8 greșeli ale bărbaților în timpul sexului - Doza de Sănătate
 

8 greșeli ale bărbaților în timpul sexului

Bărbații uită adesea ce contează cu adevărat în timpul sexului: satisfacerea partenerei.
8 greșeli ale bărbaților în timpul sexului
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Haideți să vorbim deschis. Adevărul este că femeilor le place să facă sex la fel de mult, dacă nu mai mult decât bărbaților. Desigur că ne simțim pe deplin satisfăcute numai atunci când partenerul ne ajută în acest sens. Din păcate, nu se întâmplă mereu așa; și deși mulți bărbați se consideră mai buni în pat decât sunt, tot noi avem ultimul cuvânt. Multe dintre noi consideră că există câteva greșeli ale bărbaților în timpul sexului.

În zilele noastre, partenerii de cuplu și prietenii vorbesc tot mai deschis despre sex. De aceea, nu este ceva neobișnuit să auzim un coleg vorbind despre ceea ce el consideră că-l face „expert” în materie. Cu toate acestea, de multe ori femeile nu sunt satisfăcute și, sincer, bărbații nici nu observă, pentru că noi, femeile suntem discrete și ne este milă să nu le rănim orgoliul.

Comunicarea are un rol esențial într-o relație pentru a ne putea împărtăși preferințele, fanteziile și dorințele. Totuși, nu multe cupluri reușesc acest lucru din cauza multor mituri, obiceiuri culturale și greșeli care-i fac pe bărbați să creadă că se descurcă bine în pat. În realitate, partenerele lor nu sunt pe deplin satisfăcute.

În acest articol vom discuta despre cele mai frecvente greșeli ale bărbaților în timpul sexului, lucruri care-i fac pe aceștia să creadă că sunt foarte buni la pat.

Greșeli ale bărbaților în timpul sexului

Dezmierdați ușor sau deloc, vă rugăm

Clitorisul este mult mai complicat decât penisul dar, fără îndoială, este punctul nostru cel mai sensibil în timpul actului sexual. Dragi bărbați, fiți mai blânzi în timp ce atingeți clitorisul deoarece este o zonă foarte sensibilă și trebuie stimulată corect. Majoritatea sunteți duri când vreți să-l atingeți, fără să vă dați seama că acest lucru pur și simplu „blochează” plăcerea pe care vrem să o simțim.

Învățați să vă jucați cu sânii noștri

Majoritatea femeilor adoră să le fie dezmierdați sânii deoarece sunt printre cele mai sensibile zone ale corpului. Totuși, unii bărbați se poartă într-un mod dur cu ei, ca și cum ar fi niște mingi. Încă o dată, ne răpesc plăcerea pe care vrem să o simțim. Este adevărat că pasiunea ne poate înnebuni… dar, vă rugăm, nu fiți atât de duri…

Luați aminte: nu cantitatea, ci calitatea contează

Aceasta este una dintre cele mai importante greșeli ale bărbaților în timpul sexului. Majoritatea consideră cantitatea mai presus de calitate, ei asociind capacitatea de a avea mai multe orgasme cu virilitatea și tinerețea.

Fără îndoială, bărbații simt nevoia de a fi competitivi în toate domeniile, mai ales când este vorba de relații intime. Bărbaților le cam place să se laude cu recordurile lor. Cifrele sunt foarte importante pentru ei, deoarece astfel se pot măsura și compara, simțindu-se bine în pielea lor. Totuși, nu-și dau seama că, pentru femei, mai importantă este calitatea, nu cantitatea.

Acordați mai mult timp preludiului

Dragi bărbați, actul sexual în sine nu este singura plăcere, ci și preludiul, așa că, să nu vă așteptați să ne simțim satisfăcute dacă doar atât faceți. Corpul femeilor are multe zone sensibile, gata să fie explorate, iar dacă nu o faceți, partenera nu va fi satisfăcută.

Fără multe „palme peste fund”

O „palmă peste fund” în momentul culminant nu este un lucru rău, poate chiar să excite din punct de vedere sexual. Totuși, a-i trage palmă după palmă până-i înroșești posteriorul nu mai este plăcere și trebuie să existe o limită.

Șoaptele ajută

Când faceți dragoste, nimic nu pică mai bine decât un „Te iubesc!” sau alte cuvinte dulci. Dar, mai întotdeauna vă lăsați duși de val și ajungeți să faceți un sex mai dur, mai carnal. Nu spuneți „Îți place?”, „E bine cum fac?”. Mai bine nu spuneți nimic. Nu vă mai faceți griji dacă ne place sau nu și cu siguranță vă veți da seama.

Nu roadeți urechile

Credeți că o ureche plină de salivă este un lucru erotic? Urechea este într-adevăr o zonă erogenă, dar nu exagerați… Este de ajuns o atingere ușoară cu limba pentru că nimănui nu-i face plăcere să-i fie mâncată urechea sau să i se umple de salivă.

Nu sugeți degetul mare de la picior

Ce fetiș nebunesc mai este și ăsta?! Majoritatea femeilor nu agreează acest lucru și nu li se pare normal. Pentru multe femei nimic nu este mai dezagreabil decât picioarele.

Dar tu? Ai ceva de adăugat la lista cu greșelile bărbaților în timpul sexului?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.