori, sunt suficiente câteva schimbări minore. Dacă nu este de ajuns, încearcă aceste plante care stimulează libidoul și cere îndrumarea unui medic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.