6 sfaturi pentru o viață sexuală mai bună - Doza de Sănătate
 

6 sfaturi pentru o viață sexuală mai bună

Dacă vrei să ai o viață sexuală împlinită, nu ezita să pui în aplicare următoarele trucuri simple.
6 sfaturi pentru o viață sexuală mai bună

Ultima actualizare: 29 aprilie, 2019

Ai nevoie de câteva sfaturi pentru o viață sexuală mai bună? Uneori ne este foarte greu să vorbim despre sex. În plus, există mai multe mituri decât adevăruri cu privire la acest subiect, care au la bază rușinea și pudoarea.

Din respect pentru partenerul tău, ceea ce are loc în dormitor ar trebui să rămână în dormitor. O viață sexuală pozitivă are la bază discreția și distracția.

În articolul de azi îți propunem câteva sfaturi pentru o viață sexuală mai bună.

1. Profită de puterea mâncării

Când vine vorba de sex, dieta este un aspect foarte important. Consumând anumite alimente, vei avea garantat o viață sexuală mai bună.

 • Ciocolata se află pe lista de alimente afrodiziace. De ce? Cacaua din componența ei îmbunătățește dispoziția, stimulând secreția de endorfine. Totdată, ciocolata este un cadou clasic pe care îl putem face ființei iubite, astfel îndeplinit un rol dublu.
 • Un alt aliment afrodiziac este usturoiul. Iată un sfat util: spală-te pe dinți după ce l-ai mâncat. Usturoiul este considerat a fi și un aliment energizant, fiind bogat în vitaminele B și C. Merită să-l consumi în cantități mici!
 • Și stridiile au un efect afrodiziac. În ceea ce privește relația dintre sex și fructele de mare, aceasta este celebră. Zincul pe care îl oferă poate îmbunătăți producția de testosteron.
 • Poate castraveții nu se numără printre alimentele noastre favorite, dar nu le putem nega efectul benefic asupra vieții sexuale. Ei măresc fluxul sanguin spre organele genitale.
 • Dacă ai nevoie de un plus de energie, fructul de avocado este exact ceea ce cauți. Acesta oferă vitaminele D și E.

2. Profită de toate avantajele romantismului

O viață sexuală mai bună în dormitor

Dacă sunt mai mult de simple aventuri de o noapte, există riscul ca relațiile sexuale să devină o rutină anostă. Dar preludiul îți poate fi de mare ajutor atunci când observi primele semne ale plictiselii.

Latura romantică și cea sexuală trebuie tratate separat. Deși există o legătură strânsă între ele, acestea nu merg mereu mână în mână.

În acest caz, te sfătuim să fii atent și să colectezi informații despre ce îi place partenerului tău, precum și ce îi poate mări plăcerea sexuală. Astfel, veți putea avea o viață sexuală mai bună. Cunoscându-vă mai bine unul pe celălalt, legătura dintre voi va deveni mai strânsă.

3. Bucură-te de experiență și nu te gândi la timp

Unul dintre cele mai frustrante aspecte în orice relație de cuplu este reprezentat de durata actului sexual. Dar nu ai de ce să-ți faci griji: totul este în mintea ta! Conform unui studiu publicat pe site-ul Medical Daily, în materie de sex, timpul este relativ.

Studiul a demonstrat faptul că durata medie a unui act sexual este de aproximativ șase minute. De asemenea, un sondaj realizat de către Colegiul Behrend din cadrul Universității Statului Pennsylvania a relevat faptul că această durată este considerată a fi adecvată de majoritatea persoanelor.

4. Surprizele asigură o viață sexuală mai bună

Trucuri pentru o viață sexuală mai bună în cuplu

Ignorarea „scenariului” obișnuit nu este întotdeauna un lucru rău. De fapt, sexul este adesea mult mai plăcut dacă improvizăm puțin. Jocurile cu roluri, costumele – includerea acestor aspecte în timpul petrecut împreună cu partenerul va crește plăcerea pe care o simțiți.

Atunci când experimentați, în cele din urmă metoda „încercare și eroare” va rezolva toate problemele. Apoi, puteți adopta practici la care înainte nici nu v-ați gândit, deoarece ați devenit mai deschiși la idei noi.

Fiind mai dornici, de pildă, să încercați poziții noi, atât tu, cât și partenerul tău veți simți mai multă plăcere. Folosește-ți imaginația. Invită-ți alesul sau aleasa nu doar în dormitor, dar și în alte locuri… inclusiv în unele „interzise”!

5. Nu uita de micile detalii de la final

Există anumite norme pe care trebuie să le respectăm la finalul actului sexual.

Trebuie să ne străduim să nu comitem diverse greșeli. De pildă, nu spune niciodată „Mersi!” după orgasm. În fond, partenerul nu ți-a furnizat un serviciu.

Un alt lucru care nu trebuie niciodată făcut este să începi să vorbești despre foștii tăi parteneri. Acest lucru provoacă stânjeneală, așadar este mai bine să nu spui nimic. Respectă persoana care este în pat alături de tine.

6. Fă mișcare ca să ai o viață sexuală mai bună

Cuplu încercând să aibă o viață sexuală mai bună

Sexul te poate ajuta să arzi în jur de 80 de calorii pe oră.

Un studiu publicat în New England Journal of Medicine a demonstrat acest lucru, demontând mitul popular conform căruia această activitate ne-ar ajuta să ardem până la 300 de calorii. Și faptul că putem arde 80 de calorii atunci când facem sex este impresionant, dar nu trebuie să ne facem iluzii.

Nu renunța la a merge la sală, pentru că sexul nu poate înlocui mișcarea. Din păcate, nu vei ajunge un „fitness model” făcând sex, dar vei reuși să arzi o parte dintre caloriile în plus!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine368(5), 446-454.
 • Afoakwa, E. O. (2008). Cocoa and chocolate consumption–Are there aphrodisiac and other benefits for human health?.
 • Guohua, H., Yanhua, L., Rengang, M., Dongzhi, W., Zhengzhi, M., & Hua, Z. (2009). Aphrodisiac properties of Allium tuberosum seeds extract. Journal of ethnopharmacology, 122(3), 579-582.
 • Ridzwan, B. H., Hanani, M., Norshuhadaa, M. S., Hanis, Z. F., & Aileen, T. S. H. (2013). Screening for aphrodisiac property in local oyster of Crassostrea iredalei. World Applied Sciences Journal, 26(12), 1546-1551.
 • How Long Should Sex Last, Really?. (2016). Retrieved 3 March 2020, from https://www.medicaldaily.com/how-long-does-sex-last-average-time-penis-shape-381025
 • Frappier, J., Toupin, I., Levy, J. J., Aubertin-Leheudre, M., & Karelis, A. D. (2013). Energy expenditure during sexual activity in young healthy couples. PLoS one, 8(10), e79342-e79342.
 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine, 368(5), 446-454.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.