Cele mai bune afrodiziace naturale

· 3 septembrie 2015

Conform psihologilor, acele substanțe sau alimente numite afrodiziace au proprietatea de a ne stimula apetitul sexual. Fără a apela la măsuri drastice, multe cupluri reușesc să-și reaprindă flacăra pasiunii cu aceste afrodiziace miraculoase, astfel salvându-și relația de la eșec. Mai jos îți vom prezenta cele mai bune afrodiziace naturale folosite în diverse locuri din întreaga lume.

Ce știm despre afrodiziace?

În teorie, un afrodiziac este orice substanță ce poate stimula apetitul sexual. Cuvântul provine de la numele zeiței grecești a iubirii, Afrodita, ce s-a născut din spuma mării în care Cronos a aruncat organele genitale ale tatălui său, după ce l-a ucis pe acesta. Unele afrodiziace funcționează prin stimularea simțurilor, iar altele pot fi consumate ca băuturi, mâncare sau condimente.

Substanțele afrodiziacele sunt cunoscute în toate civilizațiile, în mod special în India, unde sunt menționate în celebra Kama Sutra, carte din paginile căreia bărbații pot afla, de exemplu, că își pot spori priceperea sexuală cu alimente cum ar fi mierea sau laptele.

ulei-de-iasomie afrodiziace

Afrodiziace sub formă de remedii preparate din plante sunt folosite și în medicina chineză tradițională (de exemplu ginsengul, considerat ca putând prelungi actul sexual), arabii apelează la parfumuri, miresme și produse cosmetice pentru a-și spori plăcerea din dormitor, iar anglo-saxonii își îmbunătățesc performanța sexuală cu legume cum ar fi morcovul sau sparanghelul.

Știința modernă nu recunoaște existența decât a câtorva afrodiziace, unul dintre acestea fiind musca spaniolă, ce conține un alcaloid numit cantaridină. În cantități controlate, cantaridina provoacă dilatarea vaselor de sânge și, în cazul bărbaților, provoacă o erecție prelungită. Până în secolul al XVII-lea, musca spaniolă era foarte des folosită ca afrodiziac, dar, din pricina numeroaselor cazuri de intoxicații provocate de consumul acestei insecte, de atunci folosirea ei este descurajată. Nici noi nu îți recomandăm să o încerci, deoarece este foarte toxică și, prin urmare, periculoasă.

Cele mai bune afrodiziace naturale

Din ce în ce mai multe persoane recunosc că au diverse probleme legate de performanța lor în dormitor. Cauzele sunt numeroase: oboseala, stresul, chiar și problemele de relație. Dacă motivul nu este existența vreunei boli sau defect fizic, nu strică să încerci aceste afrodiziace pe care ți le vom prezenta:

 • Ginkgo biloba: această plantă este unul dintre cele mai bune afrodiziace existente, deoarece menține organul sexual masculin în stare perfectă și sporește apetitul sexual.
 • Lăptișorul de matcă: această substanță stimulează sistemul nervos, dar și regiunea genitală. Poate dura ceva timp până încep să se vadă rezultatele, dar acest afrodiziac nu prezintă riscuri, iar rezultatele respective vor fi de durată.
 • Zahărul brun: există un motiv pentru care tradiția indică că trebuie să servim desert la sfârșitul unei cine romantice—o substanță ce îți crește ușor glicemia îți va crește și pofta de a face sex! Pe de altă parte, lipsa de zahăr sporește producția de adrenalină, ceea ce blochează hormonii responsabili de apariția apetitului sexual.
desert

 • Țelina: această legumă acționează în sistemul renal și acolo se transformă într-un afrodiziac moderat, în special dacă o bei ca supă. Atunci când combini țelina cu sfeclă, efectele acesteia vor fi sporite, însă nu o consuma împreună cu salată verde, aceasta din urmă anulându-i beneficiile.
 • Alunele: se spune că toate fructele uscate și nucile au proprietăți afrodiziace, însă alunele sunt cunoscute ca fiind în mod special folositoare în acest sens. În anumite culturi, alunele sunt consumate la ospețele de nuntă, iar în unele timpuri sunt chiar lăsate într-un coș lângă patul proaspăt căsătoriților pentru a-i ajuta să treacă peste prima lor noapte împreună.
 • Ceapa: nu-ți recomandăm să mănânci ceapă (sau usturoi) atunci când ieși la o întâlnire, deoarece mirosul puternic lăsat de aceasta ți-ar putea strica toate planurile romantice. Arabii folosesc ceapa deseori ca ingredient pentru diferite mâncăruri și, luând în considerație cât de pricepuți sunt în chestiunile legate de dragoste, rezultatele se văd.
ceapă-3

 • Cățeii de usturoi: un condiment cu un gust și miros foarte puternic, dar dacă îl consumi sub formă de băutură, vei obține rezultatele dorite.
 • Zmeura: aceste fructe sunt foarte bune pentru femei, ele acționând ca un relaxant muscular în zona genitală, facilitând astfel actul sexual.
 • Ginsengul: această plantă, folosită de către chinezi și coreeni timp de secole, este considerată „regele afrodiziacelor”. O variantă foarte bună este să bei un ceai de ginseng cu 15 minute înainte să te culci.
 • Smochinele: la fel de dulci ca pasiunea pe care o trezesc, aceste fructe reprezintă o altă variantă de desert foarte interesantă. Egiptenii și grecii considerau smochinii ca fiind niște pomi sacri. Chiar și astăzi există diverse obiceiuri legate de aceste fructe, cum ar fi, de exemplu, agățarea unei smochine de ușa unei femei necăsătorite pentru ca aceasta să-și poată găsi un soț mai repede.
smochină

 • Maca: această plantă nu este prea bine-cunoscută în Occident. Maca conține o cantitate mare de substanțe hrănitoare, îți poate echilibra mintea și, în plus, mai este și un afrodiziac minunat. Poți să consumi această plantă în cantități reduse, în pâine, smântână, sosuri, supe etc.
 • Nalba: această plantă este foarte folositoare atunci când te simți colpleșit(ă) de emoții și anxietate. Pe lângă faptul că te va relaxa, te va și umple cu pasiune.
 • Nucile: numeroase comunități le includ în meniul de nuntă chiar și în zilele noastre. În plus, nucile sunt folosite și în prepararea multor deserturi chinezești.
 • Ardeii: acest afrodiziac este garantat să funcționeze și acționează imediat. Prepară-ți o cină care să includă puțin ardei și roșii. Însă, nu uita că anumite persoane nu pot suporta ardeii, iar dacă acesta este cazul tău, mai bine îl eviți.
 • Pătrunjelul: adaugă puțin pătrunjel (proaspăt sau deja gătit) la mâncarea pe care o gătești și îți garantăm că vei avea o noapte de dragoste de neuitat.
pătrunjel

 • Fisticul: acest afrodiziac este mai greu de găsit și destul de scump. Poți să-l combini cu migdale sau smochine, dar să fii pregătit(ă) pentru ceea ce va urma…
 • Rozmarinul: consumat împreună cu mentă, îl poți folosi ca un „tonic de pregătire” imediat după cină. Prepară-ți o infuzie din ambele plante.
 • Curmalele: un alt fruct sacru al arabilor. Acest afrodiziac conține o cantitate foarte mare de energie și te va ține treaz(ă) toată noaptea.
 • Polenul: acesta este unul dintre cele mai bune afrodiziace, iar efectele sale vor deveni vizibile la cinci zile după ce începi să-l folosești. Dacă vrei să ai un weekend romantic, cel mai bine e să începi să-l iei de luni. Pe stomacul gol, înghite o lingură de polen amestecat cu suc de portocale sau iaurt. Mai poți să-ți prepari o pastă din miere de albine pură și apoi să lași boabele de polen să se înmoaie în aceasta.
 • Avocado: mexicanii folosesc acest fruct ca stimulent, dar și ca ingredient într-un număr mare de mâncăruri. Dacă vrei o noapte de pasiune, ideal este să combini avocado cu niște ardei, dar ai grijă să nu consumi prea mult, pentru a evita orice problemă de natură digestivă.
 • Ciocolata: ciocolata îți afectează în mai multe feluri sistemul nervos, ducând la o creștere a producției de endorfine, hormonul fericirii. E recomandat să mâncăm ciocolată atunci când ne simțim deprimați, dar aceasta merge și ca un desert delicios pe care îl poți servi la sfârșitul unei cine romantice.
ciocolată

Sursa fotografiilor: Eric Molina, Naomi King, Opacity, ilovebutter, Marc Kjerland, Alice Henneman și Jacinta Iluch Valero.