Cele mai bune afrodiziace naturale - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune afrodiziace naturale

Răsfață-ți partenerul cu aceste afrodiziace naturale pentru a avea parte de clipe de neuitat împreună!
Cele mai bune afrodiziace naturale

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Conform specialiștilor, cele mai bune afrodiziace naturale au proprietatea de a ne stimula apetitul sexual. Fără a apela la măsuri drastice, multe cupluri reușesc să-și reaprindă flacăra pasiunii cu aceste afrodiziace miraculoase, salvându-și relația de la eșec. Mai jos îți vom prezenta cele mai bune afrodiziace naturale folosite în diverse locuri din întreaga lume.

Ce știm despre cele mai bune afrodiziace naturale?

În teorie, un afrodiziac este orice substanță ce poate stimula apetitul sexual. Cuvântul provine de la numele zeiței grecești a iubirii, Afrodita, ce s-a născut din spuma mării în care Cronos a aruncat organele genitale ale tatălui său după ce l-a ucis. Unele afrodiziace funcționează prin stimularea simțurilor. Altele pot fi consumate ca băuturi, mâncare sau condimente.

Substanțele afrodiziacele sunt cunoscute în toate civilizațiile, în special în India. Sunt menționate în celebra Kama Sutra, carte din paginile căreia bărbații pot afla, de exemplu, că își pot spori priceperea sexuală cu alimente cum ar fi mierea sau laptele.

Afrodiziace sub formă de remedii preparate din plante sunt folosite și în medicina chinezească tradițională (de exemplu, ginsengul, considerat ca putând prelungi actul sexual). Arabii apelează la parfumuri, miresme și produse cosmetice pentru a-și spori plăcerea din dormitor. Anglo-saxonii își îmbunătățesc performanța sexuală cu legume cum ar fi morcovul sau sparanghelul.

Știința modernă nu recunoaște existența decât a câtorva afrodiziace. Unul dintre acestea este musca spaniolă, ce conține un alcaloid numit cantaridină. În cantități controlate, cantaridina provoacă dilatarea vaselor de sânge și, în cazul bărbaților,  erecție prelungită.

Până în secolul al XVII-lea, musca spaniolă era foarte des folosită ca afrodiziac. Din pricina numeroaselor cazuri de intoxicații provocate de consumul acestei insecte, folosirea ei este descurajată. Nici noi nu îți recomandăm să o încerci, deoarece este foarte toxică și, prin urmare, periculoasă.

Cele mai bune afrodiziace naturale

Din ce în ce mai multe persoane recunosc că au diverse probleme legate de performanța în dormitor. Cauzele sunt numeroase: oboseala, stresul, chiar și problemele de relație. Dacă motivul nu este existența vreunei boli sau defect fizic, nu strică să încerci cele mai bune afrodiziace naturale:

 • Ginkgo biloba: această plantă este unul dintre cele mai bune afrodiziace naturale existente. Menține organul sexual masculin în stare perfectă și sporește apetitul sexual.
 • Lăptișorul de matcă: această substanță stimulează sistemul nervos, dar și regiunea genitală. Poate dura ceva timp până încep să se vadă rezultatele. Însă acest afrodiziac nu prezintă riscuri, iar rezultatele sunt de durată.
 • Zahărul brun: există un motiv pentru care tradiția indică că trebuie să servim ca desert la sfârșitul unei cine romantice—o substanță ce îți crește ușor glicemia îți va crește și pofta de a face sex! Lipsa de zahăr sporește producția de adrenalină, ceea ce blochează hormonii responsabili de apariția apetitului sexual.
Cele mai bune afrodiziace naturale pe post de desert
 • Țelina: această legumă acționează în sistemul renal și se transformă într-un afrodiziac moderat, mai ales dacă o bei ca supă. Atunci când combini țelina cu sfeclă, efectele acesteia vor fi sporite. Nu o consuma împreună cu salată verde, aceasta din urmă anulându-i beneficiile.
 • Alunele: se spune că toate fructele uscate și nucile au proprietăți afrodiziace, însă alunele sunt cunoscute ca fiind foarte folositoare în acest sens. În anumite culturi, alunele sunt consumate la nuntă. Uneori sunt chiar lăsate într-un coș lângă patul proaspăt căsătoriților pentru a-i ajuta să treacă peste prima lor noapte împreună.
 • Ceapa: nu-ți recomandăm să mănânci ceapă (sau usturoi) atunci când ieși la o întâlnire. Mirosul puternic lăsat de aceasta ți-ar putea strica toate planurile romantice. Arabii folosesc ceapa deseori ca ingredient pentru diferite mâncăruri.
Ceapa este printre cele mai bune afrodiziace naturale

Afrodiziace naturale mai puțin cunoscute

 

 • Cățeii de usturoi: un condiment cu un gust și miros foarte puternic, dar dacă îl consumi sub formă de băutură, vei obține rezultatele dorite.
 • Zmeura: aceste fructe sunt foarte bune pentru femei, ele acționând ca un relaxant muscular în zona genitală, facilitând astfel actul sexual.
 • Ginsengul: această plantă, folosită de către chinezi și coreeni timp de secole, este considerată „regele afrodiziacelor”. O variantă foarte bună este să bei un ceai de ginseng cu 15 minute înainte să te culci.
 • Smochinele: la fel de dulci ca pasiunea pe care o trezesc, aceste fructe reprezintă o altă variantă de desert foarte interesantă. Egiptenii și grecii considerau smochinii ca fiind niște pomi sacri. Chiar și astăzi există diverse obiceiuri legate de aceste fructe, cum ar fi, de exemplu, agățarea unei smochine de ușa unei femei necăsătorite pentru ca aceasta să-și poată găsi un soț mai repede.
Smochinele sunt cele mai bune afrodiziace naturale
 • Maca: această plantă nu este prea bine-cunoscută în Occident. Maca conține o cantitate mare de substanțe hrănitoare, îți poate echilibra mintea și, în plus, este și un afrodiziac minunat. Poți să consumi această plantă în cantități reduse, în pâine, smântână, sosuri, supe, etc.
 • Nalba: această plantă este foarte folositoare atunci când te simți copleșit(ă) de emoții și anxietate. Pe lângă faptul că te va relaxa, te va și umple cu pasiune.
 • Nucile: numeroase comunități le includ în meniul de nuntă chiar și în zilele noastre. În plus, nucile sunt folosite și în prepararea multor deserturi chinezești.
 • Ardeii: acest afrodiziac este garantat să funcționeze și acționează imediat. Prepară-ți o cină care să includă puțin ardei și roșii. Însă, nu uita că anumite persoane nu pot suporta ardeii. Dacă acesta este și cazul tău, mai bine îl eviți.
 • Pătrunjelul: adaugă puțin pătrunjel (proaspăt sau deja gătit) îm mâncarea pe care o gătești și îți garantăm că vei avea o noapte de dragoste de neuitat.
Pătrunjel pe lista cu cele mai bune afrodiziace naturale

Afrodiziace naturale orientale

 • Fisticul: acest afrodiziac este mai greu de găsit și destul de scump. Poți să-l combini cu migdale sau smochine, dar să fii pregătit(ă) pentru ceea ce va urma…
 • Rozmarinul: consumat împreună cu mentă, îl poți folosi ca un „tonic de pregătire” imediat după cină. Prepară-ți o infuzie din ambele plante.
 • Curmalele: reprezintă unul dintre cele mai bune afrodiziace naturale. Acest afrodiziac conține o cantitate foarte mare de energie. Te va ține treaz(ă) toată noaptea.
 • Polenul: efectele sale vor deveni vizibile la cinci zile după ce începi să-l folosești. Dacă vrei să ai un weekend romantic, cel mai bine e să începi să-l iei de luni. Pe stomacul gol, înghite o lingură de polen amestecat cu suc de portocale sau iaurt. Poți să-ți prepari o pastă din miere de albine pură și apoi să lași boabele de polen să se înmoaie în aceasta.
 • Avocado: mexicanii folosesc acest fruct ca stimulent, dar și ca ingredient într-un număr mare de mâncăruri. Dacă vrei o noapte de pasiune, ideal este să combini avocado cu niște ardei, dar ai grijă să nu consumi prea mult, pentru a evita orice problemă de natură digestivă.
 • Ciocolata: ciocolata îți afectează în mai multe feluri sistemul nervos, ducând la o creștere a producției de endorfine, hormonul fericirii. E recomandat să mâncăm ciocolată atunci când ne simțim deprimați, dar aceasta merge și ca un desert delicios pe care îl poți servi la sfârșitul unei cine romantice.
Cele mai bune afrodiziace naturale includ ciocolată

Sursa fotografiilor: Eric Molina, Naomi King, Opacity, ilovebutter, Marc Kjerland, Alice Henneman și Jacinta Iluch Valero.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Shamloul, R. (2010). Natural aphrodisiacs. Journal of Sexual Medicine. https://doi.org/10.1111/j.1743-6109.2009.01521.x
 • Ali, J., Ansari, S., & Kotta, S. (2013). Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacognosy Reviews. https://doi.org/10.4103/0973-7847.112832
 • West, E., & Krychman, M. (2015). Natural Aphrodisiacs-A Review of Selected Sexual Enhancers. Sexual Medicine Reviews. https://doi.org/10.1002/smrj.62
 • Singh, B., Gupta, V., Bansal, P., Singh, R., & Kumar, D. (2010). Pharmacological potential of plant used as aphrodisiacs. International Journal of Pharmaceutical Sciences Review and Research.
 • Pratap, S. A., & Rajender, S. (2012). Potent natural aphrodisiacs for the management of erectile dysfunction and male sexual debilities. Frontiers in Bioscience (Scholar Edition).
 • Kim H; Lee G; Kim J. The Effects of Ginseng Saponin on Rabbit Cavernosal Smooth Muscle Relaxation in vitro. Korean Journal of Urology. 1998: 443-449.
 • Castaño Corredor M. Maca (Lepidium peruvianum Chacón): composición química y propiedades farmacológicas. Rev. fitoter. 2008; 8(1): 21-28.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.