5 trucuri pentru a crește dorința sexuală - Doza de Sănătate
 

5 trucuri pentru a crește dorința sexuală

Dacă apetitul sexual al unei persoane lasă de dorit, această problemă nu trebuie ignorată. Sexul constituie o parte firească a vieții de zi cu zi și, mai mult, este o sursă importantă de plăcere.
5 trucuri pentru a crește dorința sexuală
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Ai auzit vreodată de termenul „emoții sexuale”? Află că acestea fac parte din viața de zi cu zi. Următoarele trucuri pentru a crește dorința sexuală necesită doar câteva ingrediente simple: dorință, atracție și dragoste.

Fiecare dintre aspectele menționate are un sens distinct, dar, în materie de sex, acestea sunt comune. Să le analizăm individual:

 • Dorința: Ea ne motivează să căutăm interacțiuni sexuale. Nu este doar un concept psihologic, deoarece crește după adolescență sau atunci când au loc anumite schimbări hormonale.
 • Atracția: De îndată ce simți dorința, începi să fii atras de o persoană anume într-un mod inexplicabil.
 • Dragostea: Aceasta este faza în care toate elementele enumerate anterior se reunesc. Te îndrăgostești de cineva atunci când dorești să fii cu persoana respectivă și te simți atras de ea.

Cel sau cea de care te îndrăgostești îți poate satisface nevoile. Citește în continuare pentru a descoperi 5 trucuri pentru a crește dorința sexuală!

Ce este dorința sexuală?

Dorința sexuală este cunoscută și ca „motorul sexualității”. În termeni simpli, ea se referă la dorința de a întreține relații sexuale cu o altă persoană.

Însă o greșeală pe care mulți dintre noi o comitem este să confundăm dorința sexuală cu excitarea. Cea de-a doua este o reacție fiziologică. Bărbații știu că sunt excitați când au erecție, iar femeile când își simt vaginul umed.

Dorința sexuală este pur și simplu forța care te îndeamnă să cauți surse de plăcere. Uneori poate exista dorință, dar diverși factori împiedică excitarea.

De ce nu reușim uneori să ne excităm?

Cuplu care încearcă trucuri pentru a crește dorința sexuală

În anumite situații, gândurile nu ne permit să ne relaxăm atunci când încercăm să facem sex. Pot apărea următoarele:

 • Frica: Nu vrei să te simți jenat sau, deoarece nu ai încredere în puterea de atracție a propriului tău corp, îți este frică de respingere.
 • Anxietatea: Îți faci griji cu privire la ce se va întâmpla și nu te lași dus de val. Trebuie să înveți să te relaxezi!
 • Stresul: Acesta unul dintre cei mai mari inamici ai tuturor activităților umane. Evident, stresul poate reduce și performanțele sexuale.
 • Prejudecățile: Este mai greu să te dezveți decât să înveți. Societatea este plină de subiecte tabu care ne fac să ne simțim vinovați. Scapă de prejudecăți!
 • Comunicarea: Acest element este esențial în orice relație. Prin comunicare tu și partenerul tău vă puteți exprima preferințele.
 • Pasiunea: În acest caz, nu este vorba doar despre instinctele carnale. O atitudine negativă asupra vieții nu-ți va permite să te bucuri de sex într-un mod liber.
 • Ignoranța: Puține lucruri sunt mai plăcute decât să descoperi secretele corpului uman. Uneori ceva anume te poate speria, dar, dacă ești bine informat, nimic nu te va lua prin surprindere.
 • Medicamentele: Diverse medicamente, precum antidepresivele și cele care reglează tensiunea arterială, au reacții adverse, printre care și scăderea apetitului sexual.

Absența dorinței sexuale poate fi remediată?

Vestea bună este că, indiferent dacă ești bărbat sau femeie, creșterea dorinței sexuale este un lucru posibil.

Sexul face parte din ADN-ul nostru, dar uneori trebuie să depunem un efort suplimentar pentru a trece peste anumite probleme. Reține următoarele trucuri pentru a crește dorința sexuală:

1. Contactul fizic

Distanțarea de partener poate începe cu o simplă „pauză”. Amândoi doriți să aveți puțin timp liber, dar în loc să comunicați, pur și simplu vă distanțați unul de celălalt.

Drept consecință, contactul fizic dispare. Uitați cu totul de mângâieri, îmbrățișări și sărutări. Atât timp cât aceste elemente nu revin, nici contactul sexual nu va fi posibil.

2. Jocurile erotice

Bărbat care cunoaște trucuri pentru a crește dorința sexuală

Nu este deloc greu să aveți o noapte satisfăcătoare împreună. Însă nu este nevoie de jocuri erotice sau fetișuri care nu vă atrag. Secretul este să cereți ceea ce vreți și, desigur, să vă respectați reciproc dorințele.

3. Ieșirea din rutină, pe lista de trucuri pentru a crește dorința sexuală

Când a fost ultima dată când ți-ai schimbat rutina? Devenim atât de obișnuiți cu a trăi în ritm alert și a respecta reguli și orare, încât viața noastră sexuală devine anostă.

De fapt, dacă ai fi nevoit să faci sex cu ochii închiși, cu siguranță ai reuși. Este o idee bună să schimbi mediul și să diversifici fiecare partidă de sex într-un mod distractiv.

4. Expresiile excitante

Femeie care descoperă trucuri pentru a crește dorința sexuală

Trebuie să ții cont de valorile partenerului tău, pentru a nu-i răni sentimentele. Expresiile excitante nu sunt neapărat „grosolane”.Trebuie să vă cunoașteți bine unul pe celălalt și să fiți conștienți de cât de departe sunteți dispuși să mergeți.

5. Dragostea de sine

Multe persoane nu au curajul să se iubească și să se accepte pe sine. Celelalte trucuri pentru a crește dorința sexuală prezentate anterior nu vor da randament dacă nu te iubești pe tine. Un individ sigur pe sine și fericit va fi mereu atractiv și îndrăzneț în dormitor.

A venit momentul să te cunoști din cap până în picioare. Ia în considerare emoțiile și corpul. Ce îți dorești? Este ceva anume care te deranjează?

Încearcă să ai o atitudine pozitivă, fii vesel și cu mintea deschisă. Nu uita, până când unul dintre parteneri nu-și exprimă dezacordul, nu există limite în dormitor.

Desigur, este important și să-ți protejezi sănătatea. Acest lucru nu presupune doar să urmezi o dietă echilibrată, ci și să faci suficientă mișcare.

Ai grijă de aspectul tău fizic! Astfel, îi vei arăta partenerului tău cât de mult te iubești pe tine însuți și îi vei stârni fanteziile.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Echeverría-Lozano, A. (2017). Deseo sexual en jóvenes de la Ciudad de México: amor vs. placer. Journal of Behavior, Health & Social Issues, 9 (2), 45–53. https://doi.org/10.1016/j.jbhsi.2017.10.001
 • Ferreira, LC, Narciso, I. y Novo, RF (2012). Intimidad, deseo sexual y diferenciación en la pareja: una revisión teórica y metodológica. Revista de terapia sexual y marital, 38 (3), 263–280. https://doi.org/10.1080/0092623x.2011.606885
 • Lazar, Susan; Licthenberg, Joseph D. (2005). Placer sensual, excitación sexual y feminidad: apreciar la respuesta sexual femenina. Psychoanalytic Inquiry, vol. 23, No. 4, p. 592-614, 2003. Copyright 2003 The Analytic Press, Inc. Traducido y publicado con autorización de The Analytic Press, Inc. http://www.aperturas.org/articulo.php?articulo=347

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.